Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: Noord-India en de heilige stad Varanasi

Rondreis India: Noord-India en de heilige stad Varanasi

15 dagen v.a. € 695,-  

Bij deze rondreis bezoekt u het warm kloppende hart van India met o.a. Shekhawati (het "openlucht museum" op de grens van de Thar woestijn), de hoofdstad van Rajasthan: Jaipur, de Taj Mahal, Khajuraho met de erotische tempels en Varanasi, de belangrijkste bedevaartsplaats aan de Ganges.
Uiteraard kunnen we deze reis naar Noord-India en Varanasi helemaal aanpassen, totdat het een reis is die precies past bij uw wensen en verwachtingen.

 

Route: New Delhi - Mandawa - Jaipur - Agra - Gwalior - Jhansi - Orcha - Khajuraho - Varanasi

 

Dag 1 - Europa - Delhi

Internationale vlucht van Europa naar Delhi,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Delhi

Opties voor deze dag

Om een beetje te wennen aan het zo andere India, vandaag een korte of langere stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, Qutab Minar, India Gate, Ba'hai ofwel de Lotus Temple, etc. etc.. Dit alles echter in overleg met u!

 

Dag 3 - Delhi - Mandawa

Het begin van de tour, na het ontbijt vertrekt u per auto naar Mandawa in de Shekhawati regio. In de namiddag een wandeling in het centrum van Mandawa. Deze kleine stad lag op de zijderoute en kooplieden die rijk waren geworden door de handel hebben er prachtige koopmanshuizen (haveli's) gebouwd. 

 

Dag 4 - Mandawa - Dundlod - Nawalgarh - Jaipur

Door Shekhawati, een mooi semi woestijngebied, dat ook wel als een "openlucht museum" wordt aangeduid, naar Dundlod en vervolgens naar Nawalgarh, oude woestijnstadjes en bekend om de schitterende fresco's op de haveli's (koopmanshuizen). Na een korte rondwandeling verder naar Jaipur. Vanuit de auto zult u vandaag ook de bewoners van de woestijn zien, eenvoudige dorpsbewoners en nomaden, maar ook heel veel pauwen en misschien herten, antilopen, gieren enz.

 

Dag 5 - Jaipur

Opties voor deze dag

In de ochtend bezoek aan het Amber Fort. Per jeep wordt u naar het schitterende, maar hooggelegen paleis gebracht. Veel mensen gaan per olifant naar boven, maar wij willen dergelijke olifantenritjes ontmoedigen. We brengen u wel graag naar een centrum in Jaipur, waar de olifanten met respect worden behandeld en waar u ze evt. een beetje mee kunt verzorgen.
Vervolgens een stadstour met o.a. Birla Tempel, het City Palace complex, observatorium Jantar Mantar en het windpaleis Hawa Mahal. Ga ook zeker even kijken bij de Galta Temple, die vanwege de vele aapjes ook wel bekend staat als de Monkey Temple. In de avond eventueel naar de beroemde Raj Mandir bioscoop om een Bollywood film te kijken. Een unieke belevenis!

 

Dag 6 - Jaipur - Agra

Rit naar Agra met onderweg bezoek aan bezoek aan de Chand Baori in het gehucht Abhaneri en, 120 km verder, de spookstad Fatehpur Sikri. In Agra staat de Taj Mahal, het beroemdste bouwwerk van India, en een van de zeven wereldwonderen! Vooral bij zonsopgang en zonsondergang komt het prachtig wit-marmeren monument tot zijn recht!

 

Dag 7 - Agra

Opties voor deze dag

Het is ook mogelijk om de Taj te bezoeken bij zonsopgang, voor het ontbijt (op vrijdag gesloten). Na het ontbijt bezoek aan de andere bezienswaardigheden in Agra, o.a. het Rode Fort (met zijn vele gebouwen een kleine stad is in de grote stad), Jama Mashid, Akbar’s Mausoleum, Baby Taj enz.

