Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Home page -> Reviews

Reviews

Reacties van onze reizigers:

 

Sri Lanka

08-09-14
Hoi, 

We zijn (helaas) weer terug. Het was een prachtige reis, nogmaals bedankt voor de perfecte organisatie. De chauffeur is een vriend geworden en we zijn thuis gekomen met veel mooie en goede herinneringen aan een magische plek. We hebben ons erg goed vermaakt, we hebben steeds goed weer gehad, maar één middag met regen. Alles was fantastisch, en zoals ik had verwacht was de chalet in de Knuckles Range, absoluut de mooiste plek, we waren  de enige gasten. We gaan zeker nog een keer terug om de plaatsen die we deze keer niet hebben kunnen zien alsnog te bezoeken. 

Nogmaals bedankt voor de heerlijke vakantie. 

Francesca

Sri Lanka

05-09-14
Bedankt! 

Het was een mooie reis: een gemakkelijke bestemming om te bezoeken en tot nu toe - niet duur. Verschillende landschappen, behulpzame en lachende mensen, groene bergen en prachtige plantages, een weelderige natuur, mooie tuinen, contrasterende kleuren, en heerlijk eten. Steden, historische plaatsen, safari en de zee!! Zoals verwacht vonden we deze zee niet bij de mooiste ter wereld horen, maar bij de barrière van Pigeon Island hebben we wel een ontmoeting met een aantal rifhaaien gehad... altijd spannend. 

Enkele nadelen: 

de twee nachten in Kandy, het hotel, nadat we dit gemeld hadden hebben ze ons een ander hotel aangeboden, maar dat was eigenlijk niet echt beter. Ook het laatste hotel in Colombo vonden we ietwat bizar. 

Nogmaals bedankt voor de mooie vakantie!! 

A.C. 

Noord India en Nepal

27-08-2014
Beste Bregje, 

Hartelijk dank voor uw e-mail! En vooral bedankt voor de reis naar India en Nepal! Alles is goed gegaan we zijn erg tevreden over hetgeen dat we hebben gedaan en gezien, we zullen deze reis en jullie zeker aanbevelen. Bijgevoegd ook de enquête met onze opmerkingen. Het zou leuk zijn om elkaar persoonlijk te leren kennen. We nodigen u graag uit in ons restaurant Antica Osteria Via Brandolini! 

Tot binnenkort 

Met vriendelijke groet 

Giulia & Carlo 

Sri Lanka

27/08/2014
Hoi Bregje, 

De reis is goed gegaan en Sri Lanka is een prachtig land. 

Bijgaand zend ik je de ingevulde enquête. De chauffeur/gids (Mr. Ats Perera) heeft echt bijgedragen aan een geweldige vakantie. Hij was altijd beschikbaar, flexibel, maar niet opdringerig. Hij gaf informatie en handige tips en hielp ons eigenlijk met alles. Bedankt voor alles en tot de volgende reis. 

Corrado & fam.

Sri Lanka

26/08/14
Bijgaand stuur ik u graag de ingevulde vragenlijst, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. De reis is erg goed gegaan we zijn erg tevreden over Sri Lanka en jullie organisatie. We zullen jullie zeker aanraden bij vrienden en kennissen en we nemen zeker weer contact op in de toekomst. 

Tot ziens, 

A.N.

Noord India

24-08-2014
We zijn weer helaas weer thuis! Alles is goed gegaan, zelfs het weer, terwijl we op het ergste waren voorbereid! Na de eerste dagen die georganiseerd waren, zijn we in Kerala geweest, erg mooi en ontspannend. We hebben yoga gedaan, massassages en een kookles gevolgd, daarnaast de theeplantages, tempels en backwaters bezocht. De organisatie van de eerste dagen was perfect, de chauffeur was behulpzaam, al sprak hij met een eigenaardig accent :-).
Het enige hotel waar we een beetje over teleurgesteld waren was dat in Agra, de kamer had slechts een klein raam ter hoogte van het plafond, ook het ontbijt was hier het minste van de gehele reis. De andere twee hotels waren perfect.  

We hebben genoten, bedankt! Federica

Ladakh en Agra

12-8-2014  
Beste Lies,

Om maar met de deur in huis te vallen: wij hebben een prachtige reis gehad die vlekkeloos is verlopen! Al het gebodene was nog mooier dan verwacht mede dankzij de prima begeleiding.

Wij hebben prachtig weer gehad en qua gezondheid hebben we nauwelijks problemen gehad. Wel een reis zonder alcohol en vlees, daar hebben we bewust voor gekozen om de kans op (hoogte) ziektes zo klein mogelijk te houden.

De reisroute is uitstekend bevallen. Er zat een goede opbouw in. Het mooist voor het laatst in Ladakh (de meren) Als ik het over zou doen, zou ik niets veranderen. 

De chauffeur in Leh (Abdul) was geweldig: hij reed goed en veilig, was bescheiden, maar wist wel alle mooie (foto) plekjes, was attent en nam ons zelfs mee naar zijn huis waar we zijn vrouw en kinderen hebben ontmoet.

Wij zijn heel blij en tevreden dat we voor Betje reizen hebben gekozen en wij willen je dan ook bedanken voor alle goede zorgen voorafgaande aan de reis.

Ik ben de komende weken mijn film aan het monteren (met muziek en onderschriften enzo) Mocht je belangstelling hebben dan wil ik je graag een kopie opsturen. Wie weet kan je die gebruiken om nieuwe reizigers over de streep te helpen.

Nogmaals: heel veel dank!

Hartelijke groet,

Ruud en Anja

Ladakh

14-08-12 

Ondanks enkele problemen met de tentenkampen, was de reis erg interessant en alles is goed gegaan. Ieder van ons is weer terug gekomen, rijk aan emoties, zoals alleen een land als India kan geven, de mensen ter plaatse hebben ons goed geholpen, zelfs wanneer de faciliteiten af en toe niet optimaal waren (het onderhoud in de tentenkampen)

We hadden een minder goed gevoel bij de wandeling van "Salaam Baalak Trust" De wandeling met de kinderen was erg interessant, maar daarna hoe er met de kinderen werd omgegaan op het kantoor vonden minder. De kinderen werden verbannen naar een eenpersoonskamer, terwijl het personeel bezig waren met kantoorwerkzaamheden in plaats van te zorgen voor de kinderen. Ze konden de overige kamers (zes)  gebruiken van een vreemd appartement omgeven door hekken en bewaakt door een bewaker. Het leek ons  bijna meer een gevangenis en een aantal van de jongens verkeerden volgens ons niet in optimale gezondheid. Een vraag .... wat zijn de plannen voor deze kinderen? Ik neem aan maaltijden en een dak boven hun hoofd... maar ik hoop ook een educatief traject.. al leek ons dat nog steeds een doel dat ver weg is gelegen. 

Met vriendelijke groet namens de groep, 

Paolo Giusto

Noord India en Bhutan

10-8-2014

Hallo Lies,

Vrijdag terug gekomen van een heerlijke reis naar India en Bhutan. De combinatie is ons prima bevallen.  We hebben genoten van alle indrukken in India, de drukte, de hectiek en met name het bezoek aan de Taj Mahal is natuurlijk geweldig. Daarnaast goed gebruik gemaakt van alle tips uit je reisinformatie boekje, complimenten daarvoor.  

