Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Bhutan -> Bhutan in vogelvlucht

Bhutan in vogelvlucht

9 dagen v.a. € 1.265,-  

Tijdens deze korte reis in Bhutan bezoekt u naast de kleine stad Paro en de hoofdstad Thimphu ook de oude hoofdstad Punakha. U rijdt over de Dochula pas op 3100 meter waar u bij helder weer een schitterend uitzicht heeft over de besneeuwde toppen van de Himalaya. Vanaf deze pas, bezaaid met wapperende gebedsvlaggen, daalt u af naar de subtropische Wangdue Vallei gelegen tussen rijstterrassen en akkers. Veel huizen in deze groene vallei zijn versierd met een fallus, hét symbool van de vruchtbaarheid. 

Uiteraard kunnen wij deze voorbeeldreis geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Kolkata - Paro - Thimphu - Punakha - Wangdue - Paro - Kolkata

 

Dag 1 - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf) - Kolkata

Internationale vlucht van Europa naar Kolkata, het voormalige Calcutta, vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Kolkata transfer naar uw hotel dat centraal gelegen is. 

Op basis van de beschikbare tijd heeft u vandaag tijd voor een eerste kennismaking met Kolkata. In korte tijd loopt u bijvoorbeeld naar de Maidan, het grootste park van de stad, dat veel bezocht wordt door de inwoners om o.a. een potje cricket te spelen. In deze groene omgeving kunt u diverse gebouwen uit de koloniale tijd bezoeken zoals o.a. het Victorial Memorial en de St. Paul's Cathedral. Ga ook even kijken bij de Vidyasagar Setu, de nieuwe brug over de rivier de Hooghly, deze brug is prachtig verlicht 's avonds.

 

Dag 2 - Kolkata - Paro

Vroeg in het de ochtend transfer naar het vliegveld van Kolkata voor de vlucht naar Paro. Een vlucht met een spectaculaire landing in de vruchtbare Paro Vallei. "Kuzuzangpo" (= welkom) in Bhutan.

Bij aankomst op de kleine en karakteristieke luchthaven van Paro maakt u kennis met uw Bhutanese gids en chauffeur, die u de komende dagen in Bhutan zullen vergezellen. Na het afhandelen van de formaliteiten rijdt u in circa 10 minuten naar uw hotel, onderweg ziet u de karakteristieke huizen tegen de hellingen en boeren aan het werk op de rijstvelden. In de middag bezoekt u samen met uw Bhutanese gids de 17e eeuwse Rinpung Dzong. Het Nationaal Museum is gehuisvest in de Ta Dzong, de oude wachttoren die boven de Dzong uitsteekt. Door een recente aardbeving kunt u helaas de Ta Dzong niet bezoeken, een gedeelte van de collectie van het Nationaal Museum is te zien in een tijdelijk onderkomen net boven de Ta Dzong.

 

Dag 3 - Paro - Thimphu

Na het ontbijt bezoek aan de Kyichu Lhakang, deze kleine tempel is één van de oudste kloosters van Bhutan. Vervolgens rijdt u in ca. 1½ uur naar Thimphu. De route gaat door een mooi groen, heuvelachtig gebied, langs de rivier, met overal de traditionele bouwstijl van de verspreid staande huizen en andere kleine bebouwing. 's Middags maakt u kennis met de hoofdstad van Bhutan: een aangenaam, landelijk stadje met ca. 65.000 inwoners. Natuurlijk bezoekt u de Trashichhoe Dzong, het religieuze en bestuurlijk centrum van de regio. Er hangt een formele sfeer en de lokale bevolking moet hier voldoen aan de kleding voorschriften. Ook Memorial Chorten (herinnering aan de derde koning) is een bezoek zeker waard en aan het eind van de middag kunt u naar het Buddha Point (Kuensel Phodrang) rijden dat net buiten de stad ligt. Hier staat een enorm groot, nieuw gouden Boeddha beeld op een enorm, nieuw aangelegd plein, vanwaar u tevens een mooi uitzicht heeft op Thimphu en de vallei. 

Indien beschikbaar boeken we een hotel aan de centrale winkelstraat, Norzim Lam, bij Clock Tower Square. Leuk om hier 's avonds nog even rond te wandelen.

