Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Opties

Opties

Bij elke reis zijn diverse extra mogelijkheden, de “opties”. Op deze pagina staan alle opties, die we voor India hebben opgenomen, per deelstaat gerangschikt. Op deze manier kan een bepaalde basisreis uitgebreid worden tot een meer “op maat reis”.

Omdat ook de agent, hotels en plaatselijke ondernemers in India steeds “in beweging” zijn, komen er geregeld, op elk gebied (trekking, koken, fietsen, etc.), extra mogelijkheden bij. Deze worden uiteraard meteen op deze pagina en bij de betreffende basisreis opgenomen.

 

Assam

Guwahati

n° Dagen

 

Guwahati - extra dag

1

 

Guwahati, de hoofdstad van de deelstaat Assam ligt aan de heilige Brahmaputra rivier en is wel een dagje extra waard. 

 

Bihar

Patna

n° Dagen

 

Patna - Sonepur Cattle Fair

1

 

Elke bezoeker aan de Sonepur veemarkt ervaart hier een visueel uitzonderlijke happening, waar massa's mensen samenkomen op Kartik Purnima om te offeren aan Harihar Nath en/of dieren te verhandelen op de grootste veemarkt van Azië. Vrijwel alle dieren worden hier te koop aangeboden: olifant, goudvis, kip, aap, paard, hond, vogels etc. etc. Daarnaast natuurlijk allerlei artikelen die met dieren te maken hebben.

De festiviteiten duren twee weken, met ingang van de dag van volle maan Kartik Purnima, meestal in november (2016 = 25 november).

 

Daman & Diu

Diu

n° Dagen

 

Diu - Sasan Gir Lion National Park

1

 

Dagtocht naar Sasan Gir Lion National Park, het laatste gebied waar de Aziatische leeuw leeft. In 2005 telde het park 359 leeuwen; omdat er ook veel panters zijn, is Gir het meest succesvolle "big cat" parken van India.

 

Diu - rustdag aan het strand

1

 

Diu staat bekend om de mooie stranden, vaak ook nog heel rustig. Vrouwen in badkleding echter trokken altijd veel belangstelling, maar dat is nu al een stuk minder, vooral op de stranden bij de hotels.

 

Delhi

Delhi

n° Dagen

 

Delhi - Een extra dag, zonder auto

1

 

Ontdek deze fascinerende stad, zelfs met 5 dagen heeft u nog niet alles gezien. Daarom de mogelijkheid om 1 of meerdere nachten extra te boeken. Gebruik van de auto is niet inbegrepen. 

 

Delhi - Een extra dag met gebruik van auto en chauffeur

1

 

Om deze stad op een eenvoudige manier te verkennen, is het mogelijk om een dag extra te boeken, met gebruik van auto en chauffeur. Deze chauffeur kent de stad erg goed, dus je kan het maximale uit de dag halen.

 

Delhi - Ontdek Old Delhi op de fiets

0

 

Ontdek de smalle straatjes van Old Delhi of de mooie lanen van New Delhi per fiets! Niet achter in een rickshaw, maar zelf fietsen. Er zijn 3 verschillende routes, die elk ca. 3 tot 4 uur durenen de gids (Nederlands en Engels sprekend) fietst mee.

 

Delhi - Bezoek de Taj Mahal, 1 dag

1

 

Van Delhi is het slechts 4 uur rijden naar de wereldberoemde Taj Mahal in Agra, de blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal.

Rond 6 uur 's morgens vertrek per auto, waarna u ca. 4 tot 5 uur in Agra bent.

 

Delhi - Taj Mahal en Bharatpur Bird Sanctuary

3

 

De Taj Mahal, het 7de wereldwonder, staat in Agra, 200 km  ten zuiden van Delhi en in Bharatpur, slechts een uurtje rijden van Agra, ligt het beroemde vogel reservaat Keoladeo Ghana National Park. De Taj Mahal én het Bharatpur Bird Sanctuary zijn beiden UNESCO World Heritage Sites.

 

Delhi - retourtje Varanasi (vlucht)

4

 

Varanasi aan de Ganges, de stad van Shiva en een van de heiligste plaatsen van India. Vóórdat de westerse beschaving ontstond, bestond de stad al! Vele kronkelende, nauwe steegjes, maar ook schilderachtige lanen, allen vol met kleurrijke pelgrims. Rondzwervende sadhus en brahmanen die aan de goden offeren, beelden en geluiden die zich vermengen met de geur van wierook uit de talrijke oude Hindoe-tempels.

