Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: Spiritualiteit in de uitlopers van de Himalaya

Rondreis India: Spiritualiteit in de uitlopers van de Himalaya

12 dagen v.a. € 875,-  

Het fascinerende landschap van de uitlopers van de Himalaya bevat de meest heilige plaatsen en pelgrimsplaatsen van de Sikhs, Boeddhisten en Hindoes in India. Tijdens deze individuele rondreis maakt u kennis met de Sikh cultuur rond de Gouden Tempel in Amritsar, begeeft u zich midden in het Tibetaanse leven in Dharamsala, de "hoofdstad" van de Boeddhisten in India en in de heilige stad Haridwar woont u de Ganga Aarti bij. Naast cultuur biedt deze reis ook de nodige dosis natuur, o.a. de Parvati Vallei en Shimla.
Deze reis is uitstekend te combineren met o.a. Corbett National Park, de Char Dam (pelgrimsreis bestaand uit 4 heilige plaatsen) of een wellness-pakket in het luxueuze Ananda Spa Resort.

 

Route: Delhi - Amritsar - Dharamsala - Kasol - Shimla - Dehradun - Haridwar - Rishikesh - Delhi

 

Dag 1 - Europa - Delhi

Internationale vlucht van Europa naar Delhi,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Delhi

Opties voor deze dag

Vandaag de eerste kennismaking met het hectische, maar ook zo fascinerende India en Delhi. Toeterende tuk-tuks, een theestalletje, een heilige koe die het verkeer ophoudt, een kapper op straat. Welkom in India! Om een beetje te wennen vandaag een korte of langere stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, Qutab Minar, India Gate, Ba'hai ofwel de Lotus Temple. Dit alles echter in overleg met u! Uw hotel is gelegen in de levendige wijk Karol Bagh, u kunt vanaf het hotel zo de drukke winkelstraat inlopen en bijv. een kopje koffie gaan drinken bij Caffé Coffee Day (de Indiase variant op Starbucks).

 

Dag 3 - Delhi - Amritsar

Opties voor deze dag

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het station gebracht voor de dagtrein naar Amritsar, een treinreis in India is een unieke ervaring, u maakt al snel een praatje met uw medepassagiers. Na deze reis van ongeveer 6 uur arriveert u in Amritsar, het spirituele centrum van de Sikh religie. In de namiddag rijdt u naar de Pakistaanse-Indiase grenspost Wagah (27 km van Amritsar) om er de spectaculaire aflossing van de wacht bij te wonen, een waar schouwspel!

 

Dag 4 - Amritsar - Dharamsala

In de ochtend heeft u ruimschoots de tijd om de Hari Mandir (Gouden Tempel) te bezoeken, hét heiligdom voor de Sikhs. Volgens velen één van de mooiste tempels van India en een plaats van rust midden in de chaos van Amritsar. Ook kunt u enkele hindoetempels bezichtigen en Jallianwala Bagh, in dit kleine park bevindt zich een monument ter nagedachtenis aan de burgers die hier door koloniale Britse troepen in 1919 zijn gedood. Na de lunch rijdt u in circa 4-5 naar Dharamsala in de Kangravallei, onderweg verruilt u de provincie Punjab voor Himachal Pradesh. Dharamsala werd door de Britten gesticht als hill station om aan de hitte van Delhi te ontvluchten, maar werd echter pas echt bekend nadat de Dalai Lama en de Tibetaanse regering zich hier (in Mc Leod Ganj) vestigden.

 

Dag 5 - Dharamsala (McLeod Ganj)

Vandaag de gehele dag om Dharamsala en omgeving te verkennen. Deze interessante stad bestaat eigenlijk uit 2 gedeeltes: het administratief gedeelte beneden (1250 m. hoogte) en het hoger gelegen, op 1800 m., Mc Leodganj. Sinds de Dalai Lama hier woont en werkt wordt dit ook wel "Little Lhasa" genoemd. De Tibetaanse cultuur is overal merkbaar: gebedsmolens, kleurrijke wapperende gebedsvlaggen en dit is waarschijnlijk de beste plek in Noord-India om Tibetaanse momo's te etens.
Vandaag kunt u o.a. een bezoek brengen aan de Namgyalma Stupa, deze stupa staat midden in Mc Leod Gang en is in 2005 gebouwd ter nagedachtenis aan hen die het leven hebben gelaten in de strijd voor een vrij Tibet. Breng ook zeker even een bezoek aan het Namgyal Klooster, binnen zijn mooie beelden te zien. In het Museum voor de Tibetaanse Cultuur zijn bijzondere thanka's en prachtige boeddhabeelden bezichtigen.  Rond het klooster en rond de residentie van de Dalai Lama loopt een pelgrimsroute. In de prachtige omgeving van Mc Leod Ganj bevinden zich diverse Tibetaanse kloosters, met name het kleine klooster Dip Tse Chok Ling is erg mooi. Het SOS kinderdorp, waar meer dan 2000 kinderen wonen, ligt op 8 km afstand aan de voet van de Dhauladhar.

