Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: Gouden Driehoek - uitgebreid

Rondreis India: Gouden Driehoek - uitgebreid

9 dagen v.a. € 395,-  

Een korte rondreis langs de 3 belangrijkste steden van Noord India: Agra met o.a. de majestueuze Taj Mahal, Jaipur met het beroemde Amber Fort en New Delhi met het Rode Fort, de Jama Mashid etc. Onze "Gouden Driehoek" is echter uitgebreid met Neemrana, Bharatpur (vogelpark Keoladeo Ghana National Park) en Mathura, de geboorteplaats van Krishna. Tijdens deze 9 dagen bezoekt u maar liefst 7 Unesco World Heritage Sites! 
Mede door deze extra's is onze Golden Triangle een heel afwisselende reis, die goed te combineren is met Ranthambore National Park, Varanasi of met een andere reis.


Uiteraard kunnen we deze individuele reis naar de Gouden Driekhoek in India helemaal aanpassen, totdat het een reis is die precies past bij uw wensen en verwachtingen.

 

Route: Delhi - Neemrana - Samode - Jaipur - Abhaneri - Bharatpur - Fatehpur Sikri - Agra - Mathura - Delhi

 

Dag 1 - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf) - Delhi

U vliegt naar Delhi, waar U op het vliegveld wordt opgewacht door uw privé taxi, die u naar het hotel brengt

 

Dag 2 - New- en Old Delhi

Opties voor deze dag

Om een beetje te wennen aan het hectische India, adviseren wij om te beginnen met een korte of langere stadstour per auto; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (de grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, moskeeëncomplex van Qutab Minar, India Gate, President House en Parliament House, Ba'hai ofwel de Lotus Temple. Dit alles echter in overleg met u!

 

Dag 3 - Delhi - Neemrana

Na het ontbijt vertrek naar Neemrana, Hier ligt het Neemrana fort dat dateert uit 1464, hiermee is het één van India's oudste heritage hotels. Het is uniek gelegen op een plateau, met mooi uitzicht over het Aravalli ge-bergte. Het fort beschikt over een zwembad. De kinderen vanaf 10 jaar (en natuurlijk ook volwassenen) kunnen hier de "Flying Fox” uitproberen, een sportieve attractie die zorgt voor een niet te evenaren belevenis met een weergaloos uitzicht over het immense fort. Probeer ook even tijd te maken voor een stevige wandeling in de prachtige omgeving. De kamers van het fort zijn stijlvol ingericht met een mix van traditionele Indiase en koloniale meubelen.

 

Dag 4 - Neemrana - Samode - Jaipur

In de ochtend vertrek naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Als u wilt kunt u onderweg het middeleeuwse dorpje Samode met het Samode Palace bezoeken. U zou hier kunnen lunchen. Vanaf Samode is het nog 42 km rijden naar Jaipur. De binnenstad is omringd door een muur met kantelen en met 7 poorten. Veel oude gebouwen zijn opgetrokken in roze zandsteen, vandaar de bijnaam de "roze stad". In de oude stad vindt men diverse bazaars waaronder Bapu Bazaar, Jauhari Bazaar en Tripolia Bazaar, ieder met hun eigen charme. In de namiddag kunt u een wandeling maken door de nauwe steegjes van deze kleurrijke bazaars, het is hier heerlijk rondwandelen en rond te kijken. Vrouwen in kleurrijke sari's en mannen met krulsnorren en tulbanden bepalen het straatbeeld.

 

Dag 5 - Jaipur

Opties voor deze dag

In de ochtend bezoek aan het Amber Fort. Per jeep wordt u naar het schitterende, maar hooggelegen paleis gebracht. Veel mensen gaan per olifant naar boven, maar wij willen dergelijke olifantenritjes ontmoedigen. We brengen u wel graag naar een centrum in Jaipur, waar de olifanten met respect worden behandeld en waar u ze evt. een beetje mee kunt verzorgen.Vervolgens een stadstour met o.a. Birla Tempel, het City Palace complex, observatorium Jantar Mantar en het windpaleis Hawa Mahal. Ga ook zeker even kijken bij de Galta Temple, die vanwege de vele aapjes ook wel bekend staat als de Monkey Temple. In de avond eventueel naar de beroemde Raj Mandir bioscoop om een Bollywood film te kijken. Een unieke belevenis!

 

Dag 6 - Jaipur - Abhaneri - Bharatpur

Onderweg naar Bharatpur een kleine zijsprong naar de Chand Baori van Abhaneri, deze "step well" met maar liefst 3500 trappen is de grootste en diepste ter wereld. Daarna rijdt u verder naar Bharatpur. In de middag bezoekt u hier het Keoladeo Ghana National Park, een Unesco monument, waar ook Prins Claus graag kwam. Per fiets-rickshaw of per fiets een rondrit in dit park om te genieten van de natuur en zijn bewoners: 415 verschillende soorten (!) vogels: een verademing na de drukte van Jaipur!

 

Dag 7 - Bharatpur - Fatehpur Sikri - Agra

Opties voor deze dag

Na het ontbijt vertrekt u naar de verlaten Moghul stad Fatehpur Sikri. Nadat u deze spookstad bezocht heeft is het nog maar een korte rit naar Agra. Agra is misschien wel de vuilste stad van India met één van de mooiste bouwwerken ter wereld: de Taj Mahal. De Taj Mahal is gebouwd door keizer Shah Jahan als een mausoleum voor zijn innig geliefde vrouw Mumtaz. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de Taj Mahal bezoeken bij zonsondergang of bij zonsopgang (de Taj Mahal is op vrijdag gesloten). Behalve de Taj Mahal bezoekt u ook de andere bezienswaardigheden van Agra, zoals het Rode Fort (met zijn vele gebouwen een kleine stad in een grote stad), Jama Mashid, Akbar’s Mausoleum, Itimad-ud-Daulah (Baby Taj). Dit alles in overeenstemming met uw wensen!
Bij interesse kunt u eventueel het weeshuis bezoeken dat gerund wordt door de zusters van Moeder Teresa. 

 

Dag 8 - Agra - Delhi

Opties voor deze dag

Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de Taj Mahal ook bewonderen bij zonsopgang. Na het (late) ontbijt rijdt u naar Delhi, onderweg kunt u stoppen bij Mathura, de geboorteplaats van Krishna. In de middag kunt u Delhi verder verkennen samen met uw chauffeur, die vandaag nog ter beschikking staat met zijn auto; of u gaat aan het einde van de middag zelf op ontdekking, bijvoorbeeld in de kleurrijke bazaar-wijk Chandni Chowk.

 

Dag 9 - Delhi - Europa

Laatste dag in Delhi, als u geen extra dag heeft geboekt. Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het internationale vliegveld voor uw retourvlucht naar Nederland. De hotelkamer is evt. beschikbaar tot 18.00 uur.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098