Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Bhutan -> Bhutan - Dwars door het Dragon Koninkrijk

Bhutan - Dwars door het Dragon Koninkrijk

14 dagen v.a. € 2.175,-  

Bhutan, het laatste Himalaya koninkrijk en tot 1974 gesloten voor buitenlandse toeristen.

Deze reis begint in het westen en eindigt in het oosten van dit prachtige en zelfbewuste landje.  U maakt kennis met de mooie natuur, maar bovenal met de lokale cultuur: vriendelijke Bhutanesen met hun werk en sport, geweldige Dzongs, het ongelooflijke klooster Tiger's Nest, de ook nu nog traditionele bouwstijl, het Boeddisme en diepgewortelde legendes (Devine madman), de kleinschalige industrie én, last but not least: rust (weinig auto's, geen stoplichten, geen grote industrie) !

Diverse opties zijn mogelijk op het gebied van trekking, natuurpark etc.

Route: Delhi - Paro - Thimpu - Punakha - Wangdue Phodrang - Trongsa - Bumthang Jakar - Ura - Mongar - Trashigang - Trashi Yangtse - Samdrup Jongkhar - Guwahati

 

Delhi

n° Dagen

 

Delhi - Een extra dag, zonder auto

1

 

Ontdek deze fascinerende stad, zelfs met 5 dagen heeft u nog niet alles gezien. Daarom de mogelijkheid om 1 of meerdere nachten extra te boeken. Gebruik van de auto is niet inbegrepen. 

 

Delhi - Een extra dag met gebruik van auto en chauffeur

1

 

Om deze stad op een eenvoudige manier te verkennen, is het mogelijk om een dag extra te boeken, met gebruik van auto en chauffeur. Deze chauffeur kent de stad erg goed, dus je kan het maximale uit de dag halen.

 

Delhi - Ontdek Old Delhi op de fiets

0

 

Ontdek de smalle straatjes van Old Delhi of de mooie lanen van New Delhi per fiets! Niet achter in een rickshaw, maar zelf fietsen. Er zijn 3 verschillende routes, die elk ca. 3 tot 4 uur durenen de gids (Nederlands en Engels sprekend) fietst mee.

 

Delhi - Bezoek de Taj Mahal, 1 dag

1

 

Van Delhi is het slechts 4 uur rijden naar de wereldberoemde Taj Mahal in Agra, de blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal.

Rond 6 uur 's morgens vertrek per auto, waarna u ca. 4 tot 5 uur in Agra bent.

 

Delhi - Taj Mahal en Bharatpur Bird Sanctuary

3

 

De Taj Mahal, het 7de wereldwonder, staat in Agra, 200 km  ten zuiden van Delhi en in Bharatpur, slechts een uurtje rijden van Agra, ligt het beroemde vogel reservaat Keoladeo Ghana National Park. De Taj Mahal én het Bharatpur Bird Sanctuary zijn beiden UNESCO World Heritage Sites.

 

Delhi - retourtje Varanasi (vlucht)

4

 

Varanasi aan de Ganges, de stad van Shiva en een van de heiligste plaatsen van India. Vóórdat de westerse beschaving ontstond, bestond de stad al! Vele kronkelende, nauwe steegjes, maar ook schilderachtige lanen, allen vol met kleurrijke pelgrims. Rondzwervende sadhus en brahmanen die aan de goden offeren, beelden en geluiden die zich vermengen met de geur van wierook uit de talrijke oude Hindoe-tempels.

 

Delhi - Taj Mahal en Varanasi (trein)

4

 

De blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal, de Taj Mahal in Agra en de heiligste Hindu stad ter wereld, Varanasi aan de Ganges, behoren met recht tot de hoogtepunten van India. Vanuit Delhi zijn deze goed bereikbaar per auto en trein.

 

Delhi - Taj Mahal en Varanasi (vlucht)

4

 

De blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal, de Taj Mahal in Agra en de heiligste Hindu stad ter wereld, Varanasi aan de Ganges, behoren met recht tot de hoogtepunten van India. Vanuit Delhi zijn deze goed bereikbaar per auto, trein en vlucht.

 

Delhi - Uw (bruids)jurk, kostuum, pakje etc. op maat gemaakt

1

 

De rondreis die begint en eindigt in New Delhi kunt u combineren met enkele (2 tot 4) bezoekjes aan het mode atelier van Glady Hunjan, gespecialiseerd in mooie feest - en bruidskleding. 
Bij aankomst in Delhi kiest u de stoffen en past u het vooraf gemaakte pasmodel, bij terugkomst van de rondreis kunt u het kledingstuk afpassen en (netjes verpakt) meenemen.
Prijs is exclusief kosten van het mode atelier.