 

Delhi - naar de Taj Mahal, via Mathura

2

 

 

Delhi - Taj Mahal en Varanasi (trein)

4

 

De blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal, de Taj Mahal in Agra en de heiligste Hindu stad ter wereld, Varanasi aan de Ganges, behoren met recht tot de hoogtepunten van India. Vanuit Delhi zijn deze goed bereikbaar per auto en trein.

 

Delhi - Taj Mahal en Varanasi (vlucht)

4

 

De blijvende love story in marmer van keizer Shah Jahan en zijn keizerin Mumtaz Mahal, de Taj Mahal in Agra en de heiligste Hindu stad ter wereld, Varanasi aan de Ganges, behoren met recht tot de hoogtepunten van India. Vanuit Delhi zijn deze goed bereikbaar per auto, trein en vlucht.

 

Delhi - Uw (bruids)jurk, kostuum, pakje etc. op maat gemaakt

1

 

De rondreis die begint en eindigt in New Delhi kunt u combineren met enkele (2 tot 4) bezoekjes aan het mode atelier van Glady Hunjan, gespecialiseerd in mooie feest - en bruidskleding. 
Bij aankomst in Delhi kiest u de stoffen en past u het vooraf gemaakte pasmodel, bij terugkomst van de rondreis kunt u het kledingstuk afpassen en (netjes verpakt) meenemen.
Prijs is exclusief kosten van het mode atelier.

 

Gujarat

Ahmedabad

n° Dagen

 

Ahmedabad - extra dag zonder auto

1

 

Ahmedabad is beroemd vanwege Mahatma Gandhi's Ashram, maar er is zo veel meer, zowel binnen de ommuurde stad en daarbuiten: monumenten, tempels, moskeeën, musea ... Gewoon te veel voor 1 dag!

 

Ahmedabad - extra dag met auto

1

 

Ahmedabad is beroemd vanwege Mahatma Gandhi's Ashram, maar er is zo veel meer, zowel binnen de ommuurde stad en daarbuiten: monumenten, tempels, moskeeën, musea ... Ontdek het allemaal met uw privé chauffeur, die zelf woont in Ahmedabad.

 

Ahmedabad - Vadnagar, paradijs voor archeologen

1

 

Vadnagar is een oude stad, de bekende geschiedenis gaat terug tot 2500 BC. Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er een voornamelijk agrarische gemeenschap bestond van meer dan 4.500 jaar terug. Aardewerk, textiel, sieraden, gereedschappen, enz. werden gevonden in verschillende plaatsen rond het huidige Sharmishtha meer.

 

Dholavira

n° Dagen

 

Dholavira - extra dag

1

 

Deze Harrapan site werd tot een van de zeven wonderen van India gekozen in 2008. Het is opmerkelijk om zijn prachtige planning en de enorme omvang van het gebied en opgravingen. Om dit allemaal te zien, is misschien wat meer tijd nodig.

 

Jambughoda

n° Dagen

 

Jambugodha - Champaner-Pavagadh Archaeological Park

1

 

Champaner-Pavagadh Archaeological Park is sinds 2004 een UNESCO WHS. Er is een concentratie van grotendeels niet-uitgegraven archeologische, historisch en cultureel erfgoed, alles in een indrukwekkend landschap dat prehistorische sites bevat en resten van de 16e eeuw hoofdstad van Gujarat. Forten, paleizen, religieuze gebouwen, woonerven, landbouwstructuur en water installaties, van de 8e tot de 14e eeuw ... misschien een extra dag waard?

 

Jamnagar

n° Dagen

 

Jamnagar - het leven in zee en vogels

1

 

Een extra dag voor de natuur! Het Marine National Park meet 163 km2 en Marine Sanctuary in de Golf van Kutch is 458 km2 groot. Samen goed voor veel exotisch zee leven, zoals inktvis, jelly vis, zeester, kleurrijke koralen, bloeiende zeeplanten, zeepaardje, enorme groene zeeschildpadden, kreeften, dolfijnen en ca. 160 soorten vogels.

 

Jamnagar - historische tempelroute

1

 

De weg van Jamnagar naar Porbander staat bekend als de "Temple Trail": oude en nieuwe tempels, voornamelijk gewijd aan Shiva, Ashapura en Ganesha.

