Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis India: van Delhi naar Mumbai

Rondreis India: van Delhi naar Mumbai

25 dagen v.a. € 1.375,-  

Madhya Pradesh in Centraal India heeft heel veel te bieden op gebied van natuur en cultuur, toch komen er geen grote drommen toeristen …  Gedurende deze individuele rondreis door Noord-India bezoekt u maar liefst 12 World Heritage Sites, maar ook het dagelijkse leven in de steden en dorpen is zeer interessant om te zien en ontdekken.

 

Route: Delhi - Agra - Gwalior - Orchha - Khajuraho - Bhandavgarh - Jabalpur - Pachmarhi - Bhopal - Indore - Aurangabad - Mumbai

 

Dag 1 - Europa - Delhi

Internationale vlucht van Europa naar Delhi, vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Delhi

Opties voor deze dag

Om een beetje te wennen aan het zo andere India, vandaag een korte of langere stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, Qutab Minar, India Gate, Ba'hai ofwel de Lotus Temple, etc. etc.. Dit alles echter in overleg met u!

 

Dag 3 - Delhi - Agra

Opties voor deze dag

Begin van uw rondreis, na het ontbijt vertrek naar Agra, evt. ook even rondkijken in Mathura, de geboorteplaats van Lord Krishna. Aankomst in Agra begin van de middag. Na inchecken hotel citytour met aan het eind van de middag bezoek aan de Taj Mahal bij zonsondergang. Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten voor publiek.

 

Dag 4 - Agra

Het is ook mogelijk om de Taj te bezoeken bij zonsopgang, voor het ontbijt (op vrijdag gesloten). Na het ontbijt bezoek aan de andere bezienswaardigheden in Agra, o.a. het Rode Fort (met zijn vele gebouwen een kleine stad is in de grote stad), Jama Mashid, Akbar’s Mausoleum, Baby Taj, Mehtab Bagh. Op basis van uw interesses kunt u ook een weeshuis van Mother Theresa bezoeken of een heritage walk maken in Kachhpura aan de andere kant van de Yamuna rivier. 

 

Dag 5 - Agra - Gwalior - Sonagir - Orchha

Behoorlijk op tijd vertrekken naar Orchha, met onderweg o.a. bezoek aan het indrukwekkende fort van Gwalior en het schitterende Jaïn tempelcomplex bij Sonagir. Is er nog tijd over, dan ook eventueel een stop bij het fort van Datia.

 

Dag 6 - Orchha

Opties voor deze dag

Orchha is een aangenaam kalme stad, gelegen op een eiland in de Betwa rivier. De gehele dag ter beschikking om met uw chauffeur de diverse middeleeuwse bouwwerken te verkennen en/of op eigen gelegenheid door deze schilderachtige stad te wandelen.

 

Dag 7 - Orchha - Jhansi - Khajuraho

Na een korte rondrit door Jhansi en een stop bij Barwa Nagar, een nog rustig dorpje met mooie tempel en het "Palace on the hill", door het overwegend glooiïend landschap, met veel akkerbouw, naar Khajuraho, de stad met waarschijnlijk de meest bekende tempels van India. Aankomst in de loop van de middag.

 

Dag 8 - Khajuraho

Opties voor deze dag

's Morgens bezichtiging van de beroemde Chandela dynasty tempels: gebouwd in de 10e en 11e eeuw en bekend om de honderden erotische voorstellingen uit de Kama Sutra. Na de middag kunt u nog naar de Ranegh Falls rijden, vooral na de monsoon (v.a. half september derhalve) is dit een mooi stuk natuur, of u huurt een fiets …

 

Dag 9 - Khajuraho - Bandhavgarh

Een lange rit vandaag, met veel slechte weg. Het eerste deel voert gedeeltelijk door het Panna Wildlife Sanctuary en bijna over de diamant mijnen van Panna. Door het groene landschap naar Bandhavgarh in het hart van het Vindhyanchal gebergte; de vele steile bergwanden en rotsachtige bergen maken het een ideaal terrein voor de tijgers.

 

Dag 10 - Bandhavgarh

Opties voor deze dag

In de vroege ochtend, voor het ontbijt, jeepsafari door het Nationale Park, op zoek naar de tijger. Overdag mogelijkheid voor een wandeling door de natuur of het dorp en rond 4 uur een 2e jeepsafari door het park. 

 

Dag 11 - Bandhavgarh - Jabalpur

Na het ontbijt begint een interessante rit, door het binnenland van MP naar Jabalpur.  Onderweg bij Shahpura ligt het Fossil National Park, een gebied van 0,27 km2 met botanische fossielen.

 

Dag 12 - Jabalpur

Een rustige dag: stadstoer in Jabalpur (Madan Mahal Fort, Mala Devi Mandir, Pisan Hari Jain Temples, Tilwara Ghat etc.)  en vervolgens naar de Marble Rocks en Dhuandhar Falls  in de heilige Narmada rivier.

