Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis Kleurrijk Rajasthan

Rondreis Kleurrijk Rajasthan

21 dagen v.a. € 1.095,-  

Rajasthan is zó groot, zó kleurrijk, zó afwisselend ...Tijdens deze rondreis maakt u uitgebreid kennis met deze uitgestrekte woestijn provincie en zijn opmerkelijke bevolking: heritage hotels, oude architectuur, haveli's, woestijnlandschappen, felgekleurde sari's en tulbanden, forten, paleizen, kleurrijke bazaars, chaotische steden en authentieke dorpjes op het platteland. 

Uiteraard kunnen we deze voorbeeldreis door Rajasthan helemaal aanpassen, totdat het een reis is die precies past bij uw wensen en verwachtingen.

 

Route: New Delhi - Mandawa - Deshnok - Bikaner - Kolayat - Jaisalmer - Kuhri - Jodhpur - Bhenswara - Udaipur - Chittaurgarh - Bijaipur - Bundi - Pushkar - Jaipur - Agra - New Delhi

 

Dag 1 - Europa - Delhi

Internationale vlucht van Europa naar Delhi,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Delhi

Opties voor deze dag

Vandaag de eerste kennismaking met het hectische, maar ook zo fascinerende India en Delhi. Toeterende tuk-tuks, een theestalletje, een heilige koe die het verkeer ophoudt, een kapper op straat. Welkom in India! Om een beetje te wennen vandaag een korte of langere stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, Qutab Minar, India Gate, Ba'hai ofwel de Lotus Temple. Dit alles echter in overleg met u! Uw hotel is gelegen in de levendige wijk Karol Bagh, u kunt vanaf het hotel zo de drukke winkelstraat inlopen en bijv. een kopje koffie gaan drinken bij Caffé Coffee Day (de Indiase variant op Starbucks).

 

Dag 3 - Delhi - Mandawa

Het begin van de tour, na het ontbijt vertrekt u per auto naar Mandawa in de Shekhawati regio. In de namiddag een wandeling in het centrum van Mandawa. Deze kleine stad lag op de zijderoute en kooplieden die rijk waren geworden door de handel hebben er prachtige koopmanshuizen (haveli's) gebouwd. 

 

Dag 4 - Mandawa - Deshnok - Bikaner

Na het ontbijt rijdt u verder naar Bikaner; voor aankomst in deze oude handelsstad naar de Karni Mata Temple (rattentempel) van Deshnok: achter de zilveren toegangspoort lopen de honderden (heilige) ratten rond, die worden vereerd als toekomstige reïncarnaties van sadhu's.

 

Dag 5 - Bikaner

Uitgebreide stadstour met o.a. bezoek aan het Junagarh Fort en het interessante museum ernaast, dan evt. naar de Camel Breeding Farm. Na de middag gelegenheid om op eigen gelegenheid door de bazaar en oude stad te wandelen, de 14e eeuws Jaïn tempels en het Lalgarh Palace te bezoeken.

 

Dag 6 - Bikaner - Kolayat - Jaisalmer

Op tijd vertrek voor de rit door de Thar-woestijn; deze lijkt kaal en leeg, maar overal zijn tekenenen van leven. Vanuit de auto ziet u waarschijnlijk herten, antilopen, adelaar, gieren of kuddes kamelen. Onderweg evt. een omweg naar het Gajner Palace, aan de oever van het Gajner Meer. Kolayat is een leuk pelgrimsplaatsje aan een groot meer waar geen westerse toeristen komen; langs de weg er naar toe grote steenbakkerijen, ook leuk om even te bekijken.

 

Dag 7 - Jaisalmer

Opties voor deze dag

Jaisalmer, de gouden stad! Stadstour met bezoek aan o.a. de Gadi Sagar Tank, Patwah-ki-Haveli en een korte rit naar Bada Bagh, een mooie oase in dit woestijngebied. Boven de tuinen liggen de koninklijke cenotaphs met fijn beeldhouwwerk. Eventueel rijdt u nog 2 km verder naar een hele mooie gebeeldhouwde Jain tempel, die sinds 1970 gerestaureerd wordt door vaklui uit Agra. 's Middags bezoek aan het Jaisalmer Fort, waarschijnlijk het meest levendige fort van India met alle bewoners, winkeltjes en bedrijvigheid; rondwandelen door de oude binnenstad.