 

Himachal Pradesh

Kasol

n° Dagen

 

Kasol - Wandelen in de Parvati Valley

1

 

Deze vallei leent zich uitstekend voor een dag wandelen, er zijn veel kleine dorpjes, die niet per auto bereikbaar zijn en de maximale hoogte bepaalt u zelf.

 

Manali

2

 

Manali is een hill station en ligt aan het uiteinde van de Kulluvallei. Het is een echte toeristenplaats en bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude gedeelte (Old Manali) is te bereiken over een brug en is een stuk rustiger dan de nieuwe stad. Manali heeft een aantal interessante Hindoe- en Boeddhistische tempels, waarvan de Dhungri tempel de bekendste is. Vanaf Manali is het circa 50 km naar de Rohtang pas, "de toegangspoort tot de Himalaya". Veel Indiase dagtoeristen maken vanaf Manali een uitstapje hier naar toe om foto's in de sneeuw te maken.

 

Manali

n° Dagen

 

Manali - Hampta Trek

5

 

Deze trek start vanaf Manali en gaat over de Hamta pas naar de bovenloop van de Chandra rivier in Lahoul, door het onderste deel van de machtige Bara Shigri gletsjer.

 

Shimla

n° Dagen

 

Shimla - een extra dag met gebruik van auto en chauffeur

1

 

Shimla, de hoofdstad van Himachal Prachesh. Eens de charmante zomer-hoofdstad van de Engelsen, nu een populair vakantiebestemming voor de Indiase middenklasse. In Shimla kunt u een bezoek brengen aan de Veceregal Lodge, de Christ Church, de Jakhu Temple. De smalspoorlijn tussen Shimla en Kalka is nu een toeristische attractie en de wintersportplaats, Kufri, is zeker de moeite waard om te gaan kijken. In de omgeving van Shimla kunt u heerlijke wandelingen maken.

 

Ladakh

Alchi

n° Dagen

 

Alchi - Sham trek

4

 

De Sham trek wordt ook vaak de Apricot trek genoemd. Het is een vrij gemakkelijke trekking, door een heel mooi gebied, waarbij u toch niet boven de 4000 m grens komt. Voorwaarde is wel, dat u al enkele dagen in Ladakh bent en dus aan deze hoogtes gewend bent!

 

Leh

n° Dagen

 

Leh - Hemis Festival

1

 

Het jaarlijkse Hemis Festival, het bekendste van Ladakh en indrukwekkend om mee te maken, wordt gevierd op Tse-Chu, de 10e dag van de Tibetaanse maan maand (in 2011 op 11 en 12 juli). Het is het meest bekende festival van Ladakh en indrukwekkend om te ervaren. Lokale mensen zijn gekleed in hun mooiste traditionele kleding en de Lama's, genaamd 'chhams', voeren prachtige gemaskerde dansen uit en heilige rituelen, onder begeleiding van bekkens, trommels en grote hoorns.

 

Leh - Nubra Valley

2

 

De Nubra Valley is een schitterend gebied, op een hoogte van 5300 m, de weg er naar toe gaat via de Khardungh-la, de hoogst berijdbare weg (per auto) ter wereld: 5606 m hoog (maar je kunt er nog hoger klimmen …)
Tot 1994 was het gebied gesloten voor buitenstaanders, omdat het zo dicht bij de Tibetaanse (Chinese) grens ligt, nu alleen toegankelijk met een speciale vergunning. Er is een gematigd klimaat, daarom ook groeien er veel appels, walnoten, "khubani" en "blue dye".  Het is een vrij kaal landschap, met prachtige kleuren, waarin hier en daar grote oases liggen.

 

Madhya Pradesh

Bandhavgarh National Park

n° Dagen

 

Bandhavgarh National Park - extra dag

1

 

 

Bandhavgarh National Park - extra safari

0

 

In deze reis is 1 jeepsafari opgenomen, naar keuze in de vroege ochtend of in de namiddag. Een extra jeepsafari is dus gemakkelijk in te passen.

 

Bandhavgarh National Park - naar Kanha National Park

2

 

Ook Kanha NP is een échte parel in Madhya Pradesh! Voor de wild lovers eigenlijk een must.

 

Bhopal

n° Dagen

 

Bhopal - extra dag met auto

1

 

Zoveel te zien … , om nog meer te zien en te ervaren in deze stad en omgeving, is het raadzaam een nachtje (en dag) langer te blijven.

