Home page  |  Wie zijn wij  |  Contact  |  Reviews      facebook google plus

sgr     vvkr

lies@betje.nl      +31 (0)411 625070 / 625077

 

Informatie over...

Verantwoord toerisme

Reisverzekering

Vliegtickets

Thema's

Natuur en Wild

Specifieke belangstelling

Actief & avontuurlijk

Met kinderen

India -> Rondreis Zuid India: tempels, natuur en strand

Rondreis Zuid India: tempels, natuur en strand

24 dagen v.a. € 1.150,-  

Tijdens deze reis van 24 dagen krijgt u een uitstekend beeld van de drie meest zuidelijke deelstaten van India. Zuid India is minder bekend, maar heeft ontzettend veel te bieden: eindeloos lange zandstranden, veel levendige tempelsteden zoals o.a. Thanjavur, Chidambaram en Madurai, weelderige groene theeplantages, natuurparken met wilde olifanten, krokodillen, tijgers, de beroemde backwaters, maar bovenal een heel vriendelijke en gastvrije lokale bevolking. 
Uiteraard kunnen we deze voorbeeldreis helemaal aanpassen, totdat het een reis is die precies past bij uw wensen en verwachtingen.

 

Route: Chennai - Mamallapuram - Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur - Trichy - Madurai - Munnar - Periyar Thekkady - Thrikunnapuzha - Kumarakom - Kochi - Mettupalayam - Ooty - Mysore - Bangalore

 

Dag 1 - Europa - Bangalore

Internationale vlucht van Europa naar Bangalore )of rechtstreeks naar Chennai'. Vluchtschema afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij. Bij een overnachting in Bangalore transfer naar hotel. 

 

Dag 2 - Bangalore - Chennai

Transfer vliegveld voor vlucht naar Chennai, bij aankomst transfer hotel. Na inchecken een stadstour door Chennai, de 4e grootste stad van India en hoofdstad van Tamil Nadu. De geschiedenis van Chennai gaat terug tot het begin van onze jaartelling, toen het oude tempelkwartier, Myiapore, een belangrijke haven was aan de Coromandel Coast.

 

Dag 3 - Chennai - Kanchipuram - Mamallapuram

Vandaag eerst naar de tempelstad Kanchipuram, om enkele van de 125 (!) tempels te zien, vandaar naar Mamallapuram, met onderweg een stop in Tirukkalikundram, het bij Hindoes populaire pelgrimsoord. Mamallapuram is het stadje met de beroemde strandtempels, waar u zich kunt laten informeren over het beeldhouwen bij een van de honderden steenhouwerijen. Na dit alles: relax op het strand aan de Coromandel Coast!

 

Dag 4 - Mamallapuram

Opties voor deze dag

Hele dag om het stadje te verkennen: o.a. 14 rotstempels, 9 monolitische rathas (tempel in de vorm van een tempel-rijtuig), 3 stenen tempels en 4 in reliëf gegraveerde rots-panelen. Maak een wandeling over het strand of door het oudecentrum...

 

Dag 5 - Mamallapuram - Vedantangal - Pondicherry

Het Vedantangal Lake Bird Sanctuary is ± 25 km van Mamallapuram en het mooist in de vroege ochtend. Pondicherry was tot 1-11-1954 een Franse kolonie, wat nog heel duidelijk te zien is: Franse straatnamen, bistro's, Franstalige bewoners, etc. Na aankomst in Pondicherry een citytour, inclusief Auroville.

 

Dag 6 - Pondicherry - Chidambaram - Kumbakonam - Thanjavur

De route van vandaag gaat langs talrijke tempels: Chidambaram (belangrijke Hindoe pelgrimsplaats), Gangaikondacholapuram (mooi, open tempelcomplex) en Dharasuram (heel mooie tempel, sommige delen zijn gebruikt voor de Brihadisvara Temple in Tanjore). Hoeft u ze niet allemaal te zien, dan maakt u een keuze, evt. samen met de chauffeur. De schitterende Brihadisvara Temple in Tanjore moet u echter wel gaan zien!

