Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: Gujarat - architectonische hoogstandjes

Rondreis India: Gujarat - architectonische hoogstandjes

26 dagen v.a. € 1.995,-  

Gujarat is bij toeristen veel minder bekend dan andere deelstaten van India, terwijl het ook zoveel te bieden heeft: zee, strand, vissershavens, maritiem nationaal park, onafzienbare zoutvlaktes, leeuwen en veel vogels. In deze reis aandacht voor dit alles, maar vooral voor de architectonische hoogstandjes en een snufje archeologie.

 

Route: Mumbai - Vadodara - Jambughoda - Ahmedabad - Bhavnagar - Diu - Gondal - Jamnagar - Morvi - Dholavira - Modhera - Patan - Palempur - Balaram - Taranga - Vadnagar

 

Dag 1 - Amsterdam (Düsseldorf / Brussel) - Mumbai

Internationale vlucht van Europa naar Mumbai,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Mumbai transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Mumbai

Opties voor deze dag

Hele dag stadstour met bezoek aan o.a. de Tower of Silence, Victoria Station, de mooie Haji Ali’s Mosque, het Prince of Wales Museum, met de boot naar de Elephanta Caves ...  

Teveel om in één dag te doen, u zult dus keuzes moeten maken!

 

Dag 3 - Mumbai - Vadodara

Transfer naar station voor de treinreis, naar Vadodara in Gujarat, vertrek ± 11.30 uur, aankomst ± 17.30 uur. Een treinreis overdag is een mooie gelegenheid om het dagelijkse leven te zien in de dorpen en stadjes van West India, maar vooral ook de drukte en activiteiten op de stations. Bij aankomst in Vadodara transfer naar het hotel.

 

Dag 4 - Vadodara – Kayavarohan – Dabhoi – Jambughoda

Opties voor deze dag

Na een korte stadstour in Vadodara per auto naar Kayavarohan, waar Swami Kripalvanand ofwel "Bapuji" in 1955 begon met de bouw van een tempel, pas in 1974 was dit prachtige gebouw klaar. Dan verder naar het Fort en de Jain tempel van het oude stadje Dabhoi en naar Chandodo met de vele ghats aan de heilige Narmada rivier.

 

Dag 5 - Jambughoda - Shamlaji - Chota Udepur - Jambugodha

Vandaag rondkijken in het landelijke Oost Gujarat, met de vele oude landhuizen en kleine paleizen kleurrijke stammen en nog ongerepte natuur. Diverse dorpjes van o.a. de Bhils en Ratwas, met hun kleuren, dansen en landelijke culturen. "Pithora" schilderingen op de huisjes, pottenbakkers, terra cotta heiligen en het maken van pijl en boog zijn enkele vaardigheden van deze mensen.

 

Dag 6 - Jambugodha - Ahmedabad

Op tijd vertrek naar het Champaner-Pavagadh Archaeological Park, een UNESCO WHS. Onderweg, op enkele kilometers van Champaner, een stop bij het Pawagadh Fort met o.a. de beroemde Mahakali tempel, die dagelijks vele pelgrims trekt. Na Champaner via de Ranchhodrai Temple in Dakor naar Ahmedabad.

 

Dag 7 - Ahmedabad - Lothal - Bhavnagar

Rond wandelen door de oude Indus beschaving! Lothal was een Harappan havenstad, gesticht in 2350 BC. Goed ontworpen, met veel aandacht voor de leefomstandigheden van de burgers. Na al dit moois is het nog ca. 2 uur rijden naar de "nieuwe" havenstad Bhavnagar.

 

Dag 8 - Bhavnagar - Palitana - Bhavnagar

Vooral op hete dagen vroeg vertrekken naar de beroemde Jaïn Tempels van Palitana. Het is n.l. een hele klim naar boven, best te doen vóór ca. 11 PM! Terug naar Bhavnagar een stop in Sihor, met de 12e eeuws Brahma Kund. De dorpelingen laten ook graag de beeldjes zien, gemaakt van brons uit de gesloopte oceaanstomers in Alang. De dag kan worden afgesloten met een bezoek aan de Takhteshwar tempel in Bhavnagar.

 

Dag 9 - Bhavnagar

Vandaag een relaxed dagje. Wel een bezoek aan de Takhteshwar tempel natuurlijk (op het hoogste punt van de stad) en even rondlopen op de Darbargadh bazaar, maar met de intensieve katoenhandel en grote scheepswerven is Bhavnagar ook een interessante stad.

 

Dag 10 - Bhavnagar - Talaja - Diu

In Talaja staat op een heuvel de Talaja Teerth,  voor de Jaïns een heilige groep tempels, maar ook liggen hier 30 grotten met Bhoeddistische rotstekeningen. Diu, de eindbestemming van vandaag, is geen deel van Gujarat, maar vormt met Daman, dat aan de overkant van de Arabische Zee ligt, een aparte deelstaat van India.

 

Dag 11 - Diu

Opties voor deze dag

Een oude Portugese enclave, op een eiland aan de zuidkust van Kathiawar Peninsula, met mooie stranden en nóg niet ontdekt door de grote toeristenstromen .... Een klein stadje met een fort en oud centrum , een vissershaven en enkele kerken in Portugese stijl.

 

Dag 12 - Diu - Somnath - Diu

Opties voor deze dag

De legendarische strandtempel van Somnath is een van de 12 heiligste Shiva tempels in India. Volgens de legende is de tempel zo oud als de Schepping, maar is daarna minstens 8x verwoest en weer herbouwd. De stad Veraval zelf heeft een grote vissershaven, ca. 4000 boten hebben hier hun thuishaven! Onderweg ook een stop bij o.a. De Bhaluka Tirtha Mandir (Krishna tempel) en bij Pravash Tirtha, de heilige plek waar 3 rivieren samenkomen.

