Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis Ladakh: van Delhi overland naar Leh

Rondreis Ladakh: van Delhi overland naar Leh

22 dagen v.a. € 1.145,-  

Deze individuele rondreis brengt u overland van Delhi, via Manali en de Rohtang Pass, naar Ladakh, hoog in de Indiase Himalaya. In Klein Tibet, zoals Ladakh ook wel genoemd wordt, is het dagelijkse leven doordrongen van de Boeddhistische Tibetaanse cultuur.
Tijdens deze Ladakh reis bezoekt u o.a. gompa's met fascinerende muurschilderingen, het Tso Moriri meer en maakt u uitgebreid kennis met het dagelijkse leven op grote hoogte, waar de afgelopen eeuwen weinig veranderd is.
Reizen overland naar Ladakh zijn alleen mogelijk van half juni tot half september, wanneer de hoge passen sneeuwvrij gehouden worden door het Indiase leger. 

Uiteraard kunnen we deze reis naar Ladakh helemaal aanpassen, totdat het een reis is die precies past bij uw wensen en verwachtingen.

 

Route: Delhi - Chandigarh - Shimla - Parvati Valley - Manikaran - Manali - Rohtang - Keylong - Sarchu - Pang - Leh - Hemis - Thiksay - Stok - Likir - Alchi - Lamayuru - Tso Morori

 

Dag 1 - Europa - Delhi

Internationale vlucht van Europa naar Delhi,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Delhi

Opties voor deze dag

Om een beetje te wennen aan het zo andere India, vandaag een korte of langere stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, Qutab Minar, India Gate, Ba'hai ofwel de Lotus Temple, etc. etc.. Dit alles echter in overleg met u!

 

Dag 3 - Delhi - Chandigarh - Shimla

Over de Grand Truck Road, door een vlak, verstedelijkt landschap, naar de vrij nieuwe stad Chandigarh, ontworpen door Le Corbusier, evenals het beroemde Capitol-complex hier. De verdere route gaat door de Shimla Hills naar Shimla.

 

Dag 4 - Shimla - Parvati Valley

Shimla is een hill station, waar veel mensen van de laagvlakte zomers naar gaan. Voor de middag een korte verkenning van deze interessante plaats. Na de middag rit naar de Parvati Valley, een schitterende vallei! Bekend met het pelgrimsoord Manikaran en de heet water bronnen, maar ook bij (vooral Israëlische) jongeren om de "bang" die hier overal groeit. Officieel mag de weed niet geplukt of gebruikt worden, maar de 2 politie-agenten in de vallei kunnen het allemaal niet bijhouden.

 

Dag 5 - Parvati Valley

Opties voor deze dag

Vandaag rondkijken in dit mooie gebied (ca. 1700 m hoogte). Bezoek de Gurudwara aan de rivier en voel de hete zwavelbronnen, die, naar men zegt de warmste van de wereld zijn en eigenlijk alle ziekten genezen van reuma tot bronchitis.

 

Dag 6 - Parvati Valley - Manali

Vandaag slechts een korte rit van ca. 2½ uur door de appelboomgaard van Noord-India, de Kullu-valley. Na de middag in Manali, een échte toeristenplaats, bezoek aan de Dugri Handimba tempel bezoeken, een prachtige houten tempel met mooi houtsnijwerk in een heel mooi oud park met veel rubberbomen.

 

Dag 7 - Manali

Opties voor deze dag

Sightseeing in Manali en omgeving, o.a. naar Vashist met de heet-water bronnen. Er is een wasplaats voor mannen en een voor vrouwen, voor de lokale bevolking, maar ook "gelukzoekers" en oude hippies zijn hier te vinden, mét de weed, die hier in de bergen nog volop groeit. Manali heeft ook een leuke mall (winkelstraat), gezellig bij schemering en in de avond.

 

Dag 8 - Manali - Keylong

Na het ontbijt vertrek voor een lange, maar heel mooie en enerverende rit, over de Rohtang Pas (3980 M) naar Keylong (3340 m) in de Lahaul Valley, een rit van ca. 110 km, ca. 5 uur rijden. 
In juni ligt er onderweg nog veel sneeuw, vooral de Rohtang Pass trekt veel toeristen uit o.a. Delhi, waar het dan rond 40gr C. kan zijn. Velen zien daar voor het eerst sneeuw!

 

Dag 9 - Keylong - Sarchu

Rit van ca. 5 tot 6 uur, via de Baralacha La (4892 m). Aankomst in het Himalaya Saga Camp in de loop van de middag, dus gelegenheid om in dit mooie gebied wat rond te wandelen, maar doe vooral rustig aan om aan de hoogte te wennen (4.200 m), overnachting in een Swiss tent met eigen badkamer.