 

Dag 7 - Thanjavur - Trichy - Thanjavur

Opties voor deze dag

De meeste tempels in Thanjavur (totaal 93) zijn van een duidelijke Chola architectuur. Daarnaast heeft de stad als specialiteit de koperen platen met zilver en bronzen reliëfs (repoussé). De rit naar Tiruchchirappalli (ofwel Trichy) is maar 60 km. Het beste bezoekt u eerst het Srirangam tempelcomplex om daarna Rock Fort te "beklimmen": 437 uit de rots gehouwen treden en prachtig uitzicht over de stad en Srirangam Tempelcomplex.

 

Dag 8 - Thanjavur - Pudukkottai - Madurai

De route naar de meest culturele stad van Tamil Nadu (Madurai) gaat langs de rotstempels van Pudukottai en de beroemde Ganesh Tempel van Tiruppatur. Maar het "dagelijkse leven" langs de weg is ook interessant om te zien, zoals de kleine boerderijtjes, de oogst die op de weg ligt te drogen en katoenplantages en -fabrieken (kijk gerust even binnen).

 

Dag 9 - Madurai

Vandaag een stadstour door deze interessante stad en daarna is er evt. nog tijd om te winkelen of op eigen houtje de oude stad te ontdekken. Houdt u er wel rekening mee dat rond 18.00 uur in de verlichte Sri Menakshitemple de gebedsdiensten beginnen: dit is een kleurrijke en imposante belevenis.

 

Dag 10 - Madurai - Munnar

Vanaf Madurai is het een mooie rit van 140 km naar Munnar in de Palani Hills (ca. 2.500 m.), bekend om de geurige kruiden en de vele traditionele theeplantages (men zegt dat veel planters hier nog Britser zijn dan de Britten zelf). Een heerlijk gebied om te wandelen en genieten van de schitterende natuur.

 

Dag 11 - Munnar - Thekkady (Periyar Wildlife Sanctuary Park)

Voor de middag stadstour in en buiten Munnar, daarna door het mooie, bergachtig gebied van de Western Ghats, naar het grootste wildpark van Zuid-India: het Periyar Nationaal Park; diverse activiteiten zijn hier mogelijk, o.a. een boottochtje over het meer van het park en/of een nachtwandeling; vooral tegen de avond is er veel kans om een kudde olifanten of beren te zien.

 

Dag 12 - Thekkady (Periyar Wildlife Sanctuary)

Maak een boottocht van ± 2 uur over het Periyar meer, 's morgens vroeg of 's nachts een junglewandeling met een Game Ranger, maar u kunt ook een fiets huren om het park zelf te verkennen. Na de middag bezoek aan de Spice Gardens (buiten het park).

 

Dag 13 - Thekkady - Sabarimala - Varkala

Misschien in de vroege ochtend nog een wandeling, na het ontbijt vertrek naar Varkala aan de westkust van India. Evt. via de heilige Sabarimala Temple complex, dat op 917 m hoogte in de Western Ghats ligt en jaarlijks miljoenen pelgrims trekt.

 

Dag 14 - Varkala

Dag om te relaxen, rustig aan het strand, wandelen door het oude stadje en/of het buitengebied...

 

Dag 15 - Varkala - Kollam - Alappuzha

Vandaag eerst in Kollam rondkijken, een van de oudste havensteden aan de Malabarkust: de Griekse, Phoenicieën, Perzische en Arabische schepen kwamen hier al specerijen halen, toen Europa nog sliep! Het is nu een aardig, typisch Kerala stadje, met houten huizen, omgeven door kokos-palmen en cashew-plantages, aan het Ashtamudi Lake. Rond 14.00 uur inschepen op de houseboat voor de tocht door de befaamde backwaters. Overnachting ook op de houseboat.