 

Dag 13 - Diu - Junagadh - Girnar - Gondal

Girnar is voor de Jaïn gelovigen de 2e belangrijkste pelgrimsplaats in India: een 10.000 treden hoge heuvel (± 900 m), maar je kunt de beklimming beginnen bij trede 3.000 in het teak bos. Een prachtige plek en het beklimmen waard. Hiervoor moet u eigenlijk wel voor het ontbijt al vertrekken. Na Girnar naar Uparkot Citadel met o.a. de diepe stepwell en de Ashokan Rock Edicts.

 

Dag 14 - Gondal - Kalavad - Jamnagar

Als gast van het Orchard Palace kunt u voor de middag een gratis rondleiding krijgen door Gondal: Naulakha Palace, Vintage Car Museum, Ayurvedic Pharmacy en evt. De moderne spinnerij/weverij van Gondal. Na de middag via de "kleine weg" naar Jamnagar aan de kust.

 

Dag 15 - Jamnagar

Opties voor deze dag

Jamnagar is een interessante stad met veel bezienswaardigheden, eigenlijk te veel voor 1 dag. In elk geval wel even naar Lakotha Fort op het eiland en de mooie Bala Hanuman Temple, die in het Guinness Book of Records staat: sinds 1 augustus 1964 wordt er constant (24/24 uur, 7/7 dagen) de 'Shri Ram', 'Jai Ram', 'Jai Jai Ram' of 'ram Dhun' gezongen! Jamnagar is ook de basis voor het Marine Wildlife Sanctuary.

 

Dag 16 - Jamnagar - Rajkot - Morvi

Van Jamnagar naar Morvi is maar 100 km, dus een omweg langs Rajkot is mogelijk. Rajkot, hoofdstad van Saurashtra en centrum voor de pinda's (aardnootjes), heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder ook enkele mooie moderne gebouwen. In de oude stad ligt de Bangdi Bazaar, leuk om even door te wandelen..

 

Dag 17 - Morvi - Dholavira

Opties voor deze dag

Vandaag op tijd vertrekken voor een mooie rit naar de Harappan opgravingen in Dholavira: een bijna complete stad van 2500 BC, temidden van de zoutvlakten van Rann of Kutch.

 

Dag 18 - Dholavira - Wankaner

Pas tegen de middag vertrek naar Wankaner, via dezelfde route als de heenweg. Dit geeft u nog enkele uren tijd in en rond Dholavira. Onderweg een stop bij enkele kleine tribal nederzettingen.

 

Dag 19 - Wankaner - Ahmedabad

Na het ontbijt even naar de stepwell achter in de tuin van het hotel en naar het paleis van Wankaner. Onderweg naar Ahmedabad een stop In Sayla, een dorpje aan een groot meer (vogelreservaat). Er is een nieuwe tempel, die de oude moest vervangen, maar de oude trekt nog veel pelgrims. Loop even binnen bij het paleis" van de Maharaja en de kleinschalige weverijen in de lokale woningen.

 

Dag 20 - Ahmedabad

Stadstour langs de talrijke bezienswaardigheden, o.a. de Dadi Hari Wav, de best bewaarde bron, stepwell, van Gujarat. Door de ingang naar beneden en via de open binnenplaats naar de eigenlijke bron: 5 verdiepingen lager! Ook de Akshardam Tempel moet u gezien hebben én de Sabarmati Ashram! Eventueel aan het eind van de middag zelf te voet op ontdekkingstocht door de oude stad en de "pols" (ommuurde binnenpleinen).

 

Dag 21 - Ahmedabad - Modhera - Patan - Sidhapur - Balaram

Een drukke dag vandaag: de Sun temple van Modhera, de Rani ki Vav en Jaïn tempels in Patan, de Bohrawads en ghats van Sidhapur...

 

Dag 22 - Balaram - Ambaji - Balaram

Van Balaram is het niet ver naar Ambaji. In en rond dit stadje liggen diverse bezienswaardigheden, zoals natuurlijk de wit marmeren tempel met het eeuwige vuur in de Nat Mandir; de Gabbar Tirth, ca. 2 km verder, op de 999 treden hoge heuveltop!

 

Dag 23 - Balaram - Taranga - Vadnagar - Ahmedabad

Opties voor deze dag

Vandaag terug naar Ahmedabad, via 2 mooie en interessante plekken: het Jaín heiligdom Taranga, een architectonische schat, en het historische Vadnagar, een van de weinige steden ter wereld die al ruim 4500 jaar permanent bewoond zijn!

 

Dag 24 - Ahmedabad

Opties voor deze dag

Ahmedabad is een grote stad waar ontzettend veel te zien en te beleven is! Daarom ook vandaag nog de auto ter beschikking voor een verdere ontdekkingstocht. En dan is er nog Gandinagar, de nieuwe groene hoofdstad van Gujarat ...

 

Dag 25 - Ahmedabad - Mumbai

Opties voor deze dag

Transfer naar het vliegveld of station (naar keuze), voor de terugreis naar Mumbai. Bij aankomst in Mumbai transfer naar het internationale vliegveld of naar hotel in de buurt van het vliegveld, afhankelijk van uw retourvlucht naar Europa.

 

Dag 26 - Mumbai - Amsterdam

Transfer vliegveld voor de retourvlucht naar Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098