 

Dag 6 - Dharamsala - Kasol

Slechts 15 km van Dharamsala, op weg naar Kasol, voor Palempur even stoppen bij de Chamunda Devi Tempel en voorbij Palempur kunt u de Tashijong Gompa bezoeken. Heel iets anders op deze route is het nostalgisch station van Jogindarnagar (eindstation van een smalspoor)… en heel veel groene theevelden tegen de heuvels, in een prachtig landschap. Vanaf Mandi loopt de route verder door de vallei van de Beas rivier en komt u onderweg door veel  authentieke dorpjes. Deze vallei, de Kullu Valley, staat in heel India bekend als producent van lekkere appels!

 

Dag 7 - Kasol (Parvati Vallei)

Opties voor deze dag

Vandaag rondkijken in dit mooie gebied (ca. 1700 m hoogte). Bezoek de Gurudwara aan de rivier en voel de hete zwavelbronnen, die, naar men zegt de warmste van de wereld zijn en eigenlijk alle ziekten genezen van reuma tot bronchitis.

 

Dag 8 - Kasol - Shimla

Opties voor deze dag

Dit is de "binnendoor" route terug naar Shimla, door de bergen, over het plateau, door bergdorpjes en landelijk gebied. Mooi en interessant, al vindt de chauffeur het soms niet zo'n fijne route …  Ca. 75 km voor Shimla komt u dan in de mooie Sutley Valley, met ontelbare tempeltjes en tempels langs de route.

 

Dag 9 - Shimla- Haridwar

Vandaag reist u naar Haridwar, een lange reisdag. 60 km voor Haridwar kunt u in Dehradun een bezoekje brengen aan het enorme Forest Research Institute, één van de beste instellingen op het gebied van bosbouw. Het FRI huisvest ook een prachtig museum. Als de tijd het toelaat kunt u vervolgens ook nog het mausoleum van Ram Rai Darbar en de Tapkeshwar tempel bezoeken. Overnachting in Haridwar.

 

Dag 10 - Haridwar - Rishikesh - Haridwar

Opties voor deze dag

Haridwar is één van de heiligste steden van India, hier verlaat de Ganges de bergen en stroomt de vlakte in. Pelgrims uit de hele wereld bezoeken deze heilige stad om op de trappen van de oever (Ghats) in de rivier te baden.  Rond 6 uur in de ochtend kunt u evt. de ochtend-aarti aan de Har Ki Pauri Ghat bijwonen. Na het ontbijt een stadstour in Haridwar, u bezoekt onder andere de Mansa Devi Temple (per kabelbaan). Aan het eind van de ochtend rijdt u naar Rishikesh, de hoofdstad van de Yoga. Dit plaatsje ligt in een mooie heuvelachtige vallei met veel Ashrams. Een plek bij uitstek voor meditatie! Bekijk de Bharat Mandir, de Lakshman Temple en ga ook zeker even kijken bij de Triveni Ghat. 

Vanaf Rishikesh rijdt u weer terug naar Haridwar, zorg dat u op tijd bent voor de Aarti. Deze indrukwekkende ceremonie voor moeder Ganga (de rivier) vindt iedere avond plaats rond 18.30. Priesters, drijvende bloemen met kaarslicht, wierook en brandende fakkels zorgen voor een mystieke sfeer. Omdat Haridwar een heilige stad is zijn alcohol en niet vegetarisch eten hier verboden.


Kijk bij de opties voor evt een extra dag in Rishikesh, op safari in het Corbett National Park of genieten van spa en wellness in het Ananda Spa Resort.

 

Dag 11 - Haridwar - Delhi

Opties voor deze dag

Na een vroeg ontbijt transfer naar het treinstation van Haridwar voor de dagtrein terug naar Delhi. Bij aankomst in Delhi wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. In de middag kunt u Delhi verder verkennen samen met uw chauffeur, die vandaag nog ter beschikking staat met zijn auto; of u gaat aan het einde van de middag zelf op ontdekking, bijvoorbeeld in de kleurrijke bazaar-wijk Chandni Chowk.

 

Dag 12 - Delhi - Europa

Laatste dag in Delhi, als u geen extra dag heeft geboekt. Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het internationale vliegveld voor retourvlucht Europa. De hotelkamer is evt. beschikbaar tot 18.00 uur.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098