 

Dag 8 - Agra - Gwalior

Wilt u de Taj Mahal nog zien bij zonsopgang, dan kan dat vandaag nog. Na een laat ontbijt rit naar Gwalior, een stad in de noordelijke hoek van Madhya Pradesh, waar de deelstaat een lus vormt in Uttar Pradesh. Om die reden was Gwalior tot 2001 berucht bij reizigers, want er waren veel gewapende overvallen in dit grensgebied. Gwalior is echter het meest bekend door zijn prachtig Hindoe fort, waarvan de (soms bloedige) geschiedenis meer dan 1000 jaar terug gaat. Tijdens de stadstoer ook bezoek aan de talrijke andere bezienswaardigheden.

 

Dag 9 - Gwalior - Sonagiri - Orchha

Onderweg naar Orchha even een kleine zijsprong naar het schitterend Jaïn tempel complex bij Sonagiri, een van India's belangrijkste pelgrimsplaatsen voor de Jaïn gelovigen. Vervolgens een stop in het dorpje Datia, eens een stad van grote betekenis, waarvan slechts het imposante fort is overgebleven. Het fort met 7 verdiepingen (mooi uitzicht), is nu verlaten en gedeeltelijk gerestaureerd, de bijbehorende tempel heeft interessante fresco's.

 

Dag 10 - Orchha - Khajuraho

Voor de middag Orchha verkennen, de schilderachtige plek op een eiland in de Betwa rivier, met diverse paleizen en tempels. Na de middag een rit van ca. 160 km, door het overwegend glooiend landschap met veel akkerbouw, naar de stad met waarschijnlijk de meest bekende tempels van India: Khajuraho.

 

Dag 11 - Khajuraho - Varanasi

Huur een fiets en ga zo op verkenning: door het oude dorp en naar de beroemde Chandela dynasty tempels: gebouwd in de 10e en 11e eeuw en bekend om de honderden erotische voorstellingen uit de Kama Sutra. In het begin van de middag transfer naar het vliegveld, voor de vlucht naar Varanasi. Bij aankomst in Varanasi transfer naar het hotel op een steenworp afstand van de "main ghat" Dashashwamedh Ghat. Dagelijks wordt hier om 6 uur 's avonds de indrukwekkende aarti gehouden, zorg dat u er op tijd bent!

 

Dag 12 - Varanasi

Varanasi, de heilige stad aan de Ganges. Stadstour met bezoek aan o.a. Ram Nagar Palace Museum, Bharat Mata Temple, Birla Vishvanata Temple, Tulsi Manas Temple, Durga (Kali) Temple. Voor de rest vandaag vooral de sfeer opsnuiven in deze zeer bijzondere stad, slenter door de oude centrum en neem de tijd om bij de ghats de dagelijkse rituelen te aanschouwen. 

 

Dag 13 - Varanasi - Sarnath - Varanasi - Delhi

Opties voor deze dag

In de vroege ochtend wordt u opgehaald voor een boottocht op de Ganges: zonsopgang boven de rivier en de rituele bedrijvigheid langs de rivier. Neem na het ontbijt de tijd om nog even door het oude centrum te lopen, o.a. naar de gouden tempel en de crematieplaatsen aan de Ganges. Vervolgens met de auto naar Sarnath, het dorp waar Boeddha zijn eerste toespraak hield. Alle boeddhistische landen hebben hier ook hun eigen stupa en/of tempel. Tegen het einde van de middag transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar New Delhi, bij aankomst in New Delhi transfer naar het hotel.

 

Dag 14 - Delhi

Opties voor deze dag

Ook vandaag kunt u deze enerverende stad nog verder verkennen, in overleg met uw chauffeur, die vandaag nog ter beschikking staat met zijn auto; een aanrader is bijvoorbeeld de Akshardam of u gaat aan het einde van de middag zelf op ontdekking, bijvoorbeeld in de kleurrijke bazaar-wijk Chandni Chowk.

 

Dag 15 - Delhi - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het internationale vliegveld voor retourvlucht naar Nederland. De hotelkamer is (tegen een eventuele meerprijs) beschikbaar tot 18.00 uur

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098