De reis is prima verlopen, en alles klopte, dank daar voor. 

Misschien handig om te vertellen: wanneer iemand naar Kingdom of Dreams gaat, ga dan minimaal 2 uur vóór aanvang van de show. Wij kregen n.l. een heerlijk 4 gangen menu waar we niet genoeg tijd voor hadden. Ook zat bij de kaartjes inbegrepen een massage of waarzegger en het is gewoon gezellig om er even rond te lopen! 

Als je het even gehad hebt met kip of vegetarisch eten dan is het volgende restaurant zeker een aanrader: restaurant Zo gelegen: 1, Hauz Khas village, New Delhi 110016 (rundvlees).

Daarnaast natuurlijk Bhutan! Een prima combinatie en we hebben een goed beeld gekregen van het land. Genoten van de rust,  de natuur en de schoonheid. Prima gids, wat belangrijk is gezien het feit dat deze continu bij je blijft. De wandeltocht naar het Tijgersnest was daarbij het tweede hoogtepunt van onze reis.

We kijken terug op een geweldige vakantie die we met onze kinderen hebben kunnen delen. Heel veel dank voor de organisatie!

 

Met vriendelijke groeten,

Monique

Sri Lanka

7/21/14 

Beste Bregje Pijnenburg, 

Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie van onze reis. Alles was perfect, zelfs boven onze verwachtingen. Een geweldige ervaring met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. 

Monica en Franco

Mustang & Monastery

12-5-2014:

Dag Lies,

We kijken terug op een wel heel bijzondere reis, waarbij we echt een inkijkje hebben gekregen in het harde leven van de bewoners van Mustang. De dienstverlening van de agent was echt heel goed en we hadden een top-gids, Ram. Die kun je wat ons betreft aan iedere Nederlander aanbevelen, hij spreekt goed Engels, weet veel van de geschiedenis van Nepal en Tibet, weet van de gewoontes en gebruiken, hoewel zelf een Hindoe, weet hij veel van het Boeddhisme. Hij deelt zijn kennis graag en zorgt voor de beste kamers in lodges, plaatsen in de bus en heeft echt zijn best gedaan onze wensen te vervullen (zoals bij de mensen in de keuken mogen zitten en niet in de speciaal voor toeristen aangewezen ‘diner-rooms’). Hij nam ons mee naar kloosters, naar het World Moutain Museum in Pokhara, naar een Tibetaans vluchtelingenkamp ook in Pokhara en naar toeristische locaties. 

 

We zijn heel tevreden over de lodges, een goede kamer in een lodge betekent dat het de kamer is die net gebouwd is bijvoorbeeld, maar de vloer is dan evengoed van leem. Of het is een kamer op een dakterras, met privacy. 

We mochten vaak in de keuken zitten, zodat we konden genieten van de warmte van de kachel zo lang deze aan was. Hierdoor hebben we met onze neus boven op de  bewoners gezeten en kunnen meemaken hoe alles er aan toe ging. Dat vonden we fantastisch! Met dank aan Ram, onze gids.

In de Monastry hadden we een prima kamer, schoon, goed sanitair. Mooie plek, maar de bedden waren erg hard. Je bent er getuige van de levenswijze en een beetje van de opleiding die de monniken hier krijgen. Wij hebben 3 dagdelen schoonmaakwerk verricht. We vonden het niet verantwoord om 5 dagen les te geven, dat was voor de kinderen veel te kort. De laatste dagen zijn we op pad gegaan in de natuur in de omgeving van het klooster. Op loopafstand kun je prachtige wandelingen maken. 

 

Het was een heel avontuur om met de bus naar Jomsom te reizen vanaf Pokhara. We hadden een goede plek in de bus, wat een belevenis! Op de terugreis hadden we een taxi van Jomsom naar Pokhara. We zijn nog gestopt bij het Yak Blood drinking festival om foto’s te maken. De gids liet ons warmwaterbronnen zien op een (idyllische) plek waar we geluncht hebben.

 

Ram was een fantastische gids en Giri een heel aardige drager, samen hebben we een mooie trekking gehad. In de lodges zagen we wel andere groepen die het niet zo hadden getroffen met de gids. Ram regelde de zaken van kamer tot en met eten heel goed en zorgvuldig, hij nam ons mee naar monastry’ s, naar een huis waar een Tibetaans ritueel plaatsvond etc. Hij wist erg veel van de geschiedenis van het land, gebied, etc. en gaf ons goed aan hoe wij het beste met bepaalde situaties/mensen konden omgaan.

 

Tot slot voor jou: dank je wel voor het organiseren van deze prachtige reis!

 

Ingrid en Caro

Bhutan & Nepal

07-05-14

14/05/07 

Sorry voor mijn late reactie, maar ik had het meteen weer druk, maandag moest ik meteen weer aan het werk, de emails, de post, de was, de schoonfamilie, vrienden ..... met andere woorden ik moet er thuis nog even inkomen. De komende dagen zal ik je de enquete sturen. 

De menselijke ervaring in Bhutan was echt zeer de moeite waard, vooral de homestay verblijven, maar ook met Karma, de gids met wie we ontzettend hebben gelachen.. toen we in Nepal waren schreef hij ons dat hij ons miste. Echt een hele aardige man. 

De trekking heb ik, dankzij je oplossing van het paard, tot een goed einde weten te brengen. De trekking was erg mooi en als ik achteraf iets zou moeten veranderen, dan zou ik graag 1 of 2 nachten extra in de Phobjikha Vallei willen verblijven, echt heel speciaal, zoals ook de Vallei van Ura. Zelf zou ik iets minder in Thimphu blijven. Weer terug naar Nepal, dat uiteraard dan na Bhutan, minder authentiek en puur oogt. Bhaktapur was echter een grote verrassing! 

Hella

Noord India & Goa

2014/04/24 

Helaas.... we zijn weer thuis. 

De reis is erg goed verlopen, we zijn erg tevreden over de organisatie, het hartelijke ontvangst en de assistentie van de lokale agent. Wij hebben ons gedurende de gehele reis zeer ontspannen en veilig gevoeld, we voelden ons zelfs verwend door de chaufferus. We zullen uw organisatie zeker aanranden aan onze vrienden. 

De heritage walk in Jaipur was erg leuk en erg interessant. Het gaf ons echt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de huizen en de levens van de lokale families, die allen zeer gastvrij en behulpzaam waren. We hadden een goede gids die echt zijn best deed om ons hun gebruiken te laten zien. Hij legde ook uit dat ze lokale hulpprojecten ondersteuenen, dus toen waren we nog meer tevreden dat we deze wandeling hebben gedaan.  

Annachiara en Alessandro

Zuid India

9-4-2014
In Chennai werden we opgehaald door onze chauffeur, die ons snel naar Tambaram bracht. Daar kregen we tot onze grote verrassing te horen dat we de volgende dag ook beschikking hadden over de auto. De volgende dag werden we om 13 uur opgehaald om naar het station te gaan en kregen we te horen dat we de koffers in de auto konden laten, want wij gingen met de trein en de chauffeur zou naar Karaikuddi sjeezen en ons daar ophalen, een rit van bijna 10 uur! De treinrit was prima en de chauffeur stond ons met de bagage netjes weer op te wachten bij aankomst in Karaikudi.

