Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Sri Lanka -> Essential Sri Lanka

Essential Sri Lanka

10 dagen v.a. € 675,-  

Een individuele rondreis die de essenties van Sri Lanka combineert: het olifantenweeshuis van Pinnawela, de ‘Lion Rock’ van Sigirya, de grottempel van Dambulla, de culturele hoofdstad Kandy, de Engelse sfeer uit de koloniale tijd in Nuwara Eliya, een spannende safari in Yala National Park. Op het einde van de reis kunt u even bijkomen van alle indrukken op één van de mooiste stranden van Sri Lanka: Mirissa.

Uiteraard kunnen wij deze voorbeeldreis geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Negombo - Pinnawela - Dambulla - Giritale - Sigirya - Matale - Kandy - Nuwara Eliya - Ella - Tissamaharama - Yala - Mirissa - Galle - Colombo

 

Dag 1 - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf) - Colombo - Negombo

Opties voor deze dag

Bij aankomst op het vliegveld van Colombo wordt u opgewacht, met naambordje, door uw chauffeur, die u vervolgens naar uw hotel brengt voor een welverdiende slaap. 
Vluchten uit Europa komen vaak midden in de nacht aan en dan is het prettig dat het hotel niet ver rijden is! Negombo ligt op maar 20 minuten rijden van het vliegveld en is een een ideaal startpunt voor uw rondreis door Sri Lanka. 

 

Dag 2 - Negombo - Pinnawela - Dambulla - Giritale

Opties voor deze dag

Na het ontbijt vertrek naar Giritale. Onderweg bezoekt u het olifanten weeshuis in Pinnawela. Hier worden circa 80 olifanten verzorgd. U ziet kleine olifantjes die geen moeder meer hebben, maar ook grotere olifanten. U kunt de olifanten zien baden in de rivier Oya Maya. Pinnawela is vrij toeristisch, maar volgens ons is het echt echt de moeite waard! U vervolgt uw reis naar Dambulla, naar de rotstempels. Even een flinke klim, maar de tempels zelf hebben iets magisch, in de 5 vershillende grotten bevinden zich ongeveer 150 boeddhabeelden in verschillende maten en van verschillende tijdperken. Eind van de middag komt u aan in Giritale.

 

Dag 3 - Giritale - Sigirya - Matale - Kandy

De wekker loopt vroeg af om de mysterieuze rotsvesting te bezoeken van Sigirya. Nog voor de "Leeuwenrots" loopt u door de geometrische aangelegde vroegere watertuinen.  Halverwege de rots zijn eeuwenoude rotsschilderingen, die verbazingwekkend goed bewaard zijn gebleven. Eenmaal op de top een fantastisch uitzicht op de omliggende weeldige natuur. Denk er aan: u moet ook weer naar beneden!
Na deze klim is het tijd voor een heerlijke lunch. In de buurt van Sigirya kunt u bij een plaatselijk gezin meeëten. In een lemen huis maakt de "vrouw des huizes" een heerlijke, traditioneel gekookt maaltijd voor u klaar, als u wilt mag u zelf meehelpen. De man des huizes laat u graag zijn moestuin zien. Na de lunch vertrek naar Kandy. We raden u aan om nog even te stoppen in één van de vele kruidentuinen van Matale. Hier kunt u zien hoe o.a. vanille, kaneel, nootmuskaat, cacao, peper en aloë vera groeit.

 

Dag 4 - Kandy

Opties voor deze dag

Kandy is voor ons de meest romantische stad van Sri Lanka. Omringd door groene heuvels en met een groot meer in het centrum van de stad. Breng een bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya, net buiten Kandy. Op ca. 60 hectare zijn ruim 5000 plantensoorten te zien, het is een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Na de lunch een rondritje door Kandy in een tuktuk, een andere manier om de stad te verkennen! De belangrijkste attractie van de stad is de Tempel van de Heilige Tand (Sri Dalada Maligawa). Er wordt beweerd dat hier de tand van Boeddha bewaard wordt. De boeddhistische priesters voeren hier dagelijkse hun rituelen uit onder begeleiding van hoorns en drums en ondanks de drukte heerst er in de tempel een serene sfeer.
Als er nog tijd over is, loop dan ook zeker even door het oude centrum, over de markt of langs het meer. In de vroege avond kunt u de culturele Kandy dansshow bijwonen.

 

Dag 5 - Kandy - Nuwara Eliya

Opties voor deze dag

Na het ontbijt vertrek naar Nuwara Eliya. Een gedeelte per trein, een hele leuke ervaring. De boemeltrein rijdt door een groen en weelderig landschap, vol theeplantages. Tijdens deze treinrit kunt u een praatje maken met de lokale bevolking in de trein, die heel graag Engels met u praat.
Nuwara Eliya, gelegen op 1889 meter, was een favoriete bestemming voor de koloniale Britten om even aan de hitte van het laagland te ontsnappen. Nuwara Eliya is het centrum van het theegebied en nog steeds een stukje Engeland in de tropen: Victoriaanse villa's, een golfbaan, rozentuinen, lage temperaturen en mist.