 

Dag 10 - Sarchu - Leh

Net als gisteren, ook nu weer een hele slechte "weg" (eigenlijk een karspoor), maar door een schitterend landschap, over 2 hoge passen: de Lachlung La (5065 m) en Tanglang La (5360 m), de 3e hoogste pas ter wereld. Later door de Indus vallei naar de hoofdstad van Ladakh, Leh.

 

Dag 11 - Leh

Opties voor deze dag

Rustdag om te acclimatiseren en noodzakelijk om geen hoogteziekte te krijgen. Een beetje rondkijken in de stad zelf, maar vooral zorgen dat u niet moe wordt!

 

Dag 12 - Leh - Hemis - Matho - Stakna - Leh

Bezoek aan de Hemis Gompa, de rijkste en bekendste van Ladakh, vervolgens even rondlopen in Matho village, met natuurlijk ook z'n eigen gompa en dan via Stakna weer terug naar Leh.

 

Dag 13 - Leh - Thiksey - Shey - Leh

Opties voor deze dag

Rit naar Thiksey, naar de indrukwekkende gompa op de heuveltop, met diverse tempels en mooie muurschilderingen; vervolgens naar Shey Palace, eens het zomerverblijf van de koninklijke familie, en de diverse tempels.

 

Dag 14 - Leh - Spituk - Likir - Alchi

Vandaag naar het westen, over de "highway" naar het belangrijkste klooster van Ladakh: Alchi Gompa. Onderweg eerst een stop bij Spituk Monastery en vervolgens naar de eeuwenoude Likir Monastery, om ons even (weer) heel nietig te voelen bij het kolossale beeld van Maitreya ...

 

Dag 15 - Alchi - Lamayuru - Alchi

Opties voor deze dag

Lamayuru Monastery is het oudste boeddhistische klooster van Ladakh, prachtig gelegen in een betoverend "maanlandschap", met daarom heen bergtoppen aan alle kanten.
Door de jaren heen is dit klooster keer op keer vergroot, maar de vele chortens zijn een bewijs van de voorbije eeuwen.

 

Dag 16 - Alchi - Basgo - Phyang - Leh

Voor de middag weer terug naar Leh, met onderweg een stop bij Basgo Fort en in Phyang, voor de mooi gelegen Phyang Monastery: op de heuvel, het dorpje er onder en veel populieren langs de toegangsweg. Neem even de tijd voor het het ruim 900 jaar oude museum met een mooie collectie Kashmiri bronzen beelden, thangka's etc. Na de middag vrij om Leh verder te verkennen.

 

Dag 17 - Leh - Pangon - Tso Moriri Lake

Door de Indus Vallei, via de befaamde Mahé Bridge en de zoutvlakte van Puga Sumdo naar Korzok (4570 m) aan het Tso Moriri Lake. Prachtig gelegen tussen de bergen en enkele nederzettingen. Overnachting in een luxe tent.

 

Dag 18 - Tso Moriri Lake

Het gebied en het dorp met Korzok Gompa verkennen. Het helder blauwe meer is een van de mooiste meren in Ladakh, het brakke water wordt als heilig beschouwd door de lokale bevolking. Het meer is een broedplaats voor vele soorten vogels, zoals Fuut, de Brahmini eend, Bar Headed Ganzen, enz. Deze regio heeft ook tal van Kiangs, de Tibetaanse wilde ezel, die gemakkelijke te spotten is. Eventueel op en neer naar Tso Kiagar, door het gebied van de Khampas nomaden.

 

Dag 19 - Tso-Moriri - Tso Kar - Leh

Na het ontbijt rit naar Tso Kar Lake met het dorpje Thukse; onderweg zult u o.a. veel marmotten zien. Vervolgens terug naar Leh, via de hoge en desolate Taglang-La pas.

 

Dag 20 - Leh

Laatste dag in Ladakh, gelegenheid om op uw gemak wat te winkelen en de beste souvenirs te bemachtigen. Deze dag is ook nodig, indien er onverhoopt tegenslag zou zijn op de rit van gisteren.

 

Dag 21 - Leh - Delhi

Opties voor deze dag

Afhankelijk van gekozen vliegmaatschappij op tijd transfer naar het vliegveld, meestal tussen 5 en 7 uur in de ochtend; na aankomst in Delhi transfer naar hotel, waarna u de dag verder zelf in kunt vullen met evt. winkelen of sightseeing.

 

Dag 22 - Delhi - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het internationale vliegveld voor retourvlucht Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098