Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

Nepal -> Rondreis Nepal en India: In het voetspoor van Lord Boeddha

Rondreis Nepal en India: In het voetspoor van Lord Boeddha

22 dagen v.a. € 1.595,-  

Deze reis brengt u naar de belangrijkste plaatsen in het leven van Lord Boeddha. Omdat Lumbini, zijn geboorteplaats, in Nepal ligt, vliegt u eerst naar Kathmandu om dan, via Chitwan National Park, naar Lumbini te rijden. Tot en met Varanasi staat alles in het teken van Boeddha.

 

Uiteraard kunnen wij deze reis naar Nepal en India geheel voor u aanpassen, zodat exact de reis onstaat zoals u het wenst.

 

Route: Delhi - Kathmandu - Patan - Bhaktapur - Chitwan National Park - Lumbini - Kapilvastu - Shravasti - Kushinagar - Vaishali - Patna - Bodhgaya - Varanasi - Agra - Mathura

 

Dag 1 - Europa - Delhi

Internationale vlucht van Europa naar Delhi,  vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij aankomst in Delhi transfer naar hotel.

 

Dag 2 - Delhi

Opties voor deze dag

Om een beetje te wennen aan het zo andere India, vandaag een korte of langere stadstour door Old en New Delhi; o.a. naar de Birla Mandir, Jama Mashid (grootste moskee van India), Red Fort, Raj Ghat (crematieplaats van Mahatma Gandhi), Gandhi Museum, Humayun Tomb, Qutab Minar, India Gate, Ba'hai ofwel de Lotus Temple, etc. etc.. Dit alles echter in overleg met u!

 

Dag 3 - Delhi - Kathmandu

Op tijd transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Kathmandu, meestal rond het middaguur. Bij aankomst in Kathmandu transfer naar het hotel, waarna u zelf op eigen gelegenheid de oude stad een beetje kunt verkennen.

 

Dag 4 - Kathmandu

Opties voor deze dag

Stadstour met bezoek aan de talrijke religieuze en culturele bezienswaardigheden van de stad en in de UNESCO World Heritage Site Kathmandu-Valley (Dakshin Kali/Chovar en Kirtipur).

 

Dag 5 - Kathmandu - Patan - Bhaktapur - Kathmandu

Naast de koningsstad Kathmandu, zijn er in Nepal nog 2 "koningssteden": Patan en Bhaktapur. Ook deze 2 laatsten hebben een Durbar Square met prachtige boeddhistische tempels en stupa's, net zo indrukwekkend als die van Kathmandu. Zoekt u een boeddhabeeld(je), dan is Patan dé plek en staat bekend om de goede handwerkslieden op dit gebied. Bhaktapur is een pottenbakkersdorp: loop aan het einde van Durbar Square verder door naar het zuiden en dan staat u midden tussen de pottenbakkers.

 

Dag 6 - Kathmandu - Chitwan National Park

Vandaag reist u per privé auto naar het Chitwan National Park, gelegen in het centrale laagland van Nepal, de Terai. In dit park met tropische wouden, gras- en rivierlandschappen, leven onder andere olifanten, beren, luipaarden, reeën, apen, neushoorns, krokodillen en slangen. Met heel veel geluk kunt u misschien ook de Bengaalse tijger tegenkomen. In de middag beginnen de jungle activiteiten (inbegrepen). 

 

Dag 7 - Chitwan National Park

Opties voor deze dag

Na een vroege wake-up call (05.30) gaat u verder met de jungle activiteiten onder begeleiding van een gids: u maakt o.a. een jeep waar u op zoek gaat naar neushoorns en ander wild, u maakt een kano tocht op de rivier op zoek naar krokodillen en een wandeling in de jungle. De middag is ter vrije besteding, het is leuk om al fietsend de diverse Tharu dorpjes te bezoeken. De Tharu bevolking heeft een heel eigen cultuur.

 

Dag 8 - Chitwan National Park - Lumbini

Opties voor deze dag

Voor het (late) ontbijt is er nog gelegenheid voor een jungle activiteit, rond half 11 vertrek voor de rit (per auto) naar het geboortedorp van Lord Bhudda: Lumbini. In 1997 werd het een UNESCO World Heritage Site.

 

Dag 9 - Lumbini - Kapilvastu -Shravasti

Voor de middag bezoek aan de Sacred Garden van Lumbini met o.a. de Mayadevi tempel, waar Lord Buddha geboren is. Onderweg naar Shravasti, een stop in Kapilvastu, waar Buddha een deel van zijn jeugd doorbracht.

 

Dag 10 - Shravasti

Vandaag gelegenheid om rustig Shravasti te zien, de plaats waar Boeddha graag was tijdens het regenseizoen. Bezoek de Jetavana Grove met de fundering van Boeddha's hut, en de grote opgravingen van Saheth, o.a. De oorspronkelijke locatie van het vredelievende Jetavana klooster, en Maheth, de vroegere Shravasti stad.

 

Dag 11 - Shravasti - Kushinagar

Op tijd vertrek, de rit van vandaag is ca. 235 km., ongeveer 7 uur rijden. Kushinagar is een van de meest bezochte Boeddha plaatsen in India, hier kreeg Lord Boeddha nirvana en is hij gecremeerd. Naast de Ramabhar Stupa en Nirvana Temple, die bij vroege opgravingen zijn ontdekt, zijn er veel tempels die door andere landen zijn gebouwd, zoals de Japanse Watt Thai en de Chinese Boeddha tempels.

