Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Essential Nepal (incl. Ghorepani Poon Hill trek)

Essential Nepal (incl. Ghorepani Poon Hill trek)

17 dagen v.a. € 1.079,-  

Een individuele rondreis die de essenties van Nepal combineert: De oude koningssteden in de Kathmandu Vallei met de vele pleinen en tempels, in Bandipur waant u zich in een levend museum van de Newari cultuur. Vervolgens door naar Pokhara waar de Ghorepani trekking start, onderweg komt u bij één van de mooiste uitzichtpunten: Poon Hill. In Chitwan NP gaat u op zoek gaat naar neushoorns, krokodillen, apen en ander wild. Via de Manakamana tempel reist u terug naar de Kathmandu vallei, waar u overnacht in Bhaktapur. Tegen de avond, wanneer de "dagjesmensen" weer weg zijn, is de sfeer hier heel bijzonder. 


Uiteraard kunnen wij deze reis naar Nepal geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Kathmandu - Bandipur - Pokhara - Ghorepani trek - Chitwan - Manakamana -Nagarkot - Bhaktapur - Bungamati - Khokana - Patan - Kathmandu

 

Dag 1 - Europa - Kathmandu

Internationale vlucht van Europa naar Kathmandu,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Kathmandu transfer naar hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u vandaag alvast een kijkje nemen op het Durbar plein, rondslenteren in Thamel of natuurlijk uitrusten van de vlucht.
's Avonds wordt u door onze lokale agent meegenomen naar een typisch Nepalees restaurant voor een diner (inbegrepen). 

 

Dag 2 - Kathmandu en Kathmandu Vallei

Opties voor deze dag

Vandaag de gehele dag om de Kathmandu Vallei te verkennen. Met een lokale gids bezoekt u natuurlijk Pashupathinath, aan de oever van de heilige Bagmati rivier. Hier bevindt zich de meest belangrijke hindoe tempel van Nepal die gewijd is aan Shiva. Aan de oever van de Bagmati vinden crematies plaats. Hierna verder naar de boeddhistische stupa van Bodnath, één van de grootste stupa's ter wereld en waar veel Tibetaanse vluchtelingen zich gevestigd hebben. In de namiddag bezoek aan de stoepa van Swoyambhunath, die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Aan het einde van de dag nog een wandeling in Kathmandu, met o.a. Een bezoek aan Durbar Square, Kumari Temple etc 

 

Dag 3 - Kathmandu - Bandipur

Opties voor deze dag

Vandaag rijdt u naar Bandipur, een authentiek Newari dorpje in een prachtige omgeving. Hier kunt u nog het echte Nepal proeven. 

 

Dag 4 - Bandipur - Pokhara

Opties voor deze dag

Na het ontbijt rijdt u naar Pokhara, aan de voet van het Annapurna massief; waar u nog bijna de gehele dag de tijd heeft om op eigen gelegenheid dit stadje te verkennen, in de toeristenwijk Lakeside zijn ontzettend veel restaurantjes en winkeltjes. U kunt ook een fiets huren of met een bootje het meer op gaan en een bezoek brengen aan de Barahi tempel gelegen op een eilandje in het meer.

 

Dag 5 - Pokhara - Nayapul - Tikhedunga

Vandaag begint de "Poonhill Ghorepani Trek", u wordt begeleid door een gids en dragers (1 voor twee personen). Dit is een middelzware trekking en is geschikt voor iedereen die beschikt over een goede conditie. De trekking voert u door een spectaculair berglandschap, dichte rododendron bossen en kleurrijke bergdorpjes waar o.a. de Chhetri en Gurung wonen. Een van de hoogtepunten van de trek is de zonsopkomt bij Poon Hill, u ziet dan zowel pieken van zowel de Dhaulagiri keten als de Annapurna keten.

Vandaag: Na het ontbijt korte rit naar Nayapul (ca. 1½ uur rijden, 950 m hoogte), hier begint de trek naar Birethanti, een groot dorp langs de rivier de Modi, vanaf hier is het ca 4 uur lopen door een prachtige natuur met verspreid liggende dorpjes naar Tikhedunga (1577 m). 

 

Dag 6 - Tikhedhunga - Ghorepani

Waarschijnlijk is dit de meest vermoeiende dag van de trekking, maar het is ook een hele mooie dag. Het eerste deel klimt stevig, u komt door het dorpje Ulleri. Na een steile klim door een dicht rhododendronbos eindigt u deze dag tenslotte in Ghorepani, waar u een schitterend uitzicht heeft op de Dhaulagiri en de Annapurna ketens. 

 

Dag 7 - Ghorepani - Tadapani

Opstaan voor dag en dauw om in ca. 1 uur naar Poon Hill (3190m), vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht tijdens zonsopkomst op de Dolpo, Dhaulagiri en Annapurna. Na zonsopgang terug naar Ghorepani voor een stevig ontbijt en vervolgens een vijf uur durende wandeling naar Tadapani (2590 m). 

