Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Helambu Lodge Trekking

Helambu Lodge Trekking

10 dagen v.a. € 585,-  

Prachtige uitzichten op de Himalaya, Tibetaanse sherpa cultuur, boeddhistische kloosters, weelderige valleien en groene bossen.

De Helambu vallei ligt op een steenworp afstand van Kathmandu, maar wordt relatief toch maar weinig bezocht. Tijdens de trekking heeft u spectaculaire uitzichten op de Langtang (7245m),Ganesh Himal (7405m), Dorje Lhakpa (6990m) en tal van andere bergen van de Langtang Himalaya range. U komt tijdens de trekking door tal van kleine dorpjes en maakt kennis met de cultuur en tradities van diverse etnische groeperingen, zoals de Tamang en de Sherpa's, die zeer vriendelijke en gastvrij zijn!

Een interessante trekking vanuit cultureel oogpunt en ideaal voor reizigers die geen tijd hebben voor een langere trekking.

 

Route: Kathmandu - Sundarijal - Chisopani - Kutumsang - Tharepati - Melamchigaon - Tarkeghyang - Shermathang - Melamchi Pul Bazaar - Kathmandu

 

Dag 1 - Europa - Kathmandu

Internationale vlucht van Europa naar Kathmandu,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Kathmandu transfer naar hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u vandaag alvast een kijkje nemen op het Durbar plein, rondslenteren in Thamel of natuurlijk uitrusten van de vlucht. 's Avonds een diner (inclusief) in een lokaal restaurant.

 

Dag 2 - Kathmandu en Kathmandu Vallei

Opties voor deze dag

Gehele dag op stap met een lokale engelse gids, u beoekt natuurlijk Pashupathinath, aan de oever van de heilige Bagmati rivier. Hier bevindt zich de meest belangrijke hindoe tempel van Nepal die gewijd is aan Shiva. Aan de oever van de Bagmati vinden crematies plaats. Hierna verder naar de boeddhistische stupa van Bodnath, één van de grootste stupa's ter wereld en waar veel Tibetaanse vluchtelingen zich gevestigd hebben. In de namiddag bezoek aan de stoepa van Swoyambhunath, die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Aan het einde van de dag nog een wandeling in Kathmandu, met o.a. Een bezoek aan Durbar Square, Kumari Temple etc 

's Avonds krijgt u extra informatie met betrekking tot de trekking in Helambu en maakt u kennis met het team dat met u mee gaat.

 

Dag 3 - Kathmandu - Sundarijal - Chisopani (2.215 m)

In een uur rijdt u naar Sundarijal, het startpunt van deze 7 daagse trekking, begeleid door een ervaren gids en dragers. In het begin klimt u over een steile stenentrap omhoog en volgt een waterleiding richting het noorden, in deze regio wordt het meeste water voor de Kathmandu vallei gewonnen. Vervolgens passeert u Tamang dorpjes en ontmoet u nieuwsgierige dorpsbewoners. Onderweg geniet u van schitterende vergezichten. Uiteindelijk gaat het pad door een mooi eikenbos met vele rododendrons, die in maart en april in volle bloei staan. U eindigt u deze dag in het dorp Chisopani. 

Wandelduur: 5 uur

 

Dag 4 - Chisopani - Kutumsang (2.470 m)

Vanaf Chisopani begint u met een afdaling, u loopt door groene terrasvelden, kleine bergdorpjes en over het plattenland. Vervolgens wandelt u omhoog en dan weer naar beneden naar Gul Bhanjyang, een kleurrijk Tamang dorpje gelegen op 2.140 m. Vanaf hier klimt u naar een pas op 2.620 m., vervolgens bereikt u via een rotsachtige route Kumutsang. 

Wandelduur: 5-6 uur

 

Dag 5 - Kutumsang - Tharepati (3.510 m)

De route van vandaag loopt voornamelijk omhoog, de vegetatie wordt schaarser en u kunt regelmatig genieten van schitterende vergezichten. Tharepati ligt op 3510 meter en is het hoogste punt van deze trekking. 

Wandelduur: 5-6 uur

 

Dag 6 - Tharepati - Melamchigaon (2.530 m)

Vroeg op als u wilt genieten van de prachtige zonsopgang, na het ontbijt loopt u richting het oosten, het pad daalt sterk af naar een ravijn boven Malemchigaon. U ziet de vegetatie veranderen van dennen, naar eiken en rododendron. Aan het eind van de afdaling steekt u een rivier over via een hangbrug. U klimt vervolgens een klein stukje naar het Sherpa dorp Malemchigaon. Bezoek ook even het Boeddhistisch klooster hier! 

Wandelduur: 4 uur

 

Dag 7 - Melamchigaon - Tarkeghyang (2.550 m)

U daalt verder af naar de Malemchi rivier. Eenmaal over de hangbrug is het een stevige klim richting Tarkeghyang (2.550 m), dit authentieke Sherpa dorp is het grootste in de Helambu regio. Het heeft smalle steegjes en er is een 18e-eeuwse gompa met een enorme koperen gebedsmolen. 

Wandelduur: 6-7 uur

 

Dag 8 - Tarkeghyang - Shermathang (2.621 m)

Vandaag is de meest gemakkelijke dag van de trekking, er is weinig hoogteverschil en u passeert mooie bossen afgewisseld met vruchtbare akkers en rijstterrassen. Na het oversteken van een aantal beekjes en watervallen komt u uiteindelijk aan bij een klooster in het dorpje Sermathang op 2.621 m. hoogte.  

Wandelduur: 5 uur

 

Dag 9 - Shermathang - Melamchi Pul Bazaar (846 m) - Kathmandu

Opties voor deze dag

In ongeveer 4 uur daalt u af naar Melamchi Pul Bazaar, het pad daalt bijna 1800 meter, deze ochtend dus een flinke afdaling. Onderweg komt u langs diverse kleine dorpjes, allen met hun eigen cultuur en traditie. Na aankomst in Melamchi Pul Bazaar is het ongeveer 4 uur rijden naar Kathmandu. 's Avonds een afscheidsdiner (inclusief) in een lokaal restaurant, geniet van een glas "Raktsi", de lokale rijstwijn.

Wandelduur: 4 uur

 

Dag 10 - Kathmandu - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het vliegveld voor retourvlucht Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098