 

Dag 4 - Thimphu

De tweede dag in Thimpu begint met een pittige klim. Met de auto rijdt u naar het einde van de vallei vanwaar u te voet verder gaat. In ongeveer 1 uur loopt u door een dennenbos 280 meter omhoog naar de Tango Goemba. Dit klooster gebouwd door Lama Drukpa Kuenley (Divine Madman) bestaat uit meerdere verdiepingen en binnenpleinen. Terug in Thimphu is er tijd voor de National Library, het Folk Heritage Museum en de traditionele Painting School (National Institute for Zorig Chusum)....Dit alles in overleg met u. Van donderdagavond tot zondagochtend is er de weekendmarkt, leuk om even over heen te lopen.

 

Dag 5 - Thimphu - Punakha - Wangdue

Vanaf Thimphu is het een klein uur rijden naar de Do Chula Pass (3140 m), beroemd om zijn 108 stupa's. De pas is bezaaid met gebedsvlaggen en bij helder weer zijn de oostelijke Himalayan bergtoppen zichtbaar. Hierna begint de afdaling naar de subtropische Wangdue Vallei gelegen tussen rijstterrassen en akkers. In Punakha, de vroegere winterstad, brengt u een bezoek aan de Dzong, naar onze mening de mooiste van Bhutan en heel mooi gelegen in de samenloop van de Pho Chu en de Mo Chhu (de mannelijke en de vrouwelijke) rivieren. Vervolgens bezoekt u de Chimi Lhakhang, de Divine Madman’s Temple: het laatste deel wandelt u over een smal pad tussen de rijstvelden door. In het kleine dorpje ziet u veel huizen versierd met een fallus, hét symbool van de vruchtbaarheid. In de tempel hangen nog de pijl en boog van de "Heilige Gek" en als u wilt, kunt u worden gezegend door een heilige fallus. 
Helaas is het oude centrum en de dzong van Wangude Phodrang verwoest door een grote brand. Wangdue is opnieuw opgebouwd aan de oever van de rivier en is nu een heel nieuw dorp. 

 

Dag 6 - Wangdue Phodrang - Simtokha - Paro

In de ochtend rijdt u terug in westelijke richting. Waren de weergoden u gisteren niet goed gezind dan heeft u vandaag een 2e kans op het mooie uitzicht vanaf de Dochula Pas. Op de oude weg van Thimphu naar Paro bezoekt u de kleine Simtokha Dzong, gebouwd in 1629 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Deze Dzong, volgens velen de oudste dzong in Bhutan, is een belangrijk onderwijsinstituut. In de loop van de middag bent u weer terug in Paro. Op basis van uw interesses kunt u de Dzong Drugyel bezoeken, nu een ruïne, maar met grote historische waarde en met prachtig uitzicht op de berg Jhumolhari "Berg van de Godin" (7329 m).

 

Dag 7 - Paro – Taktshang – Paro

Volgens de legende kwam Guru Rinpoche voor de eerste keer uit Tibet naar Bhutan op een vliegende tijger en landde op de plek waar later het Thaksang klooster is gebouwd. Met de auto rijdt naar het begin van het pad naar boven. Voor het eerste deel van de tocht zijn paardjes te huur, maar het is natuurlijk leuker om zelf te lopen. Ongeveer 1 uur trappen klimmen vóór het "hoogtepunt", is een restaurantje, waar rond 12 uur een heerlijk lunchbuffet klaar staat, met schitterende vergezichten en een heel indrukwekkend klooster! 

Bij terugkomst in het hotel (na ca. 5 uur) kunt u dan een heerlijk "hot stone bath" nemen, als balsem voor de spieren!

 

Dag 8 - Paro - Kolkata

In de (vroege) ochtend een transfer van uw hotel naar Paro vliegveld voor de retourvlucht naar Kolkata. 

Bij aankomst in Kolkata transfer naar het hotel.

Rest van de dag kunt u Kolkata verder verkennen. Kolkata, voormalige hoofdstad van Brits-Indië en heden één van de meest bevolkte en chaotische metropolen ter wereld. Een stad van extreme tegenstellingen.

In overleg met de chauffeur, die vandaag met zijn auto ter beschikking staat kunt u bijvoorbeeld de Kali Tempel bezoeken, één van de grootste en belangrijkste tempel in India gewijd aan de bloeddorstige godin Kali. Verder het Writers Building, het Hooggerechtshof, Tagore House, het Moeder Teresa's Centre en de Hooghly Bridge. ... Dit alles echter weer afhankelijk van uw wensen en interesses!

 

Dag 9 - Kolkata - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf) / vervolg reis

Op tijd, afhankelijk van de gekozen vlucht, wordt u per auto naar het internationale vliegveld gebracht voor de retourvlucht naar Europa, of  ... u vervolgt uw reis in India! 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098