Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Natural Nepal

Natural Nepal

19 dagen v.a. € 1.875,-  

Tijdens deze individuele rondreis maakt u kennis met de indrukwekkende natuur van Nepal. U verblijft met name op het platteland van Nepal, waar u kennis maakt met het "echte" Nepal en zijn bevolking. U bezoekt het Bardia National Park, dit natuurgebied is "off the beaten track" en dus stuk rustiger! 
Uiteraard kunnen wij deze voorbeeldreis geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Kathmandu - Patan - Nagarkot - Bhaktapur - Panauti - Dhulikhel - Gorkha - Bandipur - Ramkot - Begnas - Pokhara - Tansen - Lumbini - Bardia National Park - Kathmandu

 

Dag 1 - Europa - Kathmandu

Internationale vlucht van Europa naar Kathmandu,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Kathmandu transfer naar hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u vandaag alvast een kijkje nemen op het Durbar plein, rondslenteren in Thamel of natuurlijk uitrusten van de vlucht.

 

Dag 2 - Kathmandu en Kathmandu Vallei

Opties voor deze dag

Vandaag gaat u op stap met een lokale engelse gids, u bezoekt natuurlijk Pashupathinath, aan de oever van de heilige Bagmati rivier. Hier bevindt zich de meest belangrijke hindoe tempel van Nepal die gewijd is aan Shiva. Aan de oever van de Bagmati vinden crematies plaats. Hierna verder naar de boeddhistische stupa van Bodnath, één van de grootste stupa's ter wereld en waar veel Tibetaanse vluchtelingen zich gevestigd hebben. In de namiddag bezoek aan de stoepa van Swoyambhunath, die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Aan het einde van de dag nog een wandeling in Kathmandu, met o.a. Een bezoek aan Durbar Square, Kumari Temple etc 

 

Dag 3 - Kathmandu - Patan - Nagarkot

Na het ontbijt rijdt u naar Patan waar u het Durbar Square kunt bewonderen, dit plein staat vol met schitterende 16e eeuwse tempels en bouwwerken uit de Newari cultuur.  Zoekt u een boeddhabeeld(je), dan is Patan dé plek, het staat bekend om de goede handwerkslieden op dit gebied. Vervolgens rijdt u naar Nagarkot, een klein bergdorpje vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de toppen van de Himalaya waaronder die van de Mount Everest.

 

Dag 4 - Nagarkot - Bhaktapur

Geniet van het overweldigende panorama tijdens de zonsopgang. Na het ontbijt per auto via de oude hindoe-tempel van Changu Narayan naar Bhaktapur. Als u wilt kunt u vanuit Nagarkot naar Changu Narayan lopen, een mooie wandeling van ca. 3 uur door kleine dorpjes. Daarna rijdt u verder naar Bhaktapur, waar u in de middag alle tijd heeft om rustig door deze fraai gerestaureerde stad rond te lopen. Er is weinig fantasie voor nodig om uzelf in de Middeleeuwen te wanen: Durbar Square met het paleis met de 55 vensters, Potter's Square, de wirwar aan kleine steegjes, de vele tempels en stoepa's ... een bijna magische plek. 

U overnacht in Bhaktapur, als dan tegen schemering de meeste "dagjes-mensen" weg zijn wordt de sfeer nog specialer.

 

Dag 5 - Bhaktapur - Dhulikhel

Na het ontbijt in Bhaktapur rijdt u naar Panauti, een rustig authentiek dorpje. In vroegere tijden was Panauti een staat en werd eens door Koning Bhupatindra Malla als bruidsschat aan zijn zus gegeven. Nu nog voor een groot deel in oorspronkelijke staat en er  hangt nog steeds een nostalgische sfeer in de smalle straatjes. Neem zeker een kijkje bij de Indreshwar Mahadev Tempel, een prachtig voorbeeld van de Newari architectuur.  
Een korte rit brengt u vervolgens naar Dhulikhel, een traditioneel Newari stadje  befaamd om het grandioze uitzicht op de Himalaya toppen Langtang en Helambu.

 

Dag 6 - Dhulikhel - Gorkha

De stad Gorkha, vroegere hoofdstad van Nepal, ligt halverwege tussen Pokhara en Kathmandu. Voorheen de thuisbasis van de legendarische Gurkha krijgers die er om bekend stonden dat ze hun gekromde mes, de kukri, pas weer in de schede terugstopten als het bebloed was. Neem in Gorkha beslist een kijkje bij het Gorkha Palace, gelegen op de top van een steile heuvel. Het beklimmen van de ten minste 1350 treden wordt bij helder weer beloond met een uitzicht over de Himalaya en de groene omgeving van Gorkha. Het oude paleis zelf is versierd met houtsnijwerk en gravures. Loop in Gorkha ook door het oude centrum en over de lokale markt.