Chettinadu: 
geweldig leuk stadje en prima hotel. De route van Chettinadu naar Velankanni was zeer zeker de moeite waard evenals de stad zelf! 

Thekkady:
We kwamen begin van de middag aan, en zijn vrijwel meteen naar de VVV gegaan om een safari oid te boeken. Helaas was alles al volgeboekt en konden we pas over 2 dagen iets doen. Misschien handig om in het boekje te vermelden dat vooraf reserveren aan te raden is. Wat we nog wel konden doen, was een boottochtje over het meer, zeer zeker aan te raden: ziet er erg bizar uit met alle bomen die uit het water omhoog steken en de kans op wilde olifanten die ’s morgens vroeg komen drinken. 

Varkala:
Vlak onder het guesthouse waar we sliepen was een strand waar je als toerist ook geweldig kunt zwemmen en in bikini kan lopen zonder dat je door Indiase mannen wordt aangestaard. Een Westers plaatsje voor Indiase begrippen waar je heerlijk vers gevangen vis kan eten!

Jullie reisboekje:
Er zit veel en goede informatie in het boekje. We hebben er veel aan gehad. Misschien ook een idee om bij plaatsen waar er in een guesthouse geslapen wordt enkele restaurant suggesties te doen?Vermeld het boottocht in Thekkady in je boekje!

In je boekje vermeld je wanneer attracties open zijn. Dit is soms niet duidelijk genoeg. Ook leek het ons handig om een klein overzichtskaartje van de reis in het boekje te verwerken. We hadden af en toe geen idee waar we zaten en in welke richting we reden. 

De reisroute was heel goed. De reistijden waren in principe goed te doen, en kwamen redelijk overeen met de richttijden die je in je boekje had staan. 

Guesthouse Dindigul
Erg leuk guesthouse dat door zeer vriendelijke Nederlanders wordt gerund. Zij hebben ook meerdere vrijwilligersprojecten lopen. 

Aranyakam, Kalpetta (tree hut)
Wat een geweldige plek! De foto’s die je op internet ziet, zo ziet de hut er in het echt ook uit!!! We hadden het geluk de grote boomhut te mogen bewonen voor 2 nachten en het was echt geweldig: fantastisch uitzicht, mooie zonsopkomst en super lekker eten. Ook als de boomhutten volgeboekt zijn is dit echt een aanrader. De eigenaar is vriendelijk en kan veel vertellen over de koffieplantages waar het hotel midden in ligt. Wij hadden ook nog eens het geluk net bloeiende koffieplanten aan te treffen die waanzinnig lekker roken. Ze bloeien 2 dagen per jaar en ruiken dan bijna naar jasmijn. 

Alles samenvattend hebben Alieke en ik echt een fantastische vakantie gehad! De routes die je aanraadde (bijvoorbeeld off the beaten track naar Velankanni) zijn zeer zeker de moeite waard. De hotels, op een enkele na, voldeden boven onze verwachtingen en het reisprogramma was precies goed. Niet te vol of druk.

We willen je heel erg bedanken voor al je hulp bij het samenstellen van deze reis, en wie weet, over een paar jaar nemen we weer contact met je op!

Groetjes en bedankt!

Alieke en Renée

Nepal

08-04-2014
Hoi Bregje,
sorry voor mijn late reactie, maar je kunt je wellicht de hectiek op kantoor na 3 weken afwezigheid wel voorstellen, mijn collega's hebben als warm welkom het nodige werk voor me bewaard.... Ik wilde je nogmaals bedanken voor de prachtige reis die je voor ons hebt georganiseerd; een intense en boeiende reis waar we erg tevreden over zijn. Daniela is moe terug gekomen, maar Nepal is haar erg goed bevallen. Bijgevoegd vind je ook de enquête, mocht je uitleg nodig hebben dan hoor ik het graag. 

Terugkomend op de reis wilde ik je nog een paar dingen laten weten:
De gids was steeds behulpzaam, tijdens de trekking, maar ook tijdens de rustdagen was hij steeds beschikbaar. Hierdoor hebben we veel kunnen zien, ik geloof wel zo'n 95% van de bezienswaardigheden van jullie boekje, dat erg handig was. Alle mensen die we hebben ontmoet tijdens de reis (gids, chauffeur, dragers en vervoerder en personeel van de lokale agent) waren erg professioneel en behulpzaam. De trekking zou ik in de categorie "medium" plaatsen als je een getraind persoon bent, anders kun je het misschien toch af en toe als een zwaardere trekking ervaren. Daniela die toch behoorlijk getraind is heeft het af en toe wel zwaar gehad, misschien ook wel aan ons zelf te wijten want we hadden een vrij hoog tempo.  

Aan de route zou ik niets veranderen, helemaal goed voor het type reis, zelfs de relax dagen. Persoonlijk zou ik 2 dagen extra trekking willen doen ipv Chitwan (maar Daniela zou geen 2 extra dagen aan de trekking willen wijden, ook al was zij niet erg enthousiast over Chitwan). Chitwan hebben we gezien als een plek om tot rust te komen en we hebben wel enkele dieren gezien, maar zoals ik je al aan de telefoon zei, Chitwan is leuk voor de ontspanning, maar als je denkt dat je veel dieren zult gaan zien kan je wel teleurgesteld zijn. Nogmaals bedankt voor de prachtige reis, we zullen jullie zeker aanraden als iemand naar Nepal wil, ook als ze geen trekking willen maken. Mocht je nog in Bandipur komen (of iemand kennen die er naar toe gaat) laat me dat dan weten in verband met dat meisje met de beenprothese waar ik je over vertelde. Nogmaals bedankt en hopelijk tot zien! Namastè 

Sandro

Bhutan & Nepal

01-04-2014
Hoi Bregje!! 

Hoe gaat het met je?? Hopelijk alles ok! Sorry voor de vertraging in mijn reactie.. binnekort zal ik je nog de foto's sturen van de farmhouse in Bhutan. Mochten andere reizigers in Bhutan in een homestay verblijven dan is het inderdaad handig als ze een lakenzak in het koffer meenemen. Lakens kennen ze daar niet en wil je niet direct op het matras liggen dan is zo'n lakenzak erg handig. Het toilet was een hurk toilet en je moet jezelf buiten wassen, daarom vonden wij het ook handig om vochtige doekjes bij ons te hebben. Dit schrijf ik niet om te denigeren, maar is misschien een handige tip voor andere reizigers, het is ook maar voor 1 nacht, daarna kun je weer douchen in het hotel. Wij vonden het een hele mooie ervaring, de Bhutanese familie was erg aardig Dit is niet om iemand of iets natuurlijk denigreren! Maar om beter voorbereid te gaan, op het einde is het slechts voor een nacht, dus de dag nadat je een douche neemt in het hotel! Voor de rest was het een mooie ervaring en de familie is erg aardig, we zouden zo weer gaan! Tot ziens! Daniela

Gujarat tribals & handicrafts

29-3-2014
Beste Lies,

Bijgevoegd de enquête: het was een heel mooie reis. Het Kavantfestival was heel bijzonder, een hele ervaring en ook de heilige berg van Palitana oplopen maakte veel indruk op ons. Verder is het een prachtig kleurig land, met vriendelijke mensen.  Mooie landschappen, prachtige gebouwen en tempels en veel bijzonder handwerk. Een erg enerverende reis ook, heb echt wel tijd nodig gehad om ervan bij te komen.

