Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Essential Nepal (incl. Ghorepani Poon Hill trek)

Essential Nepal (incl. Ghorepani Poon Hill trek)

17 dagen v.a. € 1.079,-  

Een individuele rondreis die de essenties van Nepal combineert: De oude koningssteden in de Kathmandu Vallei met de vele pleinen en tempels, in Bandipur waant u zich in een levend museum van de Newari cultuur. Vervolgens door naar Pokhara waar de Ghorepani trekking start, onderweg komt u bij één van de mooiste uitzichtpunten: Poon Hill. In Chitwan NP gaat u op zoek gaat naar neushoorns, krokodillen, apen en ander wild. Via de Manakamana tempel reist u terug naar de Kathmandu vallei, waar u overnacht in Bhaktapur. Tegen de avond, wanneer de "dagjesmensen" weer weg zijn, is de sfeer hier heel bijzonder. 


Uiteraard kunnen wij deze reis naar Nepal geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

Route: Kathmandu - Bandipur - Pokhara - Ghorepani trek - Chitwan - Manakamana -Nagarkot - Bhaktapur - Bungamati - Khokana - Patan - Kathmandu

 

Kathmandu

n° Dagen

 

Kathmandu - extra dag (zonder auto)

1

 

 

Kathmandu - Bungeejump in de Himalaya

1

 

Bijna op de Tibetaanse grens ligt de plek voor een bloedstollende sprong: 160 m boven de Bhote Kosi rivier spring je van de brug …

 

Mountain Flight

0

 

Een spectaculaire vlucht langs de hoogste bergtoppen ter wereld. Vroeg in de ochtend vertrekt u uit Kathmandu voor een vlucht van 50 minuten, u ziet achtereenvolgend de Melungtse (7023m) en de Chugimago (6956m). Vervolgens stijgt u naar een hoogte van 8.201 meter, aan uw rechterzijde ziet u de Gyanchungkang en de Pumori (7.161m). Daarna komt de Mount Everest (8.848m), Sagarmatha genoemd door de Nepalezen en Chomolungma door de Tibetanen. 

Deze vlucht is geschikt voor iedereen, met name voor diegenen die geen trekking kunnen of willen maken. 

 

Pokhara

n° Dagen

 

Pokhara - extra dag (zonder auto)

1

 

Gewoon een rustige dag in Pokhara. Het is er, door zijn lagere ligging, warmer dan in Kathmandu. Relaxen aan de rand van het meer of op het meer, door de stad of directe omgeving wandelen ... Bij helder weer heb je op veel plaatsen mooi uitzicht op de besneeuwde bergreuzen.

 

Pokhara - Zipflyer (tokkelbaan)

0

 

 

Per jeep rijdt je naar Sarangkot waar je, op 1800 m. in een speciaal harnas gebonden wordt, om vervolgens, hangend aan een 1,8 km lange staalkabel, in 2 minuten naar beneden te suizen, 670 m lager.

Alleen voor deelnemers van af 14 jaar met een gewicht van 40 tot 120 kg.

 

Rafting op de Trisuli rivier

1

 

Vanuit Pokhara (of onderweg naar Pokhara danwel naar Chitwan) een mooie gelegenheid om te raften. De Trisuli is de meest populaire rivier in Nepal voor relatief gemakkelijke rafts, in tijd variërend van ca. 3 uur tot een hele dag.

 

Bandipur

n° Dagen

 

Bandipur - extra dag

1

 

Bandipur ligt niet aan een doorgaande weg, het ligt lekker rustig in een prachtige natuur. Voor degenen die graag een wandeling maken de uitgelezen plaats, Enkele van deze wandelingen zijn:

- Silk Farm (± 1½  uur)

- Magar village Ramko (± 3 uur)

- Mukhundeswari

- natuurwandeling in Raniban ('s avonds)

- Siddha Gupha, grootste stalactiten grot van Nepal (± 10 m br en 400 m lang)

- Patale Dwar (portaal naar de onderwereld), volgens dorpelingen een geologisch wonder

 

Paragliding in Bandipur

0

 

Paragliding is eigenlijk de simpelste manier voor de mens om te vliegen! Omdat er geen motor aan te pas komt ervaar je een weldadige rust tijdens de vlucht, en omdat er geen vrije val is, hebben de meeste "vliegers" ook geen schrik. Puur genieten dus van het landschap met de besneeuwde toppen van de Himalaya op de achtergrond! Geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

De "Panorama Soaring flight" is de kortste tandemvlucht, vanaf 1100 m naar beneden, ca. 30 minuten vliegen.

De "Cross Country - Adventure" duurt langer, waarbij je ook verder omhoog vliegt, over de berg heen en onderliggende dorpjes, ca. 1 uur vliegen.

 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098