 

Dag 12 - Kushinagar - Vaishali - Patna

Vanaf ca. 5 uur 's ochtends beginnen in de meeste tempels de diverse rituelen en puja's, waarbij in het algemeen ook niet-boeddhisten welkom zijn. Rond de middag vertrek naar Patna, via Vaishali, het stadje waar Boeddha zijn nirvana aankondigde en waar hij, na zijn nirvana, 5 jaar gewoond heeft.

 

Dag 13 - Patna

Opties voor deze dag

Patna, het oude Pataliputra, ligt aan de oever van de rivier de Ganges. Lord Boeddha kwam hier toen hij deze machtige rivier over moest steken. Patna is de hoofdstad van Bihar en een geliefde bestemming voor de boeddhistische pelgrims, voor de ligging temidden van al de omliggende boeddhistische pelgrimsplaatsen. Nog steeds heeft Patna veel te bieden aan de liefhebbers van oude kunst, cultuur en religie.

 

Dag 14 - Patna - Nalanda - Rajgir - Bodhgaya

Onderweg naar Bodhgaya een stop in Nalanda, waar Boeddha vaak was. De boeddhistische universiteit hier was ooit de meest prestigieuze in Azië. De ruïnes geven een goede indruk van het serene en geordende leven hier. De volgende stop is in Rajgir, belangrijk voor zowel de Boeddhisten als voor Jains. De twee in rotsen uitgehakte grotten waren de favoriete meditatie plekken van Boeddha en op de heuvel hield hij twee van zijn meest beroemde preken. Aankomst in Bodhgaya waarschijnlijk tegen de avond.

 

Dag 15 - Bodhgaya

Lord Buddha kwam in Both Gaya aan het einde van zijn zoektocht naar de meest serene plek om zijn meditatie te doen die hem hebben geleid tot de verlichting. Vandaag ziet u de getuigen hiervan, zoals de prachtige Mahabodhi tempel en de Maha Bodhi boom ernaast, waaronder Gautama de verlichting bereikte en "Boeddha" werd. Vajrasana is het stenen platform, waar Lord Boeddha in meditatie zat, terwijl hij verlichting bereikt.

 

Dag 16 - Bodhgaya - Varanasi

De route van vandaag gaat voor een deel over de "Grand Trunk Road", een van de oudste en langste wegen in India, ruim 2500 km lang, van Sonargaon in Bangla Desh naar Peshawar in Pakistan. Voorbij de brug bij Dehri, over de rivier Son (3061 m lang), ligt Sasaram. Deze (moslim) stad is een bezoekje waard, vooral Sher Shah Suri's Tomb, genomineerd voor UNESCO World Heritage Site.

 

Dag 17 - Varanasi

Varanasi, de heilige stad aan de Ganges. Stadstour met bezoek aan o.a. Ram Nagar Palace Museum, Bharat Mata Temple, Birla Vishvanata Temple, Tulsi Manas Temple, Durga (Kali) Temple enz. enz. Dagelijks wordt om 6 uur 's avonds de indrukwekkende aarti gehouden op de oever van de Ganges, zorg dat u er op tijd bent!

 

Dag 18 - Varanasi - Sarnath - Varanasi

Opties voor deze dag

In de vroege ochtend wordt u opgehaald voor een boottocht op de Ganges: zonsopgang boven de rivier en de rituele bedrijvigheid langs de rivier; aansluitend korte wandeling door het oude centrum, o.a. naar de gouden tempel en de crematieplaatsen aan de Ganges. Na deze wandeling met de auto naar Sarnath, het dorp waar Boeddha zijn eerste toespraak hield. Alle boeddhistische landen hebben hier ook hun eigen stupa en/of tempel.

 

Dag 19 - Varanasi - Agra

Vandaag misschien uitslapen en dan op eigen gelegenheid de stad verder verkennen, er is zoveel te zien: de oude stad, de ghats, markten, musea, pelgrims, sadu's .. In de avond transfer naar het station voor de nachttrein naar Agra.

 

Dag 20 - Agra

Opties voor deze dag

Na aankomst op station transfer naar het hotel. Tijdens de stadstour bezoek aan de prachtige bezienswaardigheden van deze (eigenlijk vieze) stad, o.a. Het fort (dat met zijn vele gebouwen een kleine stad is in de grote stad), de Jama Mashid, de Baby Taj enz. 's Morgens vroeg of aan het eind van de middag zijn de beste tijden om de Taj Mahal te zien: bij zonsop- en bij zonsondergang (gesloten op vrijdag).

 

Dag 21 - Agra - Mathura - Delhi

Opties voor deze dag

Na het ontbijt vertrek naar Delhi, met eerst een stop in Sikendra bij Akbar's Mausoleum en dan in Mathura, een belangrijk pelgrimsoord voor de Hindus en tot de 11e eeuw ook voor Boeddhisten. Mathura is de geboorteplaats van Lord Krishna; er staan geen grote majestueuze tempels, maar de mensen zijn écht. Dan naar Vrindavan aan de Yamuna rivier, 15 Km verder, met o.a. De mooie Shahji Temple. Hierna is het nog ca. 3 uurtjes rijden naar Delhi.

 

Dag 22 - Delhi - Europa

Op tijd, afhankelijk van gekozen vlucht, transfer naar het internationale vliegveld voor retourvlucht Europa. De hotelkamer is evt. beschikbaar tot 18.00 uur

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098