Tot ziens

Liesbeth

Sri Lanka

12-02-14
Uitstekende organisatie van de reis! Complimenten, het is ons zeer goed bevallen om met jullie organisatie te reizen. 

Aurelio Lorusso

Zuid India

20-01-2014
We hebben een schitterende en afwisselende rondreis gehad, in Tamil Nadu (heel) veel tempels en een prachtige natuur in Kerala. De chauffeur was geweldig, heel behulpzaam en vriendelijk.

Nogmaals bedankt! 

R.

Noord India

18-01-2014
Lieve Bregje, wat een geweldige ervaring! Het is wennen om terug te keren naar de dagelijkse gang van zaken die zo verschillend is van de afgelopen twee weken waarbij we ons zo goed voelden. Bedankt voor je begeleiding en je advies voor onze reis. Bijgaand vind je ook de enquête die Massimo en ik samen hebben ingevuld, ik hoop dat je iets hebt aan de feedback. Graag gaan we weer met jullie op reis! 

Met vriendelijke groet, 

Michela & Massimo

Sri Lanka

15-01-2014
Goedemorgen,

De terugreis viel behoorlijk tegen...we hebben 5 uur vertraging gehad. De indrukken van onze reis zijn erg positief. Hierbij stuur ik u de enquête waarvan ik hoop dat u er iets aan hebt. 

Nogmaals bedankt voor alles en vriendelijke groeten.

Barbara

Noord India

2-01-14
Beste Bregje,

Bij deze maken we gebruik van de gelegenheid om je een gelukkig nieuwjaar te wensen. De reis in India is erg goed gegaan en was veel gemakkelijker dan verwacht, ook dankzij de uitstekende organisatie en de deskundigheid van de agent ter plaatse. Een speciale vermelding voor onze chauffeur, die ons in alle veiligheid heeft rondgereden op wegen die niet altijd zo eenvoudig waren. Bijgaand vind je ook de ingevulde enquête. Bedankt dat je ons een stukje van de wereld hebt laten ontdekken dat zo anders is als het onze. Voor toekomstige reizen van ons of van onze vrienden in die gebieden zullen we zeker contact met je opnemen. 

Met vriendelijke groet,

Laura en Paolo

Bhutan & Nepal

23-12-2013
Geachte mevrouw, zo wij zijn weer thuis na onze prachtige reis in Bhutan. We zijn erg blij met de tour zoals die is georganiseerd is door jullie, alles was uitstekend. Bhutan is een magisch land! We hebben veel indrukwekkende ontmoetingen gehad. Hartelijk dank voor uw hulp en professionaliteit, we  hopen dat we nog nog een keer een door jullie georganiseerde reis mogen maken. 

Bhutan is een uniek land, vol charme en magie, prachtige mensen. We hebben schitterend weer ghead (10 dagen een heldere blauwe hemel met een warme zon). In de ochtend en in de avond kon het echter vrij koud zijn. De hotels waren prima, soms wel wat geïsoleerd. Ruime slaapkamers met grote comfortable en warme bedden. In bepaalde hotels liet de verwarming in de eetzalen wel iets te wensen. De maaltijden / picknick in de middag waren altijd goed. 

Bij een reis als deze zouden we misschien toch een paar dagen extra in Bhutan willen verblijven en misschien 2-3 weken eerder vertrekken. 

Met de gids (Karma) en de chauffeur (Kinsang) hebben we absoluut geen problemen gehad, twee geweldige mensen! 

Hopelijk is het ingevulde enquete formulier duidelijk genoeg, mocht dat niet het geval zijn, laat het dan weten. 

M.P. 

Gouden Driehoek India

16-12-2013
Hallo Lies!

Jeetje wat een reis....
Zo veel indrukken, mister Jogi neemt me mee op plekken waar geen grote bussen komen, Thanx Lies, zo fantastisch allemaal!! Echt aan het genieten!

Ik wil heel graag wandelen in Varanasi doen, is dat nog te regelen?

Tot horens!

Gr. H. 

Bhutan

6-12-2013
Dag mevrouw Pijnenburg,
Mijn excuses dat ik niet meteen heb geschreven, maar na onze terugkeer uit Bhutan ben ik meteen aan een fotoboek over Bhutan begonnen en dat is er ook oorzaak van dat ik een aantal dingen heb opgeschoven. Ik zal u binnenkort uitvoerig informeren over onze reis, maar ik wil u nu al zeggen dat het GEWELDIG was. Niets dan lof, alles verliep naar wens, het weer was geweldig, de gids en de chauffeur waren prima, de hotels en het eten waren oke en Bhutan was schitterend!!

Met vriendelijke groeten,

Rob T.

Rural Madhya Pradesh

20-11-2013
Hallo Lies,

Een doorsnee dag ziet er zo uit: om 8 uur eten we een rijk vegetarisch ontbijtbuffet en soms is er zelfs een eitje taboe. Dan de auto in om 100 km of meer te rijden, door de karren met buffels, kuddes geiten en loslopende koeien komen we maar 40 km per uur vooruit. We rijden door kleine dorpjes en de veelkleurige saris van de vrouwen is een feest van kleuren. Dan bezoeken we tempels op blote voeten (amaai wat is de vloer heet) en krijgen een rode stip op het voorhoofd van de priester. Vele Indiase families willen met ons op de foto en als ze vragen van waar we komen zeggen we Europe, want niemand kent Belgium! ‘s Avonds kiezen we uit een menukaart vol onbekende namen  en hopen dat het niet te spicy is. Op dit moment zitten we in een voormalig paleis van een Maharaja, waar iedere avond een trouwfeest is met honderden gasten en veel muziek en vuurwerk. Heel mooi natuurlijk, maar wel een beetje moeilijk om te slapen! Alles verloopt prima en Lea voelt zich heel goed alhoewel ze morgen 69 wordt.
Groetjes,

Lea en Georg

Gujarat: dorpjes, tribals-nomaden en stranden ...

25-3-2013

Hallo Lies,

Wij hebben een geweldige reis gehad. Het overtrof onze verwachting.
We hadden een geweldige chauffeur, die goed aanvoelde wat wij wilde en ook alle talen sprak.
In het algemeen waren alle hotels in orde. Je kunt wel eens een iets harder bed hebben of een lekkende kraan, af en toe een kleinigheidje blijf je houden.
Maar die kleine ongemakjes zijn we al lang weer vergeten, terwijl de reis nog heerlijk diep in ons zit! 

Al met al hebben we zóveel gezien tijdens deze (bijna) 4 weken: een geweldige reis!
Bedankt voor jou samenwerking en inzet en tot de volgende reis.

M.B. en C.B.

Sri Lanka en de Malediven

21 maart 2013

Onze hartelijke dank u voor de uitstekende organisatie van de reis, die ons in staat heeft gesteld om in vrij korte tijd een goede indruk te krijgen van het echte Sri Lanka. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en ook waardeerden wij de keuze van hotels. Helaas kon de excursie naar Horton Plains niet doorgaan ivm het slechte weer. Nogmaals bedankt en mochten wij in de toekomst op reis willen naar een bestemming die door jullie wordt aangeboden dan nemen we weer contact op met jullie.
Vittoria en Enrico Curti

De reis is ons uitstekend bevallen. Het enige puntje was dat de trein werkelijk uitpuilde, dus dat was even lastig met de kinderen. Voor de rest waren er geen problemen en alles is goed verlopen. 