 

Dag 8 - Jaisalmer - Khuri - Jaisalmer

Opties voor deze dag

Voor de middag gelegenheid om zelf rond te wandelen door de smalle keien-straatjes van de oude stad Jaisalmer met zijn prachtige haveli's en talrijke textielwinkeltjes. Rond half 3 's middags pas de korte rit naar het dorpje Kuhri, voor een kameelsafari in de woestijn, rond 6 uur wacht u dan, samen met de kameel en de gids, op de zonsondergang in de woestijn.

 

Dag 9 - Jaisalmer - Jodhpur

Na het ontbijt vertrek naar Jodhpur, de blauwe stad in het zuiden van de Thar-woestijn. Onderweg even stoppen in het dorpje Khichan voor de mooie haveli's en het meer met de duizenden migratie-vogels (niet na een droge monsoon).  Tegen de avond is het leuk om door de wirwar van de oude stad te wandelen, langs de ontelbare winkeltjes en stalletjes op straat.

 

Dag 10 - Jodhpur

Stadstour met o.a. het 15e eeuws Meherangarh Fort op een 125 m hoge heuvel, de wit marmeren Jaswant Thada, een drankje drinken op het terras van het Umaid Bhavan Palace (in gebruik als super-deluxe-hotel) en genieten van het uitzicht. Ook een aanrader is Mandore, met de praalgraven, de galerij met de "Heroes" en schitterende tuinen.

 

Dag 11 - Jodhpur - Bhenswara

Na het ontbijt naar het landelijke Bhenswara, met onderweg een stop bij de Bishnoi’s dorpjes, bekend om hun liefde en zorg voor de natuur. Begin van de middag aankomst in Ravla en relaxen bij het zwembad, tegen de avond een jungle- of wild-safari. Geniet van de natuur, de wilde dieren (wolven, hyena's, luipaarden) en een schitterende zonsondergang.

 

Dag 12 - Bhenswara - Ranakpur - Udaipur

Voor het ontbijt evt. een dorp-safari rond Bhenswara, per kameel, paard of jeep rondkijken bij de tribals rondom, zien hoe de bevolking hier woont, werkt en leeft. Na het ontbijt via de kleinere wegen, door een heuvelachtig gebied, naar Udaipur, de stad uit "1000-en-1-nacht" of het "Venetië in het Oosten". Onderweg ook bezoek aan de tempels van Ranakpur, een van de grootste en belangrijkste Jaïn heiligdommen in India.

 

Dag 13 - Udaipur

Vandaag de gehele dag ter besteding in Udaipur, één van de meest romantische steden van India. Gesticht in 1567 A.D. Door Maharadja Udai Singh is deze stad nu nog een traditionele Rajput stad. Tijdens de stadstour bezoekt u o.a. de Jagdish Tempel, het Winterpaleis en het prachtige City Palace met museum aan de rand van het Pichola Meer; ook is een korte rit mogelijk naar het tempelcomplex van Eklingji. Tegen 6 uur 's avonds komen hier veel gelovigen samen voor de aarti, wat echt de moeite waard is om mee te maken.

 

Dag 14 - Udaipur - Chittaurgarh - Bijaipur

Vandaag weer via de kleine weg, door allerlei kleine verschillende dorpjes, naar Chittorgarh, één van de oudste steden van Rajasthan en eens de hoofdstad van een machtig koninkrijk. Het fort staat bovenop een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Het gehele fort is maar liefst 5 km lang en 600 meter breed. Er bevinden zich diverse interessante tempels en paleizen, waaronder de "Tower of Victory", opgericht om de overwinning van 1440 te vieren. Vanaf Chittorgah is het een ongeveer een uur rijden naar Bijaipur, een authentiek en rustig dorpje. Bijaipur Castle is een paleis uit de zestiende eeuw en sinds 1991 ook in gebruik als hotel.  De familie woont zelf ook nog in het kasteel.

