Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: van Delhi naar Mumbai

Rondreis India: van Delhi naar Mumbai

25 dagen v.a. € 1.375,-  

Madhya Pradesh in Centraal India heeft heel veel te bieden op gebied van natuur en cultuur, toch komen er geen grote drommen toeristen …  Gedurende deze individuele rondreis door Noord-India bezoekt u maar liefst 12 World Heritage Sites, maar ook het dagelijkse leven in de steden en dorpen is zeer interessant om te zien en ontdekken.

Route: Delhi - Agra - Gwalior - Orchha - Khajuraho - Bhandavgarh - Jabalpur - Pachmarhi - Bhopal - Indore - Aurangabad - Mumbai

 

Agra

n° Dagen

 

Agra - Wildlife en natuur bij Chambal

2

 

De "Nationale Chambal (Gangesgaviaal) Wildlife Sanctuary" is opgericht in 1979. Ongeveer 400 km van de rivier Chambal snijdt schilderachtige ravijnen door het gebied, totaal 1.235 km2 groot. In vroegere tijden was dit labyrinth van ravijnen de basis voor, bijna "traditionele", bandieten met kleurrijke figuren als Man Singh en Phoolan Devi. In 2005 werd de laatste bandiet, Nirbhay Gujjar, gedood. De organisatie promoot het eco-toerisme.

 

Agra - Keoladeo Ghana National Park in Bharatpur

1

 

In Bharatpur, slechts een uurtje rijden van Agra, ligt dit beroemde vogel reservaat Keoladeo Ghana National Park, een UNESCO World Heritage Site. Voor de natuurliefhebber en de vogelspotter een must, maar ook voor degene die, na alle hectiek van de steden, een mooi stuk natuur willen ervaren. Per rickshaw, met de gids aan het stuur, door de bossen en langs de vele waterpartijen.

 

Aurangabad

n° Dagen

 

Shirdi - stad van Sai Baba

1

 

Sai Baba is een van de bekendste guru's in India en Shirdi is het dorp waar hij tot nirvana kwam. Inmiddels is het dorp uitgegroeid tot een klein stadje, door de constante stroom van Sai Baba aanhangers (gemiddeld 10.000 per dag!). Elke dinsdag wordt er een speciale puja gehouden.

 

Bandhavgarh National Park

n° Dagen

 

Bandhavgarh National Park - extra dag

1

 

 

Bandhavgarh National Park - extra safari

0

 

In deze reis is 1 jeepsafari opgenomen, naar keuze in de vroege ochtend of in de namiddag. Een extra jeepsafari is dus gemakkelijk in te passen.

 

Bandhavgarh National Park - naar Kanha National Park

2

 

Ook Kanha NP is een échte parel in Madhya Pradesh! Voor de wild lovers eigenlijk een must.

 

Delhi

n° Dagen

 

Delhi - Een extra dag, zonder auto

1

 

Ontdek deze fascinerende stad, zelfs met 5 dagen heeft u nog niet alles gezien. Daarom de mogelijkheid om 1 of meerdere nachten extra te boeken. Gebruik van de auto is niet inbegrepen. 

 

Delhi - Een extra dag met gebruik van auto en chauffeur

1

 

Om deze stad op een eenvoudige manier te verkennen, is het mogelijk om een dag extra te boeken, met gebruik van auto en chauffeur. Deze chauffeur kent de stad erg goed, dus je kan het maximale uit de dag halen.

 

Delhi - Ontdek Old Delhi op de fiets

0

 

Ontdek de smalle straatjes van Old Delhi of de mooie lanen van New Delhi per fiets! Niet achter in een rickshaw, maar zelf fietsen. Er zijn 3 verschillende routes, die elk ca. 3 tot 4 uur durenen de gids (Nederlands en Engels sprekend) fietst mee.

 

Delhi - retourtje Varanasi (vlucht)

4

 

Varanasi aan de Ganges, de stad van Shiva en een van de heiligste plaatsen van India. Vóórdat de westerse beschaving ontstond, bestond de stad al! Vele kronkelende, nauwe steegjes, maar ook schilderachtige lanen, allen vol met kleurrijke pelgrims. Rondzwervende sadhus en brahmanen die aan de goden offeren, beelden en geluiden die zich vermengen met de geur van wierook uit de talrijke oude Hindoe-tempels.

 

Khajuraho

n° Dagen

 

Khajuraho - Panna National Park

1

 

Panna National Park is een heel mooi natuurgebied met groot wild (panter, tijger, luipaard, blue bull) en een walhalla voor vogelspotters. Het is goed bereikbaar vanuit Khajuraho, in 1 dag op en neer, inclusief bezoek aan de Diamond mines en/of de Pandav Falls op de terugweg ....
Panna NP is open van november tot juni.

 

Orchha

n° Dagen

 

Orchha - 1 dag minder

1

 

De meeste reizigers willen graag 2 nachten in Orchha, omdat het een relaxed stadje is, mooi gelegen, veel te zien en fijn om rond te lopen. Het is echter mogelijk om hier maar 1 nacht te blijven en een stadstour te doen van 1 dagdeel.

 

Bhopal

n° Dagen

 

Bhopal - extra dag met auto

1

 

Zoveel te zien … , om nog meer te zien en te ervaren in deze stad en omgeving, is het raadzaam een nachtje (en dag) langer te blijven.

 

Mumbai Juhu-Andheri

n° Dagen

 

Mumbai Juhu Andheri- extra dag met auto

1

 

Hele dag auto ter beschikking voor stadstour met bezoek aan o.a. de Tower of Silence, Victoria Station, de mooie Haji Ali’s Mosque, het Prince of Wales Museum, Crawford Market, met de boot naar de Elephanta Caves ...  

Teveel om in één dag te doen, u zult dus keuzes moeten maken!

 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098