 

Dag 16 - Alappuzha - Kumarakom - Kochi

Na het ontbijt op de houseboat, per auto langs het Vembanad Lake naar Kottayam. Vandaar gaat een wegje tussen riviertjes en mangroves door, langs rijstveldjes en kokosnoten plantages naar Kumarakom. Een oude rubberplantage is nu een vogel reservaat. De dag eindigt in de eerste Europeese nederzetting in India, Kochi.

 

Dag 17 - Kochi

Kochi is een interessante stad met veel pittoreske gebouwen; de oudste delen zijn een bonte mengeling van middeleeuws Portugal, Holland en een Engels plattelands-dorp. Tijdens de stadstour o.a. naar de "Chinese visnetten", het Dutch Palace uit 1663 en de mooie Pardeshi Synagoge hier vlakbij; maak ook een een wandeling door Jew Town, een fascinerende mengeling van winkels, opslagplaatsen en kruiden-veilingen.

 

Dag 18 - Kochi - Athirappally - Mettupalayam

Een lange dag vandaag, maar ook een mooie dag! Via de alternatieve, prachtige route naar de Athirapalli waterval (indien mogelijk met een ferry de rivier oversteken). Vervolgens verder naar Mettupalayam door de mooie natuur, langs bananen- en de aeca-bomen met de noot voor de "paan", het rode digestive dat door mannen gepruimd wordt.

 

Dag 19 - Mettupalayam - Ooty

Om 07.10 uur (onder voorbehoud) vertrekt de nostalgische trein "Blue Mountain" naar Ooty, aankomst om 12.30 uur. Het is ook mogelijk een station verder op de trein te stappen. Bij aankomst in Ooty staat de chauffeur met auto hier te wachten om u naar het hotel te brengen. De middag en avond vult u zelf in: rusten, wandelen of een stadstour met de auto....

 

Dag 20 - Ooty - Mysore

De rit van vandaag gaat van de Nilgiri Hills (2200 m) naar beneden, door een bosrijk gebied. In deze omgeving liggen veel wildparken en de weg naar Mysore loopt door het Mudumalai Wildlife Sanctuary en het Bandipur National Park. In dit laatste park, waar veel wilde olifanten en ca. 66 tijgers leven, kunt u genieten van de flora en fauna tijdens een jeepsafari.

 

Dag 21 - Mysore

Mysore, de "City of Palaces". Stadstour gedurende bijna de hele dag met bezoek aan het Lalitha Mahal Palace, de Art Gallery, Chamundeshwari Temple op de Chamundi Hill (1060 m hoog), naar het dorp Srirangapatnam en naar de schitterende Vrindavan Gardens onder de immens grote Krishnaraja dam en naar het Vrindavan vogelpark.

 

Dag 22 - Mysore - Bangalore

Voor de middag is er nog gelegenheid om in Mysore verder rond te kijken, na de lunch naar Bangalore met onderweg evt. een omweg langs de Cauvery Waterfalls, vooral tijdens en na de monsoon mooi om te zien, of langs Somnathpur met de prachtige tempel.

 

Dag 23 - Bangalore

Vandaag een uitgebreide stadstour door de hoofdstad van Karnataka, ook wel de Tuinstad genoemd, om de ontelbare parken en mooie avenues. Hoofdzakelijk is het tegenwoordig echter de Sillicon Valley van India, het centrum van de high-tech. Tijdens de stadstour bezoek aan o.a. Bangalore Palace, Bull Temple, Iskcon Temple, de wit marmeren Jama Mashid, een of meerdere van de interessante musea hier...alles weer in overleg met u!

 

Dag 24 - Bangalore - Europa

Dit is dan het einde van de rondreis...Afhankelijk van de gekozen internationale vlucht, op tijd transfer naar het vliegveld. Dhanjavad!

 

Tell a friend     

Print deze pagina

 

 

 

BETje individuele reizen – K. v. K.: 66415098