 

Dag 8 - Tadapani - Ghandruk

De dag begint weer met een klim waarna u met weer een mooi uitzicht op de Annapurna wordt beloond. Daarna begint de afdaling door dichte Rhododendron bossen naar Bhanthani (2520 meter). U daalt verder af naar Ghandruk, een Gurung dorp. 

 

Dag 9 - Ghandruk - Pokhara

Vandaag is het nog ca. 4 tot 5 uur lopen naar het beginpunt van de trek, waarna u in een uurtje terug rijdt naar het hotel in Pokhara. In de middag alle tijd om lekker te ontspannen van de trekking. Geniet bijvoorbeeld van een ontspannen massage door blinden van het Seeing Hands Project: www.seeinghandsnepal.org.

 

Dag 10 - Pokhara

Vandaag een dag om even bij te komen van de trekking. Pokhara heeft op cultureel vlak niet veel te bieden, maar u kunt er heerlijk wandelen bij het meer, een mountainbike huren of....... Lekker een boek lezen in een van de tuinen van de restaurants aan het meer.

 

Dag 11 - Pokhara - Chitwan

Vandaag reist u per privé auto naar het Chitwan National Park, gelegen in het centrale laagland van Nepal, de Terai. In dit park met tropische wouden, gras- en rivierlandschappen, leven onder andere olifanten, beren, luipaarden, reeën, apen, neushoorns, krokodillen en slangen. Met heel veel geluk komt u wellicht ook de Bengaalse tijger tegen. Na de lunch (inbegrepen) beginnen de jungle activiteiten (inbegrepen). 

 

Dag 12 - Chitwan National Park

Na een vroege wake-up call (05.30) gaat u verder met de jungle activiteiten onder begeleiding van een gids: u maakt o.a. een jeep waar u op zoek gaat naar neushoorns en ander wild, u maakt een kano tocht op de rivier op zoek naar krokodillen en een wandeling in de jungle. De middag is ter vrije besteding, het is leuk om al fietsend de diverse Tharu dorpjes te bezoeken. De Tharu bevolking heeft een heel eigen cultuur.

 

Dag 13 - Chitwan - Manakamana - Nagarkot

Vroeg in de ochtend kunt u nog eenmaal het park in om door de jungle te lopen en vogels te observeren. Na het ontbijt rijdt u terug naar de Kathmandu vallei. Onderweg kunt u eventueel stoppen bij de Manakamana, een van de belangrijkste tempels van Nepal. U bereikt de tempel per kabelbaan. Daarna rijdt u verder naar Nagarkot, een klein bergdorpje, waar u overnacht. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht heeft op de toppen van de Himalaya waaronder die van de Mount Everest.

 

Dag 14 - Nagarkot - Changu Narayan - Bhaktapur

Geniet van het overweldigende panorama tijdens de zonsopgang. Na het ontbijt per auto via de oude hindoe-tempel van Changu Narayan naar Bhaktapur. Als u wilt kunt u vanuit Nagarkot naar Changu Narayan lopen. Dit is een mooie wandeling van ongeveer 3 uur door kleine dorpjes. Daarna rijdt u verder naar Bhaktapur, waar u in de middag alle tijd heeft om rustig door deze fraai gerestaureerde stad rond te lopen. U heeft hier weinig fantasie nodig om uzelf in de Middeleeuwen te wanen. Het Dubar Square met het paleis met de 55 vensters, Potter's Square, de wirwar aan kleine steegjes, de vele tempels en stoepa's maken van dit alles een magische plek. 

U overnacht in Bhaktapur, wanneer tegen schemering de meeste "dagjes-mensen" weg zijn wordt de sfeer nog bijzonderder.

 

Dag 15 - Bhaktapur - Bungamati - Khokana - Patan - Kathmandu

Vandaag rijdt u in de ochtend naar de traditionele Newari dorpjes Bungamati en Khokana. Daarna door naar Patan, dat net zoals Bhaktapur en Kathmandu een Durbar Square met een concentratie aan oude pagodes en  tempels.  Zoekt u een boeddhabeeld(je), dan is Patan dé plek, het staat bekend om de goede handwerkslieden op dit gebied. Aan het eind van de middag reist u terug naar het beginpunt van uw reis: Kathmandu.

 

Dag 16 - Kathmandu

Opties voor deze dag

Dag ter vrije besteding in Kathmandu, genoeg mogelijheden voor deze laatste dag: winkeltjes afstruinen in Thamel of op een terrasje een lokaal Chang biertje drinken. Wilt u de toppen van de Himalaya, inclusief de Mount Everest van dichterbij bekijken dan behoort een Mountain Flight tot de mogelijkheden.

 

Dag 17 - Kathmandu - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het vliegveld voor retourvlucht Europa. 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098