 

Dag 15 - Bijaipur - Bundi

In de ochtend vertrek naar Bundi, een rit van ongeveer 4 uur. U rijdt door een heuvelachtig gebied waar nog nomadische stammen leven en waar relatief weinig westerse toeristen komen. Waarschijnlijk ziet u vanuit de auto ook de opiumvelden, het verbouwen ervan is aan stricte regels verbonden. Leuk om even te stoppen, zeker als de mannen en vrouwen op het land aan het werk zijn. Bundi is een pittoresk klein stadje met een middeleeuwse sfeer, gelegen in een nauw dal en omringd door een muur. In de middag een stadstour met o.a. bezoek aan het Garh Palace, het fort en de indrukwekkende Rani-Ki-Baori, een 46 meter diepe waterput. Uw hotel bevindt zich op loopafstand van het oude centrum, loop 's avonds zeker even over de bazaar. 

 

Dag 16 - Bundi - Pushkar

De eerste 50 km over de highway, maar dan weer over de "kleine weg", onderweg een stop in Sarwar, eens het centrum van de Jaïn gelovigen; bekijk de grote tempel, de "main" tempel, waarin een Digambar, Shwetambar en Hindu tempel zijn ondergebracht; dan door naar het serene stadje aan het Pushkar meer; in de jaren 60 een heel geliefd oord onder de hippie’s. Geniet van een schitterende zonsondergang boven het meer.

 

Dag 17 - Pushkar - Ajmer - Jaipur

Maak in de vroege ochtend de wandeling naar de Savitri Temple op de heuveltop .. . voor het mooie uitzicht. Na het ontbijt Pushkar verder verkennen; in Ajmer (14 km van Pushkar) bezoek aan de Dargah: voor moslim pelgrims een van de belangrijkste plaatsen in India; ook het Taragarh Fort, of wel het Star Fort, is een bezoek waard. Hierna door naar de "roze stad" Jaipur, hoofdstad van Rajasthan. In de oude stad vindt men diverse bazaars waaronder Bapu Bazaar, Jauhari Bazaar en Tripolia Bazaar, ieder met hun eigen charme.

 

Dag 18 - Jaipur

Opties voor deze dag

In de ochtend bezoek aan het Amber Fort. Per jeep wordt u naar het schitterende, maar hooggelegen paleis gebracht. Veel mensen gaan per olifant naar boven, maar wij willen dergelijke olifantenritjes ontmoedigen. We brengen u wel graag naar een centrum in Jaipur, waar de olifanten met respect worden behandeld en waar u ze evt. een beetje mee kunt verzorgen.
Vervolgens een stadstour met o.a. Birla Tempel, het City Palace complex, observatorium Jantar Mantar en het windpaleis Hawa Mahal. Ga ook zeker even kijken bij de Galta Temple, die vanwege de vele aapjes ook wel bekend staat als de Monkey Temple. In de avond eventueel naar de beroemde Raj Mandir bioscoop om een Bollywood film te kijken. Een unieke belevenis!

 

Dag 19 - Jaipur - Agra

Opties voor deze dag

Rit naar Agra met onderweg bezoek aan de Chand Baori in het gehucht Abhaneri en, 120 km verder, de spookstad Fatehpur Sikri.Nadat u deze spookstad bezocht heeft is het nog maar een korte rit naar Agra. Agra is misschien wel de vuilste stad van India met één van de mooiste bouwwerken ter wereld: de Taj Mahal. De Taj Mahal is gebouwd door keizer Shah Jahan als een mausoleum voor zijn innig geliefde vrouw Mumtaz. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de Taj Mahal bezoeken bij zonsondergang of bij zonsopgang (Taj Mahal is op vrijdag gesloten).

 

Dag 20 - Agra - Delhi

Opties voor deze dag

Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de Taj Mahal ook bewonderen bij zonsopgang. Na het (late) ontbijt bezoekt u ook de andere bezienswaardigheden van Agra, zoals het Rode Fort (met zijn vele gebouwen een kleine stad in een grote stad), Jama Mashid, Akbar’s Mausoleum, Itimad-ud-Daulah (Baby Taj). Dit alles in overeenstemming met uw wensen! In de middag rijdt u terug naar Delhi, onderweg kunt u stoppen bij Mathura, de geboorteplaats van Krishna.

 

Dag 21 - Delhi - Europa

Laatste dag in Delhi, als u geen extra dag heeft geboekt. Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het internationale vliegveld voor retourvlucht Europa. De hotelkamer is evt. beschikbaar tot 18.00 uur.

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098