Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: Gujarat - architectonische hoogstandjes

Rondreis India: Gujarat - architectonische hoogstandjes

26 dagen v.a. € 1.995,-  

Gujarat is bij toeristen veel minder bekend dan andere deelstaten van India, terwijl het ook zoveel te bieden heeft: zee, strand, vissershavens, maritiem nationaal park, onafzienbare zoutvlaktes, leeuwen en veel vogels. In deze reis aandacht voor dit alles, maar vooral voor de architectonische hoogstandjes en een snufje archeologie.

Route: Mumbai - Vadodara - Jambughoda - Ahmedabad - Bhavnagar - Diu - Gondal - Jamnagar - Morvi - Dholavira - Modhera - Patan - Palempur - Balaram - Taranga - Vadnagar

 

Ahmedabad

n° Dagen

 

Ahmedabad - extra dag zonder auto

1

 

Ahmedabad is beroemd vanwege Mahatma Gandhi's Ashram, maar er is zo veel meer, zowel binnen de ommuurde stad en daarbuiten: monumenten, tempels, moskeeën, musea ... Gewoon te veel voor 1 dag!

 

Ahmedabad - extra dag met auto

1

 

Ahmedabad is beroemd vanwege Mahatma Gandhi's Ashram, maar er is zo veel meer, zowel binnen de ommuurde stad en daarbuiten: monumenten, tempels, moskeeën, musea ... Ontdek het allemaal met uw privé chauffeur, die zelf woont in Ahmedabad.

 

Ahmedabad - Vadnagar, paradijs voor archeologen

1

 

Vadnagar is een oude stad, de bekende geschiedenis gaat terug tot 2500 BC. Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er een voornamelijk agrarische gemeenschap bestond van meer dan 4.500 jaar terug. Aardewerk, textiel, sieraden, gereedschappen, enz. werden gevonden in verschillende plaatsen rond het huidige Sharmishtha meer.

 

Diu

n° Dagen

 

Diu - Sasan Gir Lion National Park

1

 

Dagtocht naar Sasan Gir Lion National Park, het laatste gebied waar de Aziatische leeuw leeft. In 2005 telde het park 359 leeuwen; omdat er ook veel panters zijn, is Gir het meest succesvolle "big cat" parken van India.

 

Diu - rustdag aan het strand

1

 

Diu staat bekend om de mooie stranden, vaak ook nog heel rustig. Vrouwen in badkleding echter trokken altijd veel belangstelling, maar dat is nu al een stuk minder, vooral op de stranden bij de hotels.

 

Jambughoda

n° Dagen

 

Jambugodha - Champaner-Pavagadh Archaeological Park

1

 

Champaner-Pavagadh Archaeological Park is sinds 2004 een UNESCO WHS. Er is een concentratie van grotendeels niet-uitgegraven archeologische, historisch en cultureel erfgoed, alles in een indrukwekkend landschap dat prehistorische sites bevat en resten van de 16e eeuw hoofdstad van Gujarat. Forten, paleizen, religieuze gebouwen, woonerven, landbouwstructuur en water installaties, van de 8e tot de 14e eeuw ... misschien een extra dag waard?

 

Mumbai

n° Dagen

 

Mumbai - extra dag zonder auto

1

 

Op eigen gelegenheid deze metropool aan de Arabian Sea verder verkennen.

 

Mumbai - extra dag met auto

1

 

Samen met de chauffeur deze metropool aan de Arabian Sea verder verkennen.

 

Stadswandeling: ontdek de architectonische kunstwerken

0

 

Deze wandeling, onder leiding van een plaatselijke gids, is eigenlijk een saluut aan de architectonische hoogstandjes die door de Britten in Mumbai gebouwd zijn tijdens de Britse overheersing. 

De stad is een smeltkroes van architectuur uit verschillende periodes: Victoriaans gotisch, Art Deco, Italiaanse barok … van alles wat. Onderweg ook bezoek aan enkele van de talrijke kunst galleries.

Tijd: dagelijks van 07.00 tot 10.00 uur

 

Jamnagar

n° Dagen

 

Jamnagar - het leven in zee en vogels

1

 

Een extra dag voor de natuur! Het Marine National Park meet 163 km2 en Marine Sanctuary in de Golf van Kutch is 458 km2 groot. Samen goed voor veel exotisch zee leven, zoals inktvis, jelly vis, zeester, kleurrijke koralen, bloeiende zeeplanten, zeepaardje, enorme groene zeeschildpadden, kreeften, dolfijnen en ca. 160 soorten vogels.

 

Jamnagar - historische tempelroute

1

 

De weg van Jamnagar naar Porbander staat bekend als de "Temple Trail": oude en nieuwe tempels, voornamelijk gewijd aan Shiva, Ashapura en Ganesha.

 

Dholavira

n° Dagen

 

Dholavira - extra dag

1

 

Deze Harrapan site werd tot een van de zeven wonderen van India gekozen in 2008. Het is opmerkelijk om zijn prachtige planning en de enorme omvang van het gebied en opgravingen. Om dit allemaal te zien, is misschien wat meer tijd nodig.

 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098