Nogmaals bedankt voor alles!

Kennismaking met Nepal en Nepalezen

9 januari 2013

Namaste Liesbeth,

Het was een bijzondere vakantie met fantastische natuur, hele lieve behulpzame Nepalezen , mooi na-tuurpark, indrukwekkende tempels, boeiend geloof hebben in het hindoeisme maar ook met heel veel troep langs de weg en in de rivier, hele slechte wegen, zwerfkinderen in de stad die alleen blij zijn met geld want met fruit wat ze krijgen gaan gooien of voetballen  en soms heel opdringerige verkopers.

De 2 dagen die we in Adhikari Danda hebben doorgebracht waren ook erg indrukwekkend. Je leeft dan echt zoals de mensen daar leven en dat is toch wel heel bijzonder (geen warm water, in de keuken wordt op hout gestookt maar zonder schoorsteen dus het staat er echt blauw van de rook, heel beperkt stroom, kleding wassen met de hand op een steen, geen fatsoenlijke wegen of paadjes rond het huis, de koeien staan naast je slaapkamer, als matras heb je alleen een plank met 1 dekentje, wc en douche zijn buiten het huis zonder verlichting, enz. enz.).
Misschien dat meer mensen het bijzonder zouden vinden om een rondreis door Nepal te kunnen combi-neren met het leven bij de bergbewoners voor 1 of meerdere dagen. Het is voor ons als westerse men-sen heel interessant en de bergbewoners kunnen iets bijverdienen. Ik heb geen flauw idee of dit ook echt te realiseren is maar wij vonden het de moeite waard om het je vertellen.
Verder verbaasde wij ons over het feit dat er zoveel armoede is en dat de Nepalezen dit ook gewoon schijnen te accepteren.
De wegen slecht, geen warm water, geen glas in de ramen, geen verwarming en beperkt stroom maar wel allemaal een mobieltje hebben en een laptop hebben we ook veel gezien.
Dat is voor ons een beetje de omgekeerde wereld: wij zouden toch gaan voor meer comfort in de le-vensomstandigheden en daarna pas voor de luxe zoals mobiel of laptop.
Heel raar !!
We hebben de Nepalezen hier eigenlijk niet over na gevraagd, omdat we wel zagen dat ze niet graag worden geconfronteerd met hun wijze van omgaan met de armoede.

Ook zijn we wijzer geworden over het Hindoeisme en hoe de Nepalees hier mee omgaat.
Heel indrukwekkend allemaal !!

De natuur is natuurlijk het “stokpaardje” van Nepal en zeer zeker de moeite waard.
Geweldig om te zien hoe de zon op of onder gaat achter de prachtige besneeuwde bergen.
We hebben genoten van de mountainflight langs de Mount Everest op 01-01-2013.  Dat pakken ze ons nooit meer af !!

Ik ga nog een fotoboek maken met reisverslag over deze bijzondere vakantie, dat je maar een keer moet komen bekijken, onder het genot van een bakkie.
Je hoort nog wel wanneer dat af is.

Verder willen wij je hartstikke bedanken voor het regelen en samenstellen van deze reis door Nepal, die we nooit meer gaan vergeten!

Groetjes,
Maart en Mariette

Zuid India

3-9-2012

Hallo Lies en medewerkers,

Onze dochter Jasmijn is 30 augustus vertrokken naar India voor een periode van 6 maanden.
Zij gaat deelnemen aan verschillende projecten. Omdat ze voor het eerst alleen zou reizen hebben we Betje gevraagd de reis vanaf aankomst op het vliegveld van Bangalore tot het samenkomstmoment voor de vrijwilligers in Kundapur  te regelen.

En dat hebben jullie gedaan. Alles klopte. De chauffeur stond op het vliegveld, en was aardig voor haar. De papieren waren er, de vervoersbewijzen, de hotels, en alles op tijd.
Voor Jasmijn, en voor ons de achterblijvers, was dit een belangrijk onderdeel van de reis en we zijn supertevreden over hoe het is gegaan.

Onze dank daarvoor, aan jullie en aan de mensen in India. Hopelijk vernemen zij dit ook.

Het enquete formulier zal tezijndertijd aan jullie worden opgestuurd. Ik neem aan dat Jasmijn dit in moet vullen, maar dat duurt dus nog even.

Met vriendelijke groeten,
Clemens en Margo, Tim, Jan en Rita

Rajasthan - off the beaten track

10-12-2011

Dag Lies,

We hebben enorm genoten van de reis. Het trekken door het land en de mogelijkheid te hebben ons tussen de mensen te begeven, hebben we als geweldig ervaren. We kwamen op plekjes, waar geen toeristen te zien waren, maar zo de moeite waard. We zijn helemaal gevallen voor het individueel reizen met een chauffeur. Nu boften we ook met hem want hij was erg prettig in de omgang. We hebben gezien en gedaan waarvoor we naar India kwamen. De logies waren vaak heel goed en verrassend. De mensen vriendelijk. 

Soms waren de wegen erbarmelijk, dat wisten we van te voren, maar je hebt toch geen idee hoe erbarmelijk ze zijn. Dat hebben we geweten, maar het doel dat we dan weer bereikten deed ons snel vergeten hoe erg de weg was geweest!
We hadden een prettige chauffeur, fijn dat hij niet rookte. Was zeer bescheiden, hulpvaardig en vriendelijk. Hij bracht ons waar we heen wilden, voelde zich verantwoordelijk voor ons en ondernam soms ook initiatief om ons iets te laten zien dat niet in de beschrijving stond.

De reisinformatie was goed en uitgebreid. De tip in jullie reisboekje over Bada Bagh Cenotaphs in de buurt van Jaisalmer mag gerust een sterretje meer zijn: een enorme hoeveelheid tempeltjes heel dicht bij elkaar geplaatst. Het is een ruïne, maar nog zo mooi intact. We hebben onze ogen uitgekeken. Ik zal wat foto’s ervan meesturen.

We hebben genoten in het Sariskapark en het vogelpark van Bharatpur, veel meer dan in Ranthambore (té toeristisch).

De reis was goed voorbereid, we hebben veel tips gekregen en Lies, je hebt goed naar ons geluisterd t.a.v. wat we echt wilden.  

Fijne en prima reis gehad. Wij zijn tevreden. 

Lies bedankt!!! 

Impressie van Rajasthan, Agra en Varanasi

10-10-2011

Dag Mevr Pijnenburg.

We zijn inmiddels een week terug en al weer volop aan de bak. Maar wat een prachtige reis is het geweest ! Perfect georganiseerd, alles liep geolied met de gidsen, de chaufffeurs, de treinreis, het ritme. Ook de hotels die u uitgezocht had hadden elk hun individuele charme (van Palace in Udaipur, de Haveli in Jaipur, de Oberoi, en het Palace in Varanasi).

De indrukken waren indrukwekkend op alle vlakken en op elke plaats (maar gelukkig geen Schock - misschien omdat we new delhi vermeden hebben). We zijn niet ziek geweest en hebben van al het rijke Indiase eten genoten. Ook mijn vrouw heeft volop genoten, terwijl ze toch enigszins bevreesd was door alle verhalen omtrent India.