 

Khajuraho

n° Dagen

 

Khajuraho - Panna National Park

1

 

Panna National Park is een heel mooi natuurgebied met groot wild (panter, tijger, luipaard, blue bull) en een walhalla voor vogelspotters. Het is goed bereikbaar vanuit Khajuraho, in 1 dag op en neer, inclusief bezoek aan de Diamond mines en/of de Pandav Falls op de terugweg ....
Panna NP is open van november tot juni.

 

Khajuraho - Varanasi per vliegtuig

0

 

Van Khajuraho naar Varanasi is ook mogelijk per vliegtuig, in plaats van per auto door de binnenlanden.

 

Orchha

n° Dagen

 

Orchha - 1 dag minder

1

 

De meeste reizigers willen graag 2 nachten in Orchha, omdat het een relaxed stadje is, mooi gelegen, veel te zien en fijn om rond te lopen. Het is echter mogelijk om hier maar 1 nacht te blijven en een stadstour te doen van 1 dagdeel.

 

Maharashtra

Aurangabad

n° Dagen

 

Shirdi - stad van Sai Baba

1

 

Sai Baba is een van de bekendste guru's in India en Shirdi is het dorp waar hij tot nirvana kwam. Inmiddels is het dorp uitgegroeid tot een klein stadje, door de constante stroom van Sai Baba aanhangers (gemiddeld 10.000 per dag!). Elke dinsdag wordt er een speciale puja gehouden.

 

Mumbai

n° Dagen

 

Mumbai - extra dag zonder auto

1

 

Op eigen gelegenheid deze metropool aan de Arabian Sea verder verkennen.

 

Mumbai - extra dag met auto

1

 

Samen met de chauffeur deze metropool aan de Arabian Sea verder verkennen.

 

Stadswandeling: ontdek de architectonische kunstwerken

0

 

Deze wandeling, onder leiding van een plaatselijke gids, is eigenlijk een saluut aan de architectonische hoogstandjes die door de Britten in Mumbai gebouwd zijn tijdens de Britse overheersing. 

De stad is een smeltkroes van architectuur uit verschillende periodes: Victoriaans gotisch, Art Deco, Italiaanse barok … van alles wat. Onderweg ook bezoek aan enkele van de talrijke kunst galleries.

Tijd: dagelijks van 07.00 tot 10.00 uur

 

Mumbai Juhu-Andheri

n° Dagen

 

Mumbai Juhu Andheri- extra dag met auto

1

 

Hele dag auto ter beschikking voor stadstour met bezoek aan o.a. de Tower of Silence, Victoria Station, de mooie Haji Ali’s Mosque, het Prince of Wales Museum, Crawford Market, met de boot naar de Elephanta Caves ...  

Teveel om in één dag te doen, u zult dus keuzes moeten maken!

 

Punjab

Amritsar

n° Dagen

 

Amritsar - een extra dag met gebruik van auto en chauffeur

1

 

Een extra dag om deze eeuwenoude stad te ontdekken. 

 

Rajasthan

Jaipur

n° Dagen

 

Jaipur - Ranthambore National Park, op zoek naar de tijger

2

 

Dit Nationaal Park is ca. 400 km2 groot, met heuvels, rotsen, moerasgebied, dicht oerwoud, meren en droge grasvlakten. Dankzij het tijger-project (sinds 1972, samen met andere wildparken), maar vooral dankzij de betrokkenheid van de lokale bewoners, zijn er nu weer tijgers. Meestal moet men wel 2 of 3 maal met een safari mee om een tijger te zien, maar het gebeurt ook dat al na één uur bij het eerste bezoek een tijger zivh liet zien. Verder zijn er luipaarden en veel herten, jakhalzen, hyena's, sambars, krokodillen en veel verschillende soorten vogels.

Beste tijd om te bezoeken: in de vroege morgenuren of tegen de schemering. Het park is meestal gesloten van 1 juni tot 1 oktober (afhankelijk van de monsoon).

 

Jaipur - Dieper in het Bharatpur Bird Sanctuary

1

 

Als natuurliefhebber en/of vogelspotter wilt u waarschijnlijk iets meer zien van het beroemde Keoladeo Ghana National Park In plaats van een kort ritje per rickshaw en dan weer verder naar Jaipur, is het ook mogelijk hier te overnachten. Dan is het mogelijk om in de avondschemering en/of in de vroege ochtend een wandel-, fiets- of boottocht in het park te maken!