 

Dag 6 - Nuwara Eliya - Ella - Tissamaharama

Na het ontbijt een bezoek aan een theeplantage en theefabriek, waar u het gehele proces kunt volgen van verse theebladeren naar een ​​kop thee. Natuurlijk is het ook mogelijk om de verschillende soorten thee te proeven. Via de Dowa tempel met een staande Boeddha van 4 meter hoog, reist u verder naar Ella, een klein landelijk dorpje midden in de groene heuvels. Geniet tijdens de lunch van een prachtig uitzicht op Ella Gap. Via de Rawana Falls bereikt u daarna in de loop van de middag Tissamaharama.

 

Dag 7 - Tissamaharama - Yala NP - Kataragama - Tissamaharama

Vroeg in de ochtend per jeep naar de ingang van het Yala National Park, een absoluut hoogtepunt van de reis. Dit natuurgebied van 979 km2 (waarvan slechts 141 km2 opengesteld is voor het publiek) bestaat voornamelijk uit open savanne. afgewisseld met dichte jungle. Met de jeep rijdt u dieper het Ruhuna Yala NP in, op zoek naar wilde olifanten, krokodillen, lippenberen, apen, wilde buffels en natuurlijk luipaarden. In Yala West leven ongeveer 35 luipaarden, waarmee het één van de beste plekken ter wereld is om een luipaard te zien, al moet u wel geluk hebben. Daarnaast herbergt Yala 215 soorten vogels, waarvan enkele endemisch voor Sri Lanka.

Tegen het einde van de middag brengt de chauffeur u naar Kataragama voor het bijwonen van de avond-puja. Kataragama is, samen met Adam's Peak, het meest belangrijke pelgrimsoord van het eiland en is voor zowel boeddhisten als hindoes en moslims een heilig oord. Het complex heeft een groot aantal schrijnen en tempels, met de Maha Devala als belangrijkste. Drie maal per dag bidden Boeddhisten en Hindoes hier gezamenlijk, met name de avond ceremonie is bijzonder om mee te maken.

 

Dag 8 - Tissamaharama - Mirissa

Via een mooie route langs de kust verder naar Mirissa. Onderweg kunt u de rots tempels van Mulkgirigala bezoeken, deze behoren tot de oudste tempels van Sri Lanka, gelegen in een groen bos van kokospalmen. Circa 570 trappen leiden naar de diverse grotten met grote en kleine beelden van Boeddha en diverse prachtige fresco's. Na deze inspanning is het nog een klein uur rijden naar Mirissa.
Mirissa is een rustig, niet toeristisch tropisch paradijs: wit zandstrand, wuivende palmbomen en helder blauw water. Op het strand bevinden zich diverse kleine eettentjes waar u 's avonds een coctail kunt drinken en kunt genieten van vers gevangen vis!

 

Dag 9 - Mirissa

Opties voor deze dag

Vandaag de hele dag genieten van de zee, maak een lange strandwandeling of bezoek de kleine Kandavahari tempel. Mirissa is ook dé uitgelezen locatie om blauwe vinvissen, potvissen, walvissen en dolfijnen te spotten. De beste periode om deze dieren te zien is van november tot mei. Elke ochtend gaan speciale boten de oceaan op, op zoek naar deze reusachtige dieren.

 

Dag 10 - Mirissa - Galle - Colombo - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf)

Na het ontbijt is het ca. een half uur naar de oude VOC vesting Galle. Het koloniale verleden is nog steeds goed zichtbaar binnen de oude muren van het het fort . In de smalle straatjes met een Hollandse sfeer en namen, zoals Leynbaan en Utrecht Bastion. Ook een wandeling op de metersdikke vestingmuren is zeker de moeite waard: naast de klokkentoren en de vuurtoren ziet u aan één kant de oude huisjes van het fort en aan de andere kant de nieuwe stad met winkels, cricket stadion en vooral veel verkeer. Na dit bezoek rijdt u verder naar Colombo waar we een kamer hebben geboekt in de direct omgeving van de luchthaven. 

Afhankelijk van uw terugvlucht is er nog tijd om Colombo te bezoeken. Ook al heeft Colombo toeristisch gezien niet veel te bieden, het zou toch jammer zijn om helemaal niks gezien te hebben van deze stad. Dus heeft u tijd, loop dan even door de levendige Indiase wijk Pettah of ga naar het Galle Face Hotel voor een high tea. In uw hotelkamer kunt u eventueel een dutje doen en u opfrissen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugvlucht naar Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098