 

Dag 13 - Jabalpur - Pachmarhi

Vrij lange rit vandaag (ca. 8 uur), via Narsimhapur naar het oude Britse hill station Pachmarhi. Dit stadje ligt op 1067 m. hoogte en volgens het Madhya Pradesh toeristenbureau is dit het mooiste groene juweel van de deelstaat: bergen met vele kleuren groen en overal hoor je het zachte ruisen van stromende beken en riviertjes. Pachmarhi is ook een archeologische schatkamer, met een verbazingwekkende rijkdom aan rotstekeningen in de Mahadeo Hills.

 

Dag 14 - Pachmarhi - Bhopal

Onderweg naar de hoofdstad van Madhya Pradesh een bezoek aan de mooie Rock Shelters van Bhimbetka (UNESCO WHC) en de befaamde Shiva Temple van Bhojpur.

 

Dag 15 - Bhopal

Opties voor deze dag

Bhopal heeft een slechte naam door de ramp in de Union Carbide fabriek (1981), maar het is ook een hele mooie stad. Een dag is eigenlijk niet genoeg om alles te kunnen zien en ontdekken, de talrijke monumenten, prachtige tempels, de ommuurde oude stad, moskee, de Bharat Bhawan, de grote Upper and Lower Lakes etc. etc.

 

Dag 16 - Bhopal - Udaygiri - Sanchi - Bhopal

Een dag naar de highlights ten noord-oosten van Bhopal: Udayapur, Gyaraspur, Udaygiri caves, Vidisha en het UNESCO WHC Sanchi. Hoewel beslist de moeite waard, komen hier niet veel westerse toeristen, met name de Udaygiri caves werd voor ons speciaal geopend!

 

Dag 17 - Bhopal -Ujjain - Indore

Ujjain is voor de Hindoes een van de 7 heilige steden in India, 1x in de 12 jaar wordt hier de Kumbh Mela gehouden die ca. 3 miljoen bezoekers trekt. Er is echter een constante stroom van pelgrims die willen baden in het heilige water van de Shipra rivier en bidden in een van de tempels. Na bezoek aan Ujjain nog 55 km verder naar Indore.

 

Dag 18 - Indore - Mandu - Maheshwar

Voor de middag bezoek aan o.a. de Rajwada (Old Palace) en Kanch Mandir, de mooie Jain tempel. Na de lunch rit door landelijk gebied, veel nomaden uit Rajasthan trekken hier naar toe met hun kuddes kamelen. In Mandu een uitgebreid bezoek aan het Mandu Fort, beslist de moeite waard! Maheshwar is dan nog ca. 1½ uur rijden.

 

Dag 19 - Maheshwar

Een rustige dag in een nog heel rustig stadje, maar de dag begint wel vroegt: rond half 6 in de ochtend naar de ghat aan de Narmada rivier voor het puja ritueel: indrukwekkend!  Ook overdag is er van alles te zien aan de diverse ghats, bezoek de diverse tempels, het fort en eventueel de archeologische site van Navdatoli aan de overkant van de Narmada.

 

Dag 20 - Maheshwar - Chalisgaon - Aurangabad

Het eerste deel per auto, eventueel nog een stop bij Omkareshwar, een heilig eiland in de Narmada, in de vorm van het "Om" symbool.   In Kandwa stapt u rond 1 uur 's middags op de trein naar Chalisgaon in Maharashtra. Hier wacht een auto u op voor de transfer naar het hotel in Aurangabad (ca. 2½ uur).

 

Dag 21 - Aurangabad

Opties voor deze dag

Aurangabad is een uitgestrekte stad met ca. 900.000 inwoners, zonder de hectiek zoals in vele andere Indiase steden. Tijdens de stadstoer ziet u talrijke bezienswaardigheden, o.a. de Aurangabad caves, naast de Bibi ka Maqbara, de Chowk (markt) in de oude stad en de Jama Mashid.

 

Dag 22 - Aurangad - Ajanta - Aurangabad

Vandaag excursie naar de Ajanta caves, een UNESCO WHC, voldoende tijd dus om deze grotten en de schilderingen te bewonderen.

 

Dag 23 - Aurangabad - Ellora - Aurangabad

Voor de middag eerst naar Daulatabad met het Deogiri Fort, want de de beroemde Ellora Cave Temples zijn na de middag het mooist, ze liggen allemaal naar het westen. In totaal zijn er 34 grotten: 12 Boeddistische, 17 Hindoe en 5 Jain.

 

Dag 24 - Aurangabad - Mumbai

Opties voor deze dag

(Vroeg) in de ochtend transfer vliegveld voor vlucht naar Mumbai, bij aankomst in Mumbai transfer en stadstour met bezoek aan o.a. de Tower of Silence, Victoria Station, de mooie Haji Ali’s Mosque, het Prince of Wales Museum, met de boot naar de Elephanta Caves ...   Teveel om in één dag te doen, u zult dus keuzes moeten maken!

 

Dag 25 - Mumbai - Europa

Transfer vliegveld voor de retourvlucht naar Europa.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098