 

Jaipur - extra dag

1

 

Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan, een hele mooie en levendige stad, waar veel te zien en te doen is: de oude binnenstad met de ontelbare shops, markten, festivals etc.  Met de kinderen naar Fun City, Chokni Dhani, het waterpark Dreamland. Naar de papierfabriekjes van Sanganer, het Sisodia Rani Palace met de beroemde tuinen ...

 

Jaisalmer

n° Dagen

 

Jaisalmer - overnachting in woestijnhut of in de woestijn

0

 

In onze voorbeeldreis rijdt u na de kameel rit in de woestijn weer terug naar Jaisalmer. Het is echter ook mogelijk om in het dorpje te overnachten, in een eenvoudige woestijnhut of in de woestijn zelf, onder de sterrenhemel of in een tent.

 

Jaisalmer - kameelsafari, 1 dag

1

 

In en rond Jaisalmer lopen ontelbare kamelen voor het dagelijkse werk en voor de lokale bevolking meestal van levensbelang. 

In onze basisreis is een kameelrit van ca. 3 uur door de woestijn opgenomen. Tijdens deze dagsafari echter bent u ca. 7 uur met de kameel op pad, door de woestijnnatuur (met klein wild)  en kleine woestijndorpjes.

 

Jaisalmer - kameelsafari, 2 dagen

2

 

In en rond Jaisalmer lopen ontelbare kamelen voor het dagelijkse werk en voor de lokale bevolking meestal van levensbelang. 

In onze basisreis is een kameelrit van ca. 3 uur door de woestijn opgenomen. Deze 2-daagse safari echter brengt u dieper in de woestijn, met alle natuur (o.a.  klein wild)  en kleine woestijndorpjes. Overnachting onder de sterrenhemel!

 

Sikkim

Gangtok

n° Dagen

 

Gangtok - Shingba Forest & Yumthang Valley

3

 

Prachtige Himalaya natuur.
Voor deze tocht is een speciale permit vereist, die vooraf aangevraagd moet worden.

 

Pelling

n° Dagen

 

Pelling - Wandelen rond Pelling

1

 

De omgeving van Pelling leent zich uitstekend voor een korte of langere wandeling. Met Engelstalige gids.

 

Tamil Nadu

Mahaballipuram

n° Dagen

 

Mahaballipuram - extra dag op het strand (zonder auto)

1

 

Voor de liefhebbers van het strand: een dag relaxen op het brede zandstrand aan de Coromandel Coast (deel van de Bay of Bengal). De maximum temperatuur hier varieert van 28 C. in december tot 38 C. in mei!

 

Mamallapuram - extra dag (met auto)

1

 

Mamallapuram is een ideale plek voor een extra dagje rustig aan. Is een volle dag aan het strand echter iets te veel van het goede, dan kunt u bijv. met de auto het binnenland inrijden, of naar het Vedantangal Bird Sanctuary of bezoek de grote Crocodile Bank (14 verschillende soorten krokodillen, ruim 2400 totaal)…

 

Thanjavur

n° Dagen

 

Thanjavur - naar Rameshwaram via Calimere

3

 

Off the beaten track: het Wildlife Sanctuary Point Calimere aan de Indische Oceaan is nog niet ontdekt door de westerse touroperators, maar daarom niet minder mooi! Evenals het pelgrimsstadje Rameshwaram, dat op een langgerekt eiland ligt in de Indische Oceaan. Op het uiterste puntje van het eiland is bij helder weer Sri Lanka te zien en hier begint ook de "Adam's Bridge" naar Sri Lanka.

 

Uttar Pradesh

Agra

n° Dagen

 

Agra - extra dag met auto

1

 

In en rond Agra is veel te zien of gewoon "te beleven". Indien de tour die u wilt boeken zuidwaards of noordwaarts gaat, kunt u evt. een dag extra boeken om bijv. Keoladeo National Park in Bharatpur te bezoeken, en / of  Fatehpur Sikri. Deze beide plaatsen zijn UNESCO World Heritage sites!

 

Agra - Wildlife en natuur bij Chambal

2

 

De "Nationale Chambal (Gangesgaviaal) Wildlife Sanctuary" is opgericht in 1979. Ongeveer 400 km van de rivier Chambal snijdt schilderachtige ravijnen door het gebied, totaal 1.235 km2 groot. In vroegere tijden was dit labyrinth van ravijnen de basis voor, bijna "traditionele", bandieten met kleurrijke figuren als Man Singh en Phoolan Devi. In 2005 werd de laatste bandiet, Nirbhay Gujjar, gedood. De organisatie promoot het eco-toerisme.

