Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Actief Nepal

Actief Nepal

14 dagen v.a. € 1.025,-  

Nepal heeft ontzettend veel te bieden voor de actieve reiziger die op zoek is naar avontuur. Deze sportieve reis begint in de Kathmandu Vallei waar u de hoofdstad bezoekt met zijn vele smalle straatjes, markten en tempels. U gaat raften op de Trisuli rivier en vanuit Bandipur, een authentiek Newari stadje, maakt u een trekking naar Ramkot. Vanuit Pokhara reist u verder naar Chitwan, waar u op zoek gaat naar neushoorns en ander wild. Vervolgens maakt u een trekking over de rand van de Kathmandu Vallei, eventueel per mountainbike. U sluit deze reis af in the Last Resort, een avontuurlijke accommodatie dat allerlei activiteiten aanbiedt zoals canyoning,  raften op de Bhote Kosi rivier, een bungee jump vanaf een 160 meter hoge brug.

 

Uiteraard kunnen wij deze voorbeeldreis geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

Route: Kathmandu - Bandipur - Ramkot - Pokhara - Chitwan - Dhulikhel - Nagarkot - Bhaktapur - the Last Resort - Kathmandu

 

Kathmandu

n° Dagen

 

Kathmandu - extra dag (zonder auto)

1

 

 

Mountain Flight

0

 

Een spectaculaire vlucht langs de hoogste bergtoppen ter wereld. Vroeg in de ochtend vertrekt u uit Kathmandu voor een vlucht van 50 minuten, u ziet achtereenvolgend de Melungtse (7023m) en de Chugimago (6956m). Vervolgens stijgt u naar een hoogte van 8.201 meter, aan uw rechterzijde ziet u de Gyanchungkang en de Pumori (7.161m). Daarna komt de Mount Everest (8.848m), Sagarmatha genoemd door de Nepalezen en Chomolungma door de Tibetanen. 

Deze vlucht is geschikt voor iedereen, met name voor diegenen die geen trekking kunnen of willen maken. 

 

Pokhara

n° Dagen

 

Pokhara - extra dag (zonder auto)

1

 

Gewoon een rustige dag in Pokhara. Het is er, door zijn lagere ligging, warmer dan in Kathmandu. Relaxen aan de rand van het meer of op het meer, door de stad of directe omgeving wandelen ... Bij helder weer heb je op veel plaatsen mooi uitzicht op de besneeuwde bergreuzen.

 

Bandipur

n° Dagen

 

Bandipur - extra dag

1

 

Bandipur ligt niet aan een doorgaande weg, het ligt lekker rustig in een prachtige natuur. Voor degenen die graag een wandeling maken de uitgelezen plaats, Enkele van deze wandelingen zijn:

- Silk Farm (± 1½  uur)

- Magar village Ramko (± 3 uur)

- Mukhundeswari

- natuurwandeling in Raniban ('s avonds)

- Siddha Gupha, grootste stalactiten grot van Nepal (± 10 m br en 400 m lang)

- Patale Dwar (portaal naar de onderwereld), volgens dorpelingen een geologisch wonder

 

Paragliding in Bandipur

0

 

Paragliding is eigenlijk de simpelste manier voor de mens om te vliegen! Omdat er geen motor aan te pas komt ervaar je een weldadige rust tijdens de vlucht, en omdat er geen vrije val is, hebben de meeste "vliegers" ook geen schrik. Puur genieten dus van het landschap met de besneeuwde toppen van de Himalaya op de achtergrond! Geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

De "Panorama Soaring flight" is de kortste tandemvlucht, vanaf 1100 m naar beneden, ca. 30 minuten vliegen.

De "Cross Country - Adventure" duurt langer, waarbij je ook verder omhoog vliegt, over de berg heen en onderliggende dorpjes, ca. 1 uur vliegen.

 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098