Ook hartelijk dank nog voor de gift van uwentwege om ons te laten mee eten en koken met een Indiase familie in Jaipur - het was een feest voor de zinnen en zeer onderhoudende gesprekken met de maharaja familie. 

India heeft een grote indruk nagelaten, mede dankzij uw goede zorgen en voorbereiding, waarvoor onze dank. 

Gujarat

2-9-2011

Dag Lies, 

Ook al was onze Gujarat-trip afgelopen op 16 augustus, Eddy en ik zijn nog in India gebleven tot 25 augustus.

Ik wil je zeker al zeggen dat we heel tevreden zijn. De logies overtroffen al onze verwachtingen, omdat we het in het verleden heel wat anders gewend waren. We hebben ze dan ook beoordeeld vanuit een objectief standpunt en niet gevoelsmatig, want wij zijn overal tevreden en gelukkig, zijn ontzettend goede relativeerders. We kunnen het heel goed begrijpen als er al eens geen electriciteit of water is, daar maken we nooit een punt van. En als het eten een keertje tegenvalt dan eten we gewoon wat minder. We denken altijd: als je alles wil zoals thuis, blijf dan thuis. Maar je wou graag cijfers op je enqueteformulier, dus we hebben cijfers gegeven.

De moesson heeft ons alleen parten gespeeld in Hodka. Daar hebben we twee dagen non-stop regen gekregen. Daarnaast nog eens 1 dag buien. We zijn dus 13 dagen droog gebleven!


We zijn ook nauw in contact gekomen met de tribes, ondanks dat onze chauffeur zich zorgen maakte. We hadden zelfs de indruk dat hij 'bang' was van de Jat-tribes: we mochten ons fototoestel niet uit de auto nemen want anders zouden ze boos worden en stenen op de auto gooien. Dit zat veel meer tussen zijn oren denken we! Hij wou daar dan ook snel weg terwijl wij er best wel nog een poosje wilden blijven, we hadden tijd genoeg en voelden ons helemaal niet bedreigd. Zonder hem in onze buurt hadden we deze mensen veel beter kunnen overtuigen van onze goede bedoelingen. Hij voelde zich duidelijk veel meer op zijn gemak bij de tempels, musea en de stepp-wells. Voor het overige heeft de chauffeur zijn job meer dan behoorlijk uitgevoerd en stond hij altijd klaar voor ons.


Bedankt voor al de tijd en de kennis die je in onze reis hebt gestoken. Het heeft geloond en we kijken terug op een mooie tijd in India.

Groetjes,

Eddy en Chantal

  

Noord India & Nepal

Uiteindelijk heb ik de tijd gevonden om je te schrijven, sorry, maar de dagelijkse realiteit is heel anders dan die van tijdens de reis. Betreft de reis die je hebt georganiseerd... ik droom om weer te kunnen vertrekken. Ik herinner me een forum waar ik iets op heb geschreven, ik vroeg of iemand mij een route kon aanraden waarbij ik het echte India zou zien, niet de luxe hotels, maar het echte India. het mooiste antwoord dat ik kreeg was "Ga naar India en je zult zien dat er niet een "niet echt" India bestaat. En het was zoals dat antwoord, terwijl ik op reis was moest ik er aan denken. Het niet echte India bestaat niet, als je je laat meeslepen door hun manier van leven, laat onderdompelen in hun rituelen, als je naar de bazaar gaat, de straten. Als je daarbij geholpen wordt door een reisbureau zoals jullie dan is het plaatje compleet. Alle transfers en afspraken met chauffeurs en diverse gidsen waren punctueel en op tijd.  De chauffeurs en gidsen waren vriendelijk, behulpzaam en geduldig. Het voelde alsof we met hun op reis waren in plaats van door hun vervoerd te worden. In Nepal was de gids gedurende de gehele reis bij, ook tijdens de trekking, samen met de drager. Door hun konden we met gerust hart van de trekking genieten en ze kennen de bergen op hun duimpje. Zonder hun zou de trek niet hetzelfde zijn geweest. Ze stonden altijd klaar zonder opdringerig te zijn. Kortom we hebben een geweldige reis gehad, goed georganiseerd en ik sluit af en een oprecht BEDANKT.

G.C. 

Rajasthan, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh

21-8-2011

Geachte Mevrouw,

Gisteren zijn we teruggekeerd van onze spannende reis. Ingesloten sturen wij de vragenlijst, maar ik wilde enkele opmerkingen toe te voegen.

De reis was perfect georganiseerd, geen kink in de kabel, zeer vriendelijk en efficiënt, zelfs mijnheer "Rahul" (de persoon die me meerdere malen belde) was altijd bezorgd en of alles in orde was. Grote waardering !!! Bedankt.

India is inderdaad magisch, zoals ze zeggen, waardoor de reizigers verbaasd en verbijsterd worden.

De enige problemen waren de gidsen. Het is een bekend feit, zelfs vóór het vertrek al, kunnen gidsen echt irritant worden.
Met de Lonely Planet heb je eigenlijk geen lokale gids nodig en hoef je ook niet naar de gebruikelijke bazaar om in de winkel die hij aanwijst iets te kopen (het is moeilijk om dan "nee" te zeggen).
Ook complimenten voor de zeer professionele jongens die de fietstocht in Delhi organiseren. Het is een goede fiets en het is gewoon geweldig om in de ochtend dor Old Delhi te fietsen! Een aanrader  ... ... als er nog plaats beschikbaar is!

Uw manier van werken is absoluut geweldig, als ik nog eens de kans krijg om weer een (​​andere) reis dor India te doen, zal ik zeker contact met u opnemen, zoals ik ook mijn vrienden en kennissen zal vertellen!

Nogmaals bedankt en tot de volgende keer!

.

Delhi, fietstocht in Himachal Pradesh, Rajasthan, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh

"Als eerst willen we BETje complimenten gegeven voor de algehele organisatie van deze reis. Het schoof allemaal vlekkeloos in elkaar. Ook hebben we erg genoten van de jongens van de Tiger adventures, leuk, goedlachs en zeer servicegericht! Leuke dagen mee gehad tijdens onze fietstocht.
We gaan zeker nog een keer naar India! En misschien tot een volgende keer. We maken zeker reclame naar anderen toe over "BETje individuele reizen."

 

Goa, Karnataka

"De vakantie en bruiloft waren geweldig. We hebben er erg van genoten! 

Over het algemeen zijn we erg tevreden over de hotels. Hotel Bijapur stond benoemd als erg luxe maar dat is niet zo hoor! Wij zouden het eerder benoemen als standaard (oud en niet helemaal schoon). Overigens wil ik daarbij zeggen dat het voor de streek erg luxe zal zijn. Onze chauffeur meldde dit als één van de armste en meest vieze gedeeltes van de regio. Vandaar waarschijnlijk. Voor ons oké maar stuur er geen mensen heen die van luxe houden (mijn zusje had het er wat moeilijk mee namelijk). Vraag hen of ze sowieso naar Bijapur willen. Het is overigens wel heel prachtig!
Gol Gumbaz, en Ibrahim Rauza zijn geweldig mooi en indrukwekkend! Hotel Silk Cotton,Bocmalo! Geweldig, eenvoudig maar een waar paradijsje! 