 

Agra - Keoladeo Ghana National Park in Bharatpur

1

 

In Bharatpur, slechts een uurtje rijden van Agra, ligt dit beroemde vogel reservaat Keoladeo Ghana National Park, een UNESCO World Heritage Site. Voor de natuurliefhebber en de vogelspotter een must, maar ook voor degene die, na alle hectiek van de steden, een mooi stuk natuur willen ervaren. Per rickshaw, met de gids aan het stuur, door de bossen en langs de vele waterpartijen.

 

Varanasi

n° Dagen

 

Varanasi - naar Agra via Khajuraho

2

 

Een omweg via Khajuraho, met de wereldberoemde tempels waarop de komplete Kama Sutra staat afgebeeld, niet voor niets een UNESCO World Heritage Site!

 

Varanasi - Delhi per slaaptrein

-1

 

Een treinreis in India is een geweldige belevenis, vooropgesteld dat u gemakkelijk in de trein slaapt en het niet erg vindt om even op een vies station te moeten wachten.

 

Varanasi - extra dag, zonder auto

1

 

 

Uttarakhand

Haridwar

n° Dagen

 

Haridwar - een extra dag

1

 

Een extra dag om deze heilige stad te ontdekken. 

 

Rishikesh - een extra dag

1

 

Een extra dag in Rishikesh, de "yoga hoofdstad". 
Rishikesh is gelegen op 356 meter en wordt omringd aan drie zijdes door heuvels. De vierde zijde wordt in beslag genomen door de Ganges, die hier verbazingwekkend schoon water bevat. In Rishikesh zijn  talloze Ashrams, Ayurvedische centra, tempels, Triveni Ghat. Ook is het mogelijk om cursussen en lezingen te volgen op het gebied van yoga. Vanuit Rishikesh zijn talrijke trektochten te maken. Ook rafting tochten en jeep-safari's zijn mogelijk in het Rajaji National Park. 

 

Char Dham Yatra

11

 

Haridwar is "de toegangspoort tot het land van de Goden" en is ook (samen met Rishikesh) het startpunt van de Char Dham Yatra, een pelgrimstocht naar de bronnen van de Ganges, de heilige rivier van India, hoog in de Himalaya. Elke hindoe wil minimaal één keer in zijn leven de pelgrimstocht naar de vier heilige plaatsen (=Char Dham) maken en elk jaar wordt deze tocht door miljoenen vrome hindoes ondernomen. Tijdens deze individuele reis volgt u de pelgrims en bezoekt u de vier heilige tempels Yamunotri, Gangotri, Kedernath en Badrinath. Gangotri  en Kedarnath zijn niet per auto bereikbaar (resp. 4 en 14 km te voet/paard) en de overnachtingen zijn eenvoudig. Daar tegenover staat een onvergetelijke ervaring ver van de "gebaande paden", want tot nu ondernemen maar weinig westerse toeristen deze tocht!

 

 

West Bengal

Darjeeling

n° Dagen

 

Darjeeling - Extra dag met auto

1

 

Darjeeling is een interessante plaats, met name door de aanwezigheid van veel Tibetaanse vluchtelingen en omdat het de eerste stad was, vanwaar de Mt. Everest expedities vertrokken en nog steeds vertrekken.

 

Darjeeling - Singalila Trekking (kort)

3

 

Om optimaal te genieten van de prachtige natuur in dit deel van de Himalaya, is deze korte trekking een goede keuze.  Meer een stevige wandeling en geschikt voor iedereen die van wandelen houdt. De route volgt Singalila Ridge, tegen en op de Nepalese grens.

 

Darjeeling - Singalila Trekking

6

 

Deze trektocht van Singalila Ridge naar Sandakphu volgt de beroemde Singalila Ridge, dat ligt aan het zuidelijke einde van een lange kam, die de grens vormt tussen Sikkim en Nepal. Vervolgens verder naar Raman en Rimbik, door kleine nederzettingen, met panoramische vergezichten van de Kangchenjunga, Makalu, Everest, Lhotse en tal van andere pieken.

 

Kalimpong

n° Dagen

 

Kalimpong - Wandelen en vogels spotten in Neora National Park

1

 

 

Kalimpong - Village discovery tour 2

2

 

Al wandelend door de vallei het landelijke dorpsleven ontdekken en ervaren.

 

Kalimpong - Village discovery tour

1

 

Wandeling door een mooie landelijke vallei, door de dorpjes Kashyem, Baranumber en Burmeik.

 

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098