Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Bhutan -> Kuzuzangpo Bhutan: Paro en Thimphu

Kuzuzangpo Bhutan: Paro en Thimphu

7 dagen v.a. € 850,-  

In slechts enkele dagen krijgt u een goede indruk van Bhutan, het kleine Himalaya land in Azië en het laatste onafhankelijke, Boeddhistisch koninkrijk ter wereld. Een bestemming die bij vele reizigers, terecht, hoog op het verlanglijstje staat!
U bezoekt de hoofdstad Thimpu en de stad Paro. Verwonder u over de imposante Dzongs (klooster-forten) in deze steden, ontmoet de hartelijke Bhutanezen, gekleed in hun traditionele kleding en ontdek de ongerepte natuur. In Paro is ook tijd voor een pittige wandeltocht naar het beroemde Taktshang klooster - Tiger's Nest, dat hoog in de bergen tegen een rotswand lijkt te hangen.

Uiteraard kunnen wij deze voorbeeldreis geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Delhi - Paro - Thimphu - Paro - Delhi

 

Dag 1 - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf) - Delhi

Opties voor deze dag

Internationale vlucht van Europa naar Delhi,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij.
Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel. 
Op basis van de beschikbare tijd heeft u vandaag tijd voor een kennismaking met Delhi, samen met uw chauffeur maakt u een stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, India Gate, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Humayun Tomb, Qutab Minar, Ba'hai ofwel de Lotus Temple, etc. etc.. Dit alles echter in overleg met u!

 

Dag 2 - Delhi – Paro – Thimphu

Vroeg in het de ochtend transfer naar het vliegveld van Delhi voor de vlucht naar Paro. Een mooie, spectaculaire vlucht met schitterend zicht op de Himalaya. "Kuzuzangpo" (= welkom) in Bhutan.

Bij aankomst op de kleine en karakteristieke luchthaven van Paro maakt u kennis met uw Bhutanese gids en chauffeur, die u de komende dagen in Bhutan zullen vergezellen, waarna u in ca. 1½ uur naar Thimphu rijdt. De route gaat door een mooi groen, heuvelachtig gebied, langs de rivier, met overal de traditionele bouwstijl van de verspreid staande huizen en andere kleine bebouwing. 's Middags maakt u dan  kennis met de hoofdstad van Bhutan: een aangenaam, landelijk stadje met ca. 65.000 inwoners. Natuurlijk bezoekt u de Trashichhoe Dzong, het religieuze en bestuurlijk centrum van de regio. Er hangt een formele sfeer en de lokale bevolking moet hier voldoen aan de kleding voorschriften. Ook Memorial Chorten (herinnering aan de derde koning) is een bezoek zeker waard en aan het eind van de middag kunt u naar het Buddha Point (Kuensel Phodrang) rijden dat net buiten de stad ligt. Hier staat een enorm groot, nieuw gouden Boeddha beeld op een enorm, nieuw aangelegd plein, vanwaar u tevens een mooi uitzicht heeft op Thimphu en de vallei. 

Indien beschikbaar boeken we een hotel aan de centrale winkelstraat, Norzim Lam, bij Clock Tower Square. Leuk om hier 's avonds nog even rond te wandelen.

 

Dag 3 - Thimpu

Opties voor deze dag

De tweede dag in Thimpu begint met een pittige klim: met de auto naar het einde van de vallei, vanwaar u te voet verder gaat. Door een dennenbos loopt u In ongeveer 1 uur naar de Tango Goemba, 280 m. hoger. Dit klooster, gebouwd door Lama Drukpa Kuenley (de Divine Madman), bestaat uit meerdere verdiepingen en binnenpleinen. Eenmaal terug in Thimphu is er tijd voor de National Library, het Folk Heritage Museum en de traditionele Painting School (National Institute for Zorig Chusum) ... Dit alles echter in overleg met u! 

Van donderdagavond tot zondagochtend is er een weekendmarkt, leuk om even over heen te lopen.

 

Dag 4 - Thimphu – Simtokha Dzong – Paro

Na het ontbijt rijdt u zuidwaarts, via de nieuwe buitenwijken van Thimphu. Ook Bhutan is aan het veranderen en kijkt naar de toekomst!
Slechts 6 km ten zuiden van Thimphu, langs de oude weg naar Paro, ligt de kleine Simtokha Dzong, gebouwd in 1629 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Deze Dzong, volgens velen de oudste dzong in Bhutan, is een belangrijk onderwijsinstituut. Rond de middag bent u weer terug in de vruchtbare Paro Vallei, waar u de 17e eeuwse Rinpung Dzong kunt bezoeken. Het Nationaal Museum is gehuisvest in de Ta Dzong, de oude wachttoren die boven de Dzong uitsteekt. Door een recente aardbeving kunt u helaas de Ta Dzong niet bezoeken, een gedeelte van de collectie van het Nationaal Museum is te zien in een tijdelijk onderkomen net boven de Ta Dzong.

 

Dag 5 - Paro – Taktshang – Paro

Volgens de legende kwam Guru Rinpoche voor de eerste keer uit Tibet naar Bhutan op een vliegende tijger en landde op de plek waar later het Thaksang klooster is gebouwd. Met de auto rijdt naar het begin van het pad naar boven. Voor het eerste deel van de tocht zijn paardjes te huur, maar het is natuurlijk leuker om zelf te lopen. Ongeveer 1 uur trappen klimmen vóór het "hoogtepunt", is een restaurantje, waar rond 12 uur een heerlijk lunchbuffet klaar staat, met schitterende vergezichten en een heel indrukwekkend klooster! 

Bij terugkomst in het hotel (na ca. 5 uur) kunt u dan een heerlijk "hot stone bath" nemen, als balsem voor de spieren!

 

Dag 6 - Paro - Delhi

Opties voor deze dag

In de (vroege) ochtend een transfer van uw hotel naar Paro vliegveld voor de retourvlucht naar Delhi. Bij aankomst in Delhi transfer naar het hotel.

De rest van de dag kunt u deze enerverende stad een beetje verkennen, in overleg met de chauffeur, die vandaag met z'n auto ter beschikking staat. Bezoek bijvoorbeeld de kleurrijke bazaar-wijk Chandni Chowk, de permanente markt "Dilli Haat" waar u producenten uit heel India ontmoet, die vaak met een microkrediet hun bedrijf hebben opgestart. Ook een bezoek aan een Gurdwara (een sikh tempel) is de moeite waard ... Dit alles echter weer afhankelijk van uw wensen en interesses!

 

Dag 7 - Delhi - Amsterdam (Brussel, Düsseldorf) / vervolg reis

Op tijd, afhankelijk van de gekozen vlucht, wordt u per auto naar het internationale vliegveld gebracht voor de retourvlucht naar Europa, of  ... u vervolgt uw reis in India! 

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098