 

Paro

n° Dagen

 

Landelijk Paro

1

 

Op bezoek bij een Bhutanese boer en kennis maken met het lokale leven.

 

Paro - Haa vallei

1

 

Haa Valley ligt ten westen van Paro, dicht bij de Tibetaanse grens. Tot 2001 was dit gebied gesloten voor toeristen. Per auto naar dit mooie gebied.

 

Haa - Paro Valley trekking

3

 

Haa Valley ligt in noord-west Bhutan, dicht bij de Tibetaanse grens. Tot 2001 was dit gebied gesloten voor toeristen. Deze oude route loopt langs enkele van de mooiste vergezichten van de Haa en Paro valleien.

 

Drukpath (Paro - Thimpu) trekking

6

 

Deze trekking volgt de oude route tussen Paro en Thimphu, over bergen, door valleien, door rododendron bossen (die bloeien in april en mei) en langs prachtige meren. De route wordt spaarzaam bewoond door nomadische yak herders, met prachtige panorama's op heldere dagen van de Himalaya (o.a. de Gangkar Puensum - hoogste berg in Bhutan, 7570 m.).

 

Drukpath Trekking (4 dagen)

4

 

Lang geleden was de Druk Path trek een belangrijke verbindingsweg tussen Paro en Thimpu, over de desolate bergen die deze twee steden scheidt. Hoogste punt is 4100 m en bij helder weer is het panorama van de Himalaya adembenemend. Deze route werd vroeger gebruikt als een straf voor Bhutanese soldaten die moesten deze vier daagse trek in een dag doen!
Dit is een intensieve route en vanwege de te overbruggen hoogtes is deze trekking ingedeeld als een matige tot moeilijke trekking. Acclimatiseren is daarom ook een vereiste.

 

Paro Tshechu (festival)

1

 

Eenmaal per jaar is er een groot religieus/folkloristisch festival in Paro. Voor de lokale bevolking is dit de belangrijkste gebeurtenis in het jaar en de voorbereidingen voor de komende tshechu beginnen vaak meteen al na het festival van dit jaar. Buitenlandse gasten zijn welkom, de Bhutanezen laten ze graag hun tradities zien en meebeleven.

 

Thimpu

n° Dagen

 

Thimpu - extra dag

1

 

Het Folk Heritage Museum, Textiel Museum, Changangkha Temple, Trashi Chhoe Dzong, Zangdopelri Temple, Takin Preserve, de weekmarkt, wandelen in de Timphu Valley … misschien heeft u een extra dag nodig voor Thimphu en omgeving?

 

Thimpu - wandeling Cheri Monastery en Jigme Dorji Wangchuk National Park

1

 

Een mooie wandeling in het berggebied ten noorden van Thimpu.

 

Wangdue

n° Dagen

 

Phobjika Valley - natuur en vogels, o.a. de Black Necked Cranes

1

 

De subtropische Phobjika Valley is een overwinteringsplaats voor de zeldzame Black Necked Cranes (november t/m maart). Ook zonder deze mooie vogels is het gebied een bezoek waard, o.a. de prachtige Gangtey Gompa, verstilde dorpjes en natuurlijk de natuur.

 

Phobjika - Gangtey Gompa trek

4

 

Een gemakkelijke trek, vooral voor vogelspotters, vanaf de Phobjikha vallei (3000 m), een van de weinige gletsjervalleien in Bhutan, waar de zeldzame Black Neck Cranes overwinteren. De tocht gaat door de dorpen Gogona en Khotokha, door weilanden, akkers, jeneverbes- en magnoliabossen.

 

Jakar

n° Dagen

 

Jakar - Bumthang cultural trek

3

 

De mooie Bumthang Valley is het religieuze hart van de natie en de thuisbasis van enkele van de oudste boeddhistische tempels en kloosters. Deze drie daagse tocht gaat door verschillende dorpen op de meanderende route door Bumthang platteland, en biedt een uitzonderlijke gelegenheid voor contact met het Bhutanese plattelandsleven.

 

Guwahati

n° Dagen

 

Guwahati - extra dag

1

 

Guwahati, de hoofdstad van de deelstaat Assam ligt aan de heilige Brahmaputra rivier en is wel een dagje extra waard. 

 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098