Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Actief Nepal

Actief Nepal

14 dagen v.a. € 1.025,-  

Nepal heeft ontzettend veel te bieden voor de actieve reiziger die op zoek is naar avontuur. Deze sportieve reis begint in de Kathmandu Vallei waar u de hoofdstad bezoekt met zijn vele smalle straatjes, markten en tempels. U gaat raften op de Trisuli rivier en vanuit Bandipur, een authentiek Newari stadje, maakt u een trekking naar Ramkot. Vanuit Pokhara reist u verder naar Chitwan, waar u op zoek gaat naar neushoorns en ander wild. Vervolgens maakt u een trekking over de rand van de Kathmandu Vallei, eventueel per mountainbike. U sluit deze reis af in the Last Resort, een avontuurlijke accommodatie dat allerlei activiteiten aanbiedt zoals canyoning,  raften op de Bhote Kosi rivier, een bungee jump vanaf een 160 meter hoge brug.

 

Uiteraard kunnen wij deze voorbeeldreis geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Kathmandu - Bandipur - Ramkot - Pokhara - Chitwan - Dhulikhel - Nagarkot - Bhaktapur - the Last Resort - Kathmandu

 

Dag 1 - Europa - Kathmandu

Internationale vlucht van Europa naar Kathmandu,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Kathmandu transfer naar hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u vandaag alvast een kijkje nemen op het Durbar plein, rondslenteren in Thamel of natuurlijk uitrusten van de vlucht. 's Avonds een diner (inclusief) in een lokaal restaurant. 

 

Dag 2 - Kathmandu en Kathmandu Vallei

Opties voor deze dag

Vandaag gaat u op stap met een lokale engelse gids, u bezoekt natuurlijk Pashupathinath, aan de oever van de heilige Bagmati rivier. Hier bevindt zich de meest belangrijke hindoe tempel van Nepal die gewijd is aan Shiva. Aan de oever van de Bagmati vinden crematies plaats. Hierna verder naar de boeddhistische stupa van Bodnath, één van de grootste stupa's ter wereld en waar veel Tibetaanse vluchtelingen zich gevestigd hebben. In de namiddag bezoek aan de stoepa van Swoyambhunath, die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Aan het einde van de dag nog een wandeling in Kathmandu, met o.a. Een bezoek aan Durbar Square, Kumari Temple etc 

 

Dag 3 - Kathmandu - Bandipur

Opties voor deze dag

Na het ontbijt rijdt u naar de Trisuli Rivier en begint u aan het raftingavontuur van 3 a 4 uur op deze rivier, grade 2+ (zwemvest en lunch ingebegrepen). Na het raften is het nog 50 km rijden naar Bandipur, een authentiek Newari dorp, op de oude handelsroute naar India. Bandipur ligt op een hoogte van 1005 meter en is een oase van rust in een prachtige landelijke omgeving omgeving. Hier kunt u nog het echte Nepal proeven.

 

Dag 4 - Bandipur - Ramkot - Bandipur

Vandaag maakt u een mooie wandeling van 2 uur naar Ramkot, een typisch Magar dorp met traditionele ronde huizen. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en je krijgt het ultieme plattelandsgevoel. Vanaf Ramkot heeft u een mooi uitzicht over de Annapurna. In de namiddag keert u terug naar Bandipur.

 

Dag 5 - Bandipur - Pokhara

Na het ontbijt rijdt u naar Pokhara, aan de voet van het Annapurna massief; waar u nog bijna de gehele dag de tijd heeft om op eigen gelegenheid dit stadje te verkennen, in de toeristenwijk Lakeside zijn ontzettend veel restaurantjes en winkeltjes. U kunt ook een fiets huren of met een bootje het meer op gaan en een bezoek brengen aan de Barahi tempel gelegen op een eilandje in het meer.

 

Dag 6 - Pokhara

Opties voor deze dag

In de vroege ochtend per auto naar Sarangkot voor de zonsopgang boven de Himalaya, een schiterend panorama. Vervolgens keert u terug naar Pokhara. In de middag is er tijd om Pokhara en omgeving verder te verkennen zoals o.a. Devi's Falls, Guptashor Cave, Mahendra Cave, Barahi Tempel, Bindhya Basini Temple en het Mountain Museum.