Vervoer: erg goed verzorgd, goede auto, goede chauffeur! Babum was niet opdringerig, heeft geen enkele keer gevraagd of we naar een shop wilden. Als ie al commissie kreeg bij restaurants hebben we daar niks van gemerkt. Hij reed goed, nam geen onnodig groot risico. Kortom erg tevreden. Er ging onderweg eigenlijk niks mis, o ja ik kan een heel klein puntje bedenken. De chauffeur wist niet waar hij ons in Madgaon moest brengen en bracht ons naar een oud hotel. We hadden het gelukkig door en hebben Edwin gebeld. Die heeft Babum uitgelegd waar we moesten zijn. Dit resort was hij niet bekend mee maar naar een paar keer onderweg vragen is het gelukt."

 

Goa, Karnataka

"Mijn vrouw en ik waren zeer tevreden over de organisatie van de reis, en vooral over de chauffeur, een prima chauffeur; rustig, geduldig, niet opdringerig en met goede info over onze reisdoelen.  
Onze auto, een gloednieuwe Toyota Innova, is een comfortabele reisauto voor 5 personen en de route was ook goed gepland, door afwisselend bergen en platteland.

Het enige minpuntje was inderdaad het hotel in Bijapur dat wat minder kwaliteit had dan in de reisbeschrijving werd vermeld."

 

Rajasthan en Agra

"Na onze mooie ervaringen ruim een jaar geleden met jouw reisbureau willen we nog eens naar India. We hebben de maand oktober beschikbaar.

We wonen nog steeds in Indonesië dus komen daarvandaan gevlogen naar Delhi (of zoiets).

Wat we willen is het volgende: Varanasi, Darjeeling, Bhutan en tot slot 3 nachten Delhi (Karol Bagh). Weer auto met chauffeur, accommodatie, zo mooi is als vorige keer in Rajastan en de verbindingen tussen de verschillende plaatsen zoals als jij denkt dat ze het handigst zijn.

Dank alvast."

 

Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan

"Ere wie ere toekomt…beter laat dan nooit. 

We hebben een mooie reis door een interessant gedeelte van India gemaakt en dat is mede aan BETje Reizen te danken: Alsnog bedankt!

Met name onze fantastische ervaringen in de 1e week richting Khajuraho en Varanasi zijn voor ons van doorslaggevende invloed geweest op ons besluit om eind dit jaar wéér naar India te gaan. We hebben al tickets geboekt. De binnenlandse vluchten gaan we zelf ook regelen….   Bij onze voorbereidingen daartoe  heb ik uiteraard gebruik gemaakt van ‘verworven kennis’. . .  
En dan blijkt dat de reiswereld in India/Delhi kleiner is dan gedacht:  waarschijnlijk via opgevraagde info bij een of ander travel agent kreeg ik ’n bericht van Rahul Tour en Travels , Mr. SC Rana ( en hoorde ik indirect van Sonu). .   Toen dacht ik dat ik jou toch maar eens iets moest laten weten. 

Uiteraard hebben we bij ’t ontstaan van ’t idee -weer naar India maar dan Zuid-India- gekeken op jouw site. We zijn inmiddels al vrij ver met het uitwerken van de te volgen route waarbij we in 28 dagen (!4 volle weken!) van Goa  onderlangs naar Chennai reizen …   

We hebben d’r hartstikke veel zin in en denken dat we weer een mooie reis zullen maken."

 

Uttarakhand, Rajasthan, Gujarat

"Onze 5e reis met BETje Reizen ging van Delhi, door Rajasthan (Pushkar Festival) naar de Indische Oceaan in Gujarat.
Wederom een enerverende reis en uitstekend georganiseerd.  Een compliment voor onze chauffeur, Sonu!  We hebben hem in onze 3 weken samen leren kennen als een beleefd, geconcentreerd, erg prettig in de omgang en met heel veel achtergrond informatie over allerlei aspecten van het dagelijkse leven in India (en dat zijn er nogal wat, het is een heel complex leven).
In tegenstelling tot onze vorige reis naar Ladakh, overnachtten we nu in diverse paleis-hotels, variërend van supergoed tot matig. Alleen het hotel in Veraval was een tegenvaller, maar daar komen alleen maar Indiase pelgrims en geen westerlingen.

We zijn al weer aan het denken over een volgende reis naar Incredible India, na de komende reis naar Egypte."

 

Goa, Kerala, Tamil Nadu

"Mijn zoon en ik hebben genoten van onze rondreis in Zuid-India: van het wereldse Goa, via het hoogtepunt de backwaters naar de stilte van de ashram in Tirupati.  Het gedeelte in de trein was een beetje teleurstellend, na de geweldige ervaring met Mutu, onze chauffeur uit Madurai, maar, zoals u zei, om een grote afstand te overbruggen moet de trein soms.
We hebben veel plezier gehad van uw reisboekje, het was dagelijks in gebruik. Oh ja, de boottocht op het meer van Periyar is zeker aan te bevelen.
Nogmaals dank voor de organisatie."

 

Maharashtra

"We zijn alweer bedolven onder de dagelijkse beslommeringen en professionele verplichtingen, daarom deze verlate reactie.

We hebben echt genoten van ons verblijf te Aurangabad en alle groepen die er maar twee dagen blijven hebben totaal ongelijk. De vier dagen waren perfect en we hebben echt op ons eigen ritme alles kunnen bezoeken. De bevolking is er nog zeer aangenaam en je wordt niet lastig gevallen door bedelaars e.d. 
Het Rama International vonden wij eveneens een prettig hotel. 

De Jet Airways vluchten zijn voor Belgen een echte aanrader, tot in de puntjes verzorgd en geen tussenlandingen maar waardoor je effectief op 8.30 uur je bestemming bereikt. De service en de aangeboden diensten zijn perfect zelfs het inchecken verloopt meer dan aangenaam. We waren enkel een beetje ontgoocheld over de misverstanden m.b.t. de boeking van onze kamer in het Taj Mahal. Ik kan U garanderen dat het personeel geen duimbreed wijkt en alhoewel de voucher in mijn ogen  en juridisch een betaalmiddel is en aldus de diensten erop vermeld dienen geleverd te worden bleven zij bij  hun standpunt dat het niet pre paid/gereserveerd was. Na Uw tussenkomst was het wel onmiddellijk rechtgezet waarvoor onze dank. 

In ieder geval zullen wij in 2012 - zoals ik U vroeger reeds liet kennen - in de Taj Mahal Palace de verjaardag van mijn echtgenoot vieren, ik hoop dat wij dan nog op Uw diensten beroep kunnen doen - volgens de bedienden zijn er steeds kamers beschikbaar tot 1 maand voor datum."

 

Uttar Pradesh

"We hebben maar een korte trip geboekt, maar in die korte tijd veel gezien. Alleen in Allahabad (dat op ons verzoek in de route was opgenomen) was eigenlijk weinig te doen, maar het Ajay International hotel daar was geweldig.  
De route was goed gepland, waarbij het ook fijn is om per auto te reizen. Voorheen deden we veel per trein, maar dit was toch wel een stuk aangenamer, gezelliger en comfortabel.
Ook met de chauffeurs (we waren in 2 verschillende gebieden) hadden we leuk contact, vooral de eerste uit New Delhi wist veel te vertellen over “zijn” India. Met zijn tips en alle informatie in het reisboekje hebben we waarschijnlijk veel meer gezien dan we gezien zouden hebben met bijv. een georganiseerde groeps rondreis.

Kortom: voor herhaling vatbaar! "

 

Rajasthan en Agra

"Onze reis met BETje Reizen was super en heel goed georganiseerd. De Heritage on Wheels is ook heel goed bevallen, met een leuk programma.  
We hadden ook een goede chauffeur: een bescheiden en gezellige man.  Vooral de info vooraf, “het reisboekje”, is super."

 

Uttarakhand, Himachal Pradesh, Punjab

"De reisroute was uitstekend, maar de reistijd was soms meer dan vermeld in het boekje.
Amit, onze chauffeur was echt heel goed én heel goed voor zijn auto!
We zijn met 5 (!) mannen de bergen ingetrokken voor de trekking en we hebben voluit genoten van de mooie vergezichten en de goede organisatie. De spullen waren spic en span, het eten was goed en de gids Moneyram wist veel over de bergen en de natuur te vertellen. Geweldig! "

 

Rajasthan, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh

"De route is erg goed en volledig geweest. We hebben veel gereden, maar we wilden ook veel zien. Het programma heeft ons een ‘taste of India’ gegeven. Colourfestival in Jaipur was erg leuk om mee te maken. 

Prima auto. Zeer geschikt voor chauffeur en vier extra personen. Goede uitrustingen en geen lekke band gehad, hoewel we van Bandhavgath naar Kanha zeer provisorische wegen hadden met veel ‘little rock’

Sonu is een goede en aardige chauffeur geweest. Rijdt soms erg snel, maar ja dat is India. Geen ongelukken en aanrijdingen gehad, steeds op tijd, zeer punctueel en niet opdringerig.

De informatie die we vooraf kregen was goed en volledig. Dit boekje was erg handig. Chauffeur had geen extra informatie toe te voegen."

 

Maharashtra

"Gelet op het feit dat we maar met twee waren hadden ze duidelijk het kleinste beschikbare model weerhouden. In Mumbai waren er effectief geen Ambassadors maar wel in Aurangabad. We hadden het geluk dat we zowel in Aurangabad als in Mumbai een heel aangename chauffeur hadden. 

We hebben Uw suggesties gevolgd en vonden die OK.  De Moskee in de zee is een voltreffer en je mag het restaurant in de Moskee aanraden het was er lekker en netjes."

 

Bihar, West Bengalen - Tamil Nadu, Kerala - Gujarat

"Wij hebben met Betje Reizen reeds verschillende delen in India bezocht o.m. zeer weinig toeristische delen zoals de Bihar en  Gujarat (waar 'gewone' reisorganisatoren meestal niet naartoe gaan). Vorige maand organiseerde BETje Reizen onze reis naar Mumbai-Aurungabad en ondanks het feit dat wij op slechts drie weken van vertrekdatum de beslissing hadden genomen is zij er in geslaagd alles correct geregeld te krijgen.

Onze ervaring is dat zij duidelijk met goed functionerende lokale touroperators werkt dewelke correct handelen, d.w.z. op de afgesproken plaatsen staat de chauffeur te wachten, hun diensten zijn steeds van goede kwaliteit en meestal kennen zij een beetje Engels en doen een poging om een woordje uitleg te geven - basis -.

In tegenstelling tot een andere Nederlandse  touroperator (China) waar wij op één reis driemaal geen chauffeur mochten zien en uren moesten bellen en wachten alvorens opgehaald te worden, of zoals te Beijing wanneer wij op eigen kosten een taxi namen men weigerde deze kost terug te betalen omdat wij maar hadden moeten wachten tot zij zouden komen...

De hotels die BETje Reizen in de reizen heeft opgenomen waren prima op het gebied van comfort en hygiëne en wanneer je haar een bepaalde sfeer vraagt - in ons geval zijn dit steeds Heritage hotels - weet zij goed in te pikken op je verlangens.

Anderzijds kan ik U garanderen dat wanneer je met een probleem geconfronteerd wordt BETje Reizen onmiddellijk het nodige doet om tussen te komen - te Mumbai logeerden wij in het Taj Mahal hotel, onze voucher voorzag ontbijt doch de hotelcomputer had enkel overnachting geboekt (ontbijt kostte 25 $/persoon). Wij hebben via mail BETje Reizen op de hoogte gebracht en enkele uren later was de situatie rechtgezet en hebben wij de diensten opgenomen in de voucher ontvangen.

Samengevat, wij hebben enkel prettige ervaringen gehad met BETje Reizen, en de eerste maal dat wij met haar gereisd hebben hadden wij inlichtingen genomen bij de kamer van Koophandel en gelet op het feit dat BETje Reizen sedert jaren dergelijke reizen organiseert gaf ons op dat ogenblik het nodige vertrouwen dat zij tot op heden niet beschaamd heeft. Trouwens wij zullen Zuid India terug met haar boeken voor de kerstvakantie.

De prijs is zeer correct - ik heb reeds via Indische vrienden rechtstreeks met een Indische touroperator gepoogd een reis te organiseren en de prijs van BETje Reizen was ruim beter dan deze van de Indische - ondanks het feit dat hij geen % diende af te staan aan een tussenpersoon...

Rajasthan, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh

"Namaste! 

De reis was fantastisch!!  
Wij zijn nog niet helemaal bijgekomen (het zal even duren, denk ik), het was so ... intens!  
Verder opmerkingen of tips komen misschien later...
Bedankt, en de groeten!!

Ladakh, Rajastan

"Mijn vriendin en ik zijn 2-maal met Betje-reizen weggeweest. Zelf ben ik de eerste keer India met FOX reizen weggeweest. Het verschil met Betje-reizen: alles is heel relaxed. Je wordt opgehaald in Delhi, al moet je daar 2 uur op je koffers wachten, de chauffeur blijft op je wachten!

Alle afspraken met Betje-reizen worden goed nagekomen, goede chauffeurs, maar geen gidsen.

Het boekje met beschrijving wat je van Betje-reizen krijgt geeft genoeg aan waar jezelf een keuze uit kan maken. Neem 's morgens met de chauffeur door waar je wilt stoppen. Op de plaats zelf wacht hij netjes totdat je weer terug bent. Tussendoor kan je ten alle tijden stoppen als je dat zou willen. Onderweg is van alles te zien, het leven langs de kant is prachtig. Hou wel rekening met de reisduur. India is geen Nederland. Een geplande 5-uur reis kan ook makkelijk 7 uur worden. Stel ja daar op in (een MP-3 speler is een super afleiding) en je overleeft alles!

Wij gaan volgend jaar weer met Betje-reizen, het was voor ons TOP en als er iets is, een telefoontje en het was opgelost! " 

Rajasthan, Himachal Pradesh

"Wij kennen BETje Individuele Reizen al langer en hebben bij haar al meerdere reizen geboekt. Deze waren steeds uitstekend verzorgd, ze komt na wat ze belooft en is er toch wat dan meteen bellen en niet wachten tot na de reis, ze kan eventueel als het nodig is bijstellen.

Ook het ophalen van het vliegveld hebben we als positief ervaren, er staat dan de chauffeur met een bordje met je naam en hij brengt je dan naar je hotel. De chauffeur weet wel van alles, ik adviseer je een Capitool reisgids mee te nemen daar staat een heleboel informatie in en ook kun je eventuele plaatsen opzoeken en kijken wat er zoal te doen is. 

Ik wens jullie een hele mooi onvergetelijke trip door India."

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098