Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Upper Mustang Trekking

Upper Mustang Trekking

17 dagen v.a. € 1.855,-  

Deze (individuele) trekking gaat naar het afgelegen Boeddhistische koninkrijk Mustang, ten noorden van Annapurna en Dhaulagiri, aan de Tibetaanse grens. Vroeger formeel een deel van Tibet, maar altijd (nu nog!) een onafhankelijk koninkrijkje. Voor veel van de vroegere zoutkaravanen was dit één van de belangrijkste routes tussen Tibet en Nepal.

U vindt hier een unieke combinatie van bergen en boeddhistische cultuur, de valleien zijn dor en droog met kleurrijke rotsformaties en grotwoningen. Lo Manthang, de geheel ommuurde, mystieke hoofdstad, wordt bewoond door de Lobas, aanhangers van het Tibetaans Bhoeddisme.

Vanaf 1992 is Mustang open voor buitenlanders, er is echter een duur en moelijk te verkrijgen permit nodig (inbegrepen in de reissom!). Door deze maatregel ontvangt Mustang maar ca. 800 reizigers per jaar, dus één van de spaarzame plaatsen waar de Tibetaanse cultuur nog in zijn puurste vorm leeft!
Overnachtingen in lokale teahouses en niet in tenten, dus veel meer contact met de lokale bevolking die op deze manier ook profijt heeft van het toerisme! In mei kunt u getuige zijn van het 3-daagse Tiji Festival, één van de meest heilige en kleurrijke festivals in Mustang, ook wel bekend als "de jacht op de demonen". Van heinde en verre komen de inwoners van Mustang, in hun mooiste kleding, naar dit boeddhistisch festival.

Route: Kathmandu - Pokhara- Jomsom - Kagbeni - Chele - Syanbochen - Ghaymi - Charang - Lo Manthang - Ghar Gompa - Ghiling - Chele - Jomsom - Pokhara - Kathmandu

 

Kathmandu

n° Dagen

 

Kathmandu - extra dag (zonder auto)

1

 

 

Kathmandu - Bungeejump in de Himalaya

1

 

Bijna op de Tibetaanse grens ligt de plek voor een bloedstollende sprong: 160 m boven de Bhote Kosi rivier spring je van de brug …

 

Mountain Flight

0

 

Een spectaculaire vlucht langs de hoogste bergtoppen ter wereld. Vroeg in de ochtend vertrekt u uit Kathmandu voor een vlucht van 50 minuten, u ziet achtereenvolgend de Melungtse (7023m) en de Chugimago (6956m). Vervolgens stijgt u naar een hoogte van 8.201 meter, aan uw rechterzijde ziet u de Gyanchungkang en de Pumori (7.161m). Daarna komt de Mount Everest (8.848m), Sagarmatha genoemd door de Nepalezen en Chomolungma door de Tibetanen. 

Deze vlucht is geschikt voor iedereen, met name voor diegenen die geen trekking kunnen of willen maken. 

 

Pokhara

n° Dagen

 

Pokhara - extra dag (zonder auto)

1

 

Gewoon een rustige dag in Pokhara. Het is er, door zijn lagere ligging, warmer dan in Kathmandu. Relaxen aan de rand van het meer of op het meer, door de stad of directe omgeving wandelen ... Bij helder weer heb je op veel plaatsen mooi uitzicht op de besneeuwde bergreuzen.

 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098