 

Dag 7 - Pokhara - Chitwan

Vandaag reist u per privé auto naar het Chitwan National Park, gelegen in het centrale laagland van Nepal, de Terai. In dit park met tropische wouden, gras- en rivierlandschappen, leven onder andere olifanten, beren, luipaarden, reeën, apen, neushoorns, krokodillen en slangen. Met heel veel geluk kunt u misschien ook de Bengaalse tijger tegenkomen. 

Na de lunch (inbegrepen) beginnen de jungle activiteiten (inbegrepen). 

 

Dag 8 - Chitwan National Park

Na een vroege wake-up call (05.30) gaat u verder met de jungle activiteiten onder begeleiding van een gids: u maakt o.a. een jeep waar u op zoek gaat naar neushoorns en ander wild, u maakt een kano tocht op de rivier op zoek naar krokodillen en een wandeling in de jungle. De middag is ter vrije besteding, het is leuk om al fietsend de diverse Tharu dorpjes te bezoeken. De Tharu bevolking heeft een heel eigen cultuur.

 

Dag 9 - Chitwan National Park - Dhulikhel

Vroeg in de ochtend kunt u nog eenmaal het park in om door de jungle te lopen en vogels te observeren. Na het ontbijt rijdt u terug naar de Kathmandu vallei. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij de Manakamana, een van de belangrijkste tempels van Nepal. U bereikt de tempel per kabelbaan. Daarna rijdt u verder naar Dhulikel aan de zuidelijke rand van de Kathmandu Vallei. Vanuit dit traditioneel Newari dorpje heeft u een prachtig uitzicht heeft op de toppen van de Himalaya waaronder die van de Mount Everest.

 

Dag 10 - Dhulikhel - Nagarkot

U wandelt vandaag omhoog door landelijk en agrarisch gebied en komt langs lokale dorpjes. De trek naar Nagarkot duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

 

Dag 11 - Nagarkot - Changu Narayan - Bhaktapur

Geniet van het overweldigende panorama tijdens de zonsopgang. Na het ontbijt wandelt u via de oude hindoe-tempel van Changu Narayan naar Bhaktapur. Dit is een mooie wandeling van ongeveer 3 uur door kleine dorpjes. Daarna rijdt u per auto verder naar Bhaktapur, waar u in de middag alle tijd heeft om rustig door deze fraai gerestaureerde stad rond te lopen. U heeft hier weinig fantasie nodig om uzelf in de Middeleeuwen te wanen. Het Dubar Square met het paleis met de 55 vensters, Potter's Square, de wirwar aan kleine steegjes, de vele tempels en stoepa's maken van dit alles een magische plek. 

U overnacht in Bhaktapur, wanneer tegen schemering de meeste "dagjes-mensen" weg zijn wordt de sfeer nog bijzonderder.

(Optioneel: u kunt ook met een mountainbike van Nagarkot naar Bhaktapur fietsen).

 

Dag 12 - Bhaktapur - The Last Resort

Na het ontbijt kunt u nog een keer door het centrum van Bhaktapur slenteren. Aan het eind van de ochtend rijdt u in circa 3 uur naar "The Last Resort". Deze avontuurlijke accommodatie ligt in een groene bergachtige omgeving vlakbij de grens met Tibet.

 

Dag 13 - The Last Resort

Hele dag ter beschikking in The Last Resort. Dit unieke resort biedt bijna alle outdoor activities in de bergen die men kan wensen: raften, canyon swing, canyoning, hiken, mountain biken en voor de dapperen: een bungee jump van een 160 meter hoge brug. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te relaxen bij het zwembad, een boek te lezen in een hangmat, te ontspannen in de sauna of je te laten masseren! 

 

Dag 14 - The Last Resort - Kathmandu

Na het ontbijt rijdt u terug naar Kathmandu waar u nog de gehele middag ter vrije besteding heeft. Genoeg mogelijheden voor deze laatste middag in Nepal: winkeltjes afstruinen in Thamel of op een terrasje nog een lokaal Chang biertje drinken. 's Avonds een afscheidsdiner (inclusief) in een lokaal restaurant, geniet van een glas "Raktsi", de lokale rijstwijn.

 

Dag 15 - Kathmandu - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het vliegveld voor retourvlucht Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098