 

Dag 7 - Gorkha - Bandipur

Opties voor deze dag

Na het ontbijt reist u verder naar Bandipur, een authentiek Newari dorp op de oude handelsroute naar India. Bandipur ligt op een hoogte van 1005 meter en is een oase van rust, hier kunt u nog echt genieten van het dagelijks leven op het platteland van Nepal.

 

Dag 8 - Bandipur - Ramkot - Bandipur

Opties voor deze dag

Vandaag maakt u een mooie wandeling van 2 uur naar Ramkot, een typisch Magar dorp met traditionele ronde huizen. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en je krijgt het ultieme plattelandsgevoel. Vanaf Ramkot heeft u een mooi uitzicht over de Annapurna. In de namiddag keert u terug naar Bandipur.

 

Dag 9 - Bandipur - Begnas

Begnas, vlakbij Pokhara, is gelegen in een schone en rustige omgeving. Geniet tijdens een boottocht over het Begnas meer van het uitzicht op de bergen van de Annapurna. Als u wilt kunt u vandaag een wandeling van circa 3 km naar het Rupa meer, het pad slingert vanuit Begnas omhoog door een prachtige natuurlijke omgeving.

 

Dag 10 - Begnas - Pokhara

Opties voor deze dag

Na het ontbijt een korte rit naar Pokhara, gelegen aan het Pewa meer en omgeven door het Annapurna gebergte. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel heeft u de rest van de dag ruim de tijd om Pokhara te bezoeken. Breng een bezoek aan Devi's Falls, Guptashor Cave, Mahendra Cave, Barahi Tempel, Bindhya Basini Temple en/of het Mountain Museum.

 

Dag 11 - Pokhara - Tansen

In de vroege ochtend per auto naar Sarangkot voor de zonsopgang boven de Himalaya, een schiterend panorama. Vervolgens keert u terug naar Pokhara en rijdt u verder naar Tansen, in het heuvellandschap tussen Pokhara en Lumbini. Dit authentieke stadje met een wir war van kleine steegjes biedt u de mogelijkheid om de echte Nepalese cultuur te ervaren. Het centrum heeft nog weinig gemotoriseerd verkeer en in de winkels maken mensen traditioneel handwerk.

 

Dag 12 - Tansen

Deze dag is ter vrije besteding in Tansen, een uitstekend uitgangspunt voor mooie wandelingen in het omliggende heuvellandschap. Om de unieke manier van pottenbakken in Nepal te zien kunt u een kijkje nemen in Ghorbanda, op 3 km afstand. Breng zeker ook een bezoek aan de "Taj Mahal van Nepal", het Ranighat paleis, dit is gebouwd op de oevers van de Kali Gandaki rivier door Khadga Shamsher Rana ter nagedachtenis aan zijn geliefde vrouw.

 

Dag 13 - Tansen - Lumbini

Vandaag rijdt u naar Lumbini, de geboorteplaats van Buddha en door Unesco benoemd tot werelderfgoed. Het is de belangrijkste boedhistische pelgrimsplaats en een symbool voor vrede in de wereld. Meerdere landen hebben kloosters of andere heiligdommen gebouwd.

 

Dag 14 - Lumbini - Bardia National Park

Vandaag rijdt u naar het Bardia National Park waar u na een briefing over het programma 's middags al een eerste safari maakt in het park. 
Met een omvang van 968 km2 is het Bardia National Park het grootste en meest ongerepte natuurgebied van de Terai. U moet wel over een grote dosis geluk beschikken om een Bengaalse tijger in het echt te zien, maar hier zijn de kansen wel het grootst. Naast tijgers leven er in het park wilde olifanten, neushoorns, krokodillen, reptielen, meer dan 250 soorten vogels vissen en zelfs zoetwaterdolfijnen.

 

Dag 15 - Bardia National Park

Een dag vol activiteiten in het Bardia National Park, met onder een  jeep safari, een bezoek aan een Tharu-dorp, een wandeling om vogels te spotten, bezoek aan de Karnali rivier. Dit allemaal  onder begeleiding van een ervaren gids.

 

Dag 16 - Bardia National Park

Een tweede dag vol activiteiten in het Bardia National Park.

 

Dag 17 - Bardia National Park - Kathmandu

In ca. 2 uur rijdt u naar het vliegveld van Nepalganj voor uw vlucht terug naar Kathmandu, waar u in de namiddag aankomt. Bij aankomst in Kathamandu transfer naar uw hotel.

 

Dag 18 - Kathmandu

Dag ter vrije besteding in Kathmandu, genoeg mogelijheden voor deze laatste dag: winkeltjes afstruinen in Thamel of op een terrasje een lokaal Chang biertje drinken. Wilt u de toppen van de Himalaya, inclusief de Mount Everest van dichterbij bekijken dan behoort een Mountain Flight (optioneel) tot de mogelijkheden. 
's Avonds een afscheidsdiner (inclusief) in een lokaal restaurant, geniet van een glas "Raktsi", de lokale rijstwijn.

 

Dag 19 - Kathmandu - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het